About Bar Academy Hellas

H Bar Academy Hellas δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών που εργάζονταν στα bar και τα καφέ. 

Είναι το πρώτο κέντρο διά βίου μάθησης πιστοποιημένο από τον Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση bartenders & barista. Το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίζεται σε επίπεδα, τα οποία εξελίσσονται και αναβαθμίζονται σε ετήσια βάση, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο νέους όσο και έμπειρους επαγγελματίες ανεξάρτητος ανεξαρτήτως επαγγελματικής εμπειρίας και στόχος τους είναι η ανάπτυξη των γνώσεων γύρω από το εκάστοτε αντικείμενο όπως cocktail, καφές, ποτά ή διαχείριση επιχειρήσεων. 

Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στις άριστα οργανωμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Εκτός από εκπαίδευση η Bar Academy διοργανώνει το "Athens Bar Show”, το "the Coffee Show” και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης (bars, cafe, restaurants, hotels). 

Our Team

Εισηγητές

Μπάμπης Καϊδαλίδης FOUNDER / MANAGING DIRECTOR

Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και φιλοξενίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. 

Σπούδασε πληροφορική αλλά τον κέρδισε ο κλάδος της εστίασης και το bar. Από το 2001 εργάστηκε ως εκπαιδευτής  bartender και υπεύθυνος εκπαίδευσης και οργάνωσης των μπαρ στην αμερικάνικη αλυσίδα.

Έχοντας αγαπήσει το bartending, έλαβε μέρος σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό με γνώμονα την εξέλιξή του ως επαγγελματίας. Το 2007 δημιούργησε τη Bar Academy και υπήρξε εισηγητής των σεμιναρίων Bartending το 2010 δημιούργησε το Athens Bar Show & το 2016 το "The Coffee Show" .

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διοργανώσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για bartenders, διαγωνισμούς cocktail και εκδηλώσεις. Είναι εισηγητής στο Bar Management Seminar όπως και σε άλλα προγράμματα.

Γιάννης Κοροβέσης COGNAC EDUCATOR Ο Γιάννης Κοροβέσης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης πάνω από μια δεκαετία, προσεγγίζοντας την ολιστικά. Συνιδιοκτήτης του μπαρ Borsalino στο κέντρο της Αθήνας, ιδρυτής του Bitterbooze.com το οποίο μετρά ήδη επτά χρόνια, βασικός εισηγητής της σχολής Le Monde, ταξιδευτής, εσχάτως δε, και ραδιοφωνικός παραγωγός στη συχνότητα του Nostos 100,6, σίγουρα θα έχει μια ιστορία να σου πει όταν θα βρεθείς πίσω από τη μπάρα του ή σε κάποια διάλεξη του. Έχει πιστοποιηθεί ως sherry και cognac educator, από τα αντίστοιχα συμβούλια του Χερέθ και του Κονιάκ και είναι ο επίσημος ambassador της ηλεκτρονικής πλατφόρμας foodpairing.com.
Γιάννης Σημαντήρας CFO & MARKETING DIRECTOR/ BAR MANAGEMENT INSTRUCTO
Ο Γιάννης Σημαντήρας από το 1996 εργάζεται στον επισιτιστικό τομέα για να στηρίξει τις σπουδές του, και αποκομίζει εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία από όπου γίνεται πτυχιούχος BA (Hons) European Business Studies του Ruskin University Cambridge.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είναι πλέον βέβαιος πως το μέλλον του ανήκει στον επισιτιστικό τομέα και συνεχίζει ως bartender σε διεθνή αλυσίδα bar-restaurant (T.G.I. Friday’s). Σύντομα θα προαχθεί στην θέση του Bar Manager, όπου διατελεί για ενάμιση περίπου χρόνο, στη συνέχεια προάγεται σε Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων (καταστήματος) και ενάμιση χρόνο μετά προάγεται σε Γενικός Διευθυντής καταστήματος με κύριες υπευθυνότητες το budgeting, την οικονομική διαχείριση, απόκτηση, διατήρηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.
Η αποτελεσματικότητα, προσοχή στην λεπτομέρεια και η αγάπη του για την εκπαίδευση γίνεται ευκαιρία να συνεργαστεί με την Carlson Restaurants Worldwide ως εισηγητής/εκπαιδευτής στο GM’s Seminar (σεμινάριο για Γενικούς Διευθυντές καταστημάτων της).
Από το 2011 είναι μέτοχος στην Bar Academy όπου τελεί CFO και Marketing Director.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως το HACCP, ασφάλεια τροφίμων και ποτών (Ε.Φ.Ε.Τ.), online marketing & διαφήμιση, social media marketing.

Χρήστος Αξαρλής SENIOR BARTENDING INSTRUCTOR / RUM EXPERT (ATHENS)

O Χρήστος Αξαρλής εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στο χώρο του bartending. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε πανεπιστημιακές pub κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του York. Αφού τελείωσε το πτυχίο του στη Βιολογία, εργάστηκε ως bartender, head-bartender και bar manager στο Vudu Lounge στο York από το 2005 μέχρι και το 2009, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε επιτυχώς το δεύτερο πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Επικοινωνιών και στα Γαλλικά (MITL) στο Πανεπιστήμιο του York καθώς και το Master του στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος και την Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Manchester.

Διέκοψε την καριέρα του λόγω της στρατιωτικής του θητείας και τώρα εργάζεται στην Bar Academy ως Senior Bar Instructor σε όλα τα τμήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Ταυτόχρονα οργανώνει εδώ και 5 χρόνια  το Athens Bar Show, τη μεγαλύτερη έκθεση για επαγγελματίες του χώρου των bar στην Ελλάδα. Από τότε έχει οργανώσει και στήσει πολλές επιχειρήσεις bar στην Αθήνα και την επαρχία.

Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει εκπαιδεύσεις για μεγάλες εταιρίες ποτών εκπαιδεύοντας  επαγγελματίες bartender και στελέχη εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Λαμβάνει μέρος σε διεθνούς κλάσης συνέδρια και σεμινάρια ταξιδεύοντας συνεχώς με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των γνώσεων και των ικανοτήτων του.

Δείτε εδώ Χρήστο σε ένα απο τα επεισόδια του Bar Academy News.

Γιώργος Παπαδογούλας BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR / WHISKY EXPERT

Ο Γιώργος Παπαδογούλας είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και κάτοχος του Μ.Β.Α. Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1988 εργάζεται στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα φθάνοντας στην θέση του Διευθυντή και στους δύο τομείς. Ασχολείται επαγγελματικά με την ποτογνωσία και τη γευσιγνωσία του Ουίσκι και των άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Διατηρεί ατομική επιχείρηση οργάνωσης και παροχής συμβουλών σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στο F&B. Συνεργάζεται με περιοδικά αρθρογραφώντας σε θέματα σχετικά με το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωσή του. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που δημιούργησε για τον Ο.Ε.Ε.Κ. την ειδικότητα των Ι.Ε.Κ. που αφορά στην εκπαίδευση των Barmen. Από το 1998 έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά μεταξύ των οποίων Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. ενώ έχει διατελέσει και επιθεωρητής ύλης για το I.S.T. College.

Έχει συμμετάσχει σε 4 Πανελλήνια Τουριστικά Συνέδρια με 4 εισηγήσεις που αφορούσαν στο F&B Management. 

Νίκος Ζήσης BARTENDING INSTRUCTOR / AGAVE EXPERT (ATHENS)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική όπου δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης από το 1991, με την αγάπη του όμως για το bartending στο τέλος να τον κερδίζει. Εγκαθίσταται στην Ελλάδα το 2008 όπου ξεκινάει σαν εισηγητής στη Bar Academy και head bartender στο Think+ (Best cocktail bar 2010, Bartender of the Year 2010). Με μεγάλο πάθος και αγάπη για “all things agave”, το 2011 αποφασίζoυν μαζί με τον Γιώργο Μπάγκο και τον Φόντα Ταζέ, να αναδείξουν το αγαπημένο τους απόσταγμα ανοίγοντας την πρώτη Τεκιλερία στην Ελλάδα, το Dos Agaves. Σήμερα εργάζετε στο 360 στο κέντρο της Αθήνας.
Born in the USA, raised in the restaurant business since 1991, but his love of bartending eventually wins him over. He settles in Greece in 2008 as a bartending instructor at The Bar Academy and head bartender at Think+ (Best cocktail bar 2010, Bartender of the Year 2010). With his great passion and love for “all things agave” he decides, along with George Bagos and Fondas Tazes, to showcase their favorite spirit by opening the first Tequila bar in Greece, Dos Agaves.
Σπύρος Πατσιαλός BARTENDING INSTRUCTOR/ GIN EXPERT (ATHENS)

Ο Σπύρος Πατσιαλός ενεπλάκη στο χώρο των cocktail από τότε που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα προ-φοιτητικά του χρόνια. 

Ώσπου να πάρει το πτυχίο του ως Μηχανικός  Αυτοματισμού από το ΤΕΙ Πειραιά, εργάστηκε ως bartender , ενώ τα ταξίδια που έκανε στη Γερμανία για σεμινάρια Ρομποτικής, του έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθεί τα τοπικά bar και να θαυμάσει την τεχνική των καγκελάριων της μπάρας.

Από το 2006 και για τα επόμενα τρία χρόνια εργάστηκε ως bartender για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών ποτών διανύοντας έτσι μια περίοδο, κατά την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί πίσω από δεκάδες διαφορετικές μπάρες, εξυπηρετώντας μεγάλη ποικιλία καταναλωτικού κοινού, με διαφορετικές απαιτήσεις. Από το 2009 διετέλεσε bar trainer εκπαιδεύοντας το νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του cocktail catering.

Το 2010 ήταν ένας από τους 12 bartenders παγκοσμίως, που συμμετείχαν στο G’Vine Connoisseur Program και κατέκτησε την 6η θέση. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε τη 2η θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Angostura και την 1η θέση στο Bartender`s Challenge στα πλαίσια του Τhe Bar Academy Show. Το 2011 έλαβε την 4η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge, ενώ επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο διεθνές πρωτότυπο project του ούζου “Πλωμάρι”.

Έχει υπάρξει κριτής στους πανελλήνιους διαγωνισμούς: “Disaronno Mixing Star 2010, “The Angostura Cocktail Challenge 2011”,  “The Bartenders Challenge 2011”. 

Είναι επίσης κριτής στο Institute for Cocktail Excellence Society (ICE). Το 2012 βραβεύτηκε ως “MVP of the Bar Industry”.

Είναι κάτοχος των ipBartenders Certificate και BarSmarts USA, έχει αποκτήσει τους τίτλους WSET Professional in Spirits και WSET Intermediate Certificate in Wines.

Δείτε εδώ τον Σπύρο σε ένα απο τα επεισόδιο των Bar Academy News

Παναγιώτης Φράγκος BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Φράγκος Παναγιώτης έχει στόχο την απόκτηση και βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του στο Bartending και τα cocktail.  

Είναι απόφοιτος της Bar Academy Hellas και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια & workshops με παγκόσμιας εμβέλειας bartenders.  

Από το 2009 ασχολείται με τον χώρο του bar ως bartender, head bartender και έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας cocktail για πολλά bar και εστιατόρια ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας GASTRONOMY PROJECT BILL & COO με τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο.

Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending, έχει πετύχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, όπως το 2011 που κατέκτησε την 1η Θέση Γενικής Work Shop Belvedere Vodka με το ποτό: Chamomile Grapefruit Martini και την 4η Θέση Γενικής World Class Athens με το ποτό: Triangle Drink.

Το 2010 την 1η Θέση Γεύσης - Young Bar Tender Hellas και με ποτό: Apple Pie Cocktail.

Ο Παναγιώτης εργάζετε στην Hytra ως Bar Manager το οποίο διαθέτει Michelin Star και έχει συνεργασίες με εταιρίες ποτών και περιοδικά του χώρου (και μη) για παρουσιάσεις και προτάσεις cocktail.

Γιώργος Μπάγκος AGAVE SPIRITS EXPERT

Γιώργος Μπάγκος : Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας (2010) και ενεργά στον χώρο της εστίασης εδώ και 13 χρόνια ως bartender (Pereubu, Egomio, Kitchen Bar, A for Athens, Dos Agaves). Eδώ και 4 χρόνια Brand Ambassador της Illva Sarono για τη Νότια Ευρώπη. Εκπαιδευτής/ Εισηγητής σε διεθνείς εκθέσεις και σε σχολές στην Ελλάδα (BarAcademy, Le Monde) σε θέματα bartending και σε γευσιγνωσίες αποσταγμάτων. Είναι ένας εκ των δημιουργών της Ελληνικής εταιρίας premium αναψυκτικών Three  Cents και agave spirit lover.

George Bagos graduated from Business Administration Institute of Athens (2010), has being involved in the industry of hospitality for 13 years as a bartender (Pereubu, Egomio, Kitchen Bar, A for Athens, Dos Agaves). Brand ambassador of Illva Saronno for South Europe, has contacted numerous seminars all over the world in bartending matters and spirits tastings. George is one of the creator of Greek premium sodas Three Cents and agave spirits lover.

Δείτε εδω τον Γιώργο σε ενα απο τα επεισόδια του Bar Academy News

Αλέξανδρος Κοντίνης BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Αλέξανδρος, είχε την πρώτη του επαφή με τα αποστάγματα σε ηλικία 17 χρονών, στην πατρίδα του την Κέρκυρα, όπου και ξεκινά να εργάζεται ως bartender. 

Μετακομίζει στην Αθήνα και σπουδάζει Food & Beverage Management καθώς και Marketing στον επισιτιστικό τομέα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, που αφορούν τα αποστάγματα, τη μπύρα, το κρασί καθώς και τεχνικές ανάμιξης.

Έχει αναλάβει αρκετά projects που αφορούν στην δημιουργία menu για bars, cocktailbars, bar restaurants όπως και την εκπαίδευση προσωπικού.

Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων της Bar Academy, έχει εργαστεί σε events που οργανώνει η ακαδημία μας καθώς και στο Athens Bar Show.

Αλέξανδρος Σουρμπάτης BARTENDING INSTRUCTOR

Ο Αλέξανδρος βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 2002.

Έχοντας περάσει από όλα τα πόστα ενός μπαρ, το 2005 βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τη μπάρα και ξεκινά ως επαγγελματίας πλέον.

Από τότε έως σήμερα και πριν μετακομίσει στην Κολωνία, εργάστηκε στα Χανιά, στην Αθήνα, έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από Λονδίνο, Βερολίνο και τελικά κατέληξε στην πόλη που έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά του τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει κι εργάζεται από το 2011.

Ο Αλέξανδρος εγκατέλειψε τις σπουδές του στα μισά, για ν` ακολουθήσει αυτό που τον είχε ήδη κερδίσει...το Bartending. Υπήρξε σπουδαστής της Bar Academy και αρίστευσε στο τμήμα των Αποσταγμάτων της WSPC. 

Διακρίθηκε κατέχοντας συχνά την πρώτη θέση, σε πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς στη Γερμανία και την Ελλάδα. Το αποκορύφωμα ήταν, όταν το 2012 στο Havana Club Grand Prix 2012 κατέκτησε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κούβα.

Σήμερα εργάζεται ως Bar Manager στο Spinte "the whisky bar", στην Πλατεία Αριστοτέλους και ως εισηγητής της ακαδημίας μας στο παράρτημα μας στη Θεσσαλονίκη ( Ιωαννίνων 7-9)

Σάκης Στοίλης BARTENDING INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Το πάθος του Σάκη για το Bartending, βρίσκεται κυριολεκτικά στο DNA του, αφού εργάστηκε από πολύ μικρός, στις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούσε ο πατέρας του στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1990 και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Σάκης έκανε ένα επαγγελματικό "ταξίδι" γύρω από τα πιο φημισμένα bar, club και εστιατόρια της πόλης, ανακαλύπτοντας όλα τα πόστα και αποκτώντας έτσι, σφαιρική εικόνα για την απόλυτη εμπειρία του μπαρ.

Τον Σεπτέμβρη του 2009, αποφασίζει να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό που αγαπά, επενδύοντας και ακαδημαϊκά πλέον στο professional bartending. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, παρακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων "Master Class & Bar Chef" ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν σταματά να εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του, έχουν αναδειχθεί σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως αυτός της Sauza Tequila -"Dare to live it" 2015 αλλά και του Appleton Rum competition 2010.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Σάκη είναι η συνεργασία του με το bar Flic Flac του Menheim, Germany - στο project σχεδιασμού και υλοποίησης της cocktail list και στην εκπαίδευση προσωπικού καθώς και η εργασία του ως bar manager στο finix casino & hotel το 2013. Δεκάδες άλλες συνεργασίες με bar και εστιατόρια στη Βόρεια Ελλάδα, σε επίπεδο bar consulting, συμπληρώνουν το παζλ της σημαντικής εμπειρίας του στο bartending.

Τα τελευταία 3 χρόνια ο Σάκης έχει αναλάβει τον τίτλο του Brand Ambassador της Ocean Spray Cranberry και Britvich mixers ενώ παράλληλα αποτελεί μόνιμο συνεργάτη της World Beverage στην προώθηση των Gins Boodles και Brokers. Αν θέλετε να γευτείτε μερικά από τα signature cocktail του, θα τον βρείτε στο Bar Restaurant Prince Barsserie ως Head Bartender. 

Julio Mnenei BARTENDING INSTRUCTOR ( THESSALONIKI)

Ο Julio Mnenei γεννημένος στην Ελλάδα με ρίζες από Γαλλία, Γερμανία και Αφρική ασχολήθηκε με τον χώρο του Bartending από το 1998, δουλεύοντας σε πληθώρα καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Τελείωσε τη σχολή Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2000, συνέχισε όμως την επαγγελματική του καριέρα ως Bartender. Ορισμένα σημεία σταθμοί στην πορεία του είναι το "Πάνθεον", το "Μικρό Διατηρητέο" και το "Δωμάτιο με θέα." 

Παρ όλη την εμπειρία του επέλεξε να εκπαιδευτεί στο Bartending, αλλά και να λάβει μέρος σε διάφορα master classes αποσταγμάτων ώστε να συνεχίσει τη διαδρομή του με σωστές βάσεις κι έτσι φτάνουμε στο σημείο να δημιουργεί με μια ομάδα από bartenders  το 2013 την εταιρεία " B&W Spirit Evolution" με την εξής φιλοσοφία : Όσο εξελίσσεται το spirit του ανθρώπου, αναπόφευκτα εξελίσσει και τα spirit που καταναλώνει.

Γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Granikal το 2016 παρουσιάζοντας πολλά σεμινάρια πάνω σε αποστάγματα και εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης υλικών σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και παράλληλα παίρνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς όπως της Diageo, της Tequila Sauza και το 2016 βγαίνει 1ος στο Skinos Mediterranean Cocktails Challenge λαμβάνοντας το Audience Award με τον συνεργάτη του Ηλία Κωνσταντινίδη.

Συνεχίζοντας αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή του bar catering με την B&W σε διάφορα σημαντικά γεγονότα όπως φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο, science festival, Food festival κτλ. Στο science festival μάλιστα έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας πρωτοποριακές τεχνικές στην παρασκευή παγωμένων ροφημάτων.

Το 2017 γίνεται εισηγητής της Bar Academy και συνεχίζει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του στους σπουδαστές της. Επίσης, τον βρίσκει κανείς στα επιλεγμένα καταστήματα με τα οποία συνεργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Νίκος Δεληβοριάς BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Στα 18 του, βρέθηκε να δουλεύει συγκυριακά πίσω από τη μπάρα και αμέσως αισθάνθηκε ότι το Bartending είναι το επαγγελματικό του "πεπρωμένο".

Με στόχο την ευχαρίστηση πελάτη - ανθρώπου και έχοντας σφοδρή επιθυμία να προσφέρει cocktails που ενεργοποιούν όραση, όσφρηση και γεύση ξεκίνησε παρακολουθώντας τον κύκλο των σεμιναρίων της Bar Academy, που αφορούν στο Bartending. Εκεί έγινε και η πρώτη συνάντηση με την Molecular Mixology, όπου και του κέντρισε το ενδιαφέρον

Παρακολούθησε σειρά ειδικών σεμιναρίων, σχετικών με την μοριακή γαστρονομία και τις δημιουργικές τέχνες. από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους εισηγητές.

Συνεργάστηκε με το "ASTRA" της Μυκόνου, ανέλαβε δηλαδή ένα πρωτοποριακό project, όπου τα cocktails ετοιμάζονται στην κουζίνα με εφαρμογές της μοριακής γαστρονομίας και αναμειγνυολογίας. 

Έχει εργαστεί σε γνωστά Cocktail Bars, Bar Restaurants, έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας Signature Cocktails σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και bars της Αθήνας και όχι μόνο καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Μιχάλης Παπαζήσης VIDEO PROJECT MANAGER/ BARTENDING INSTRUCTOR

Ο Μιχάλης ασχολείται με τον χώρο της εστίασης από το 2007. Ξεκίνησε την καριέρα του στην αμερικάνικη αλυσίδα TGI Friday`s. Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως Bartender, αποκτώντας εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο στο new store opening όσο και στην εκπαίδευση προσωπικού. Μέσα σε αυτά τα χρόνια εξέλιξε την τεχνική και τις γνώσεις του, πάνω στο bartending mixology, το flair-bartending και το food & beverage,  παρακολουθώντας bartenders παγκοσμίου εμβέλειας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το bartending είναι τρόπος ζωής, πειθαρχία και ευκαιρία για να κάνεις πάντα κάτι περισσότερο ώστε να μην σταματάς να εξελίσσεσαι.

 Η τελευταία διάκρισή του είναι ο τίτλος του Flair-Bartender της χρονιάς, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην Ho.Re.Ca. το 2015. 

Όλη αυτή η προσπάθειά του, που μετράει πλέον οκτώ χρόνια, επιβραβεύεται καθημερινά και συνεργάζεται με την Bar Academy από το 2015, όπου έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια της στο παρελθόν.

Απο το 2016 o Μιχάλης είναι ο Project Manager της εκπομπής Bar Academy News και του 2 Cocktail in 2 Minutes. Δείτε τον στα παρακάτω επεισόδια των 2 εκπομπών τις οποίες θα βρείτε στο Youtube και το Facebook της Bar Academy Hellas

Νίκος Αρβανίτης RUM TRAVELER - INSTRUCTOR

Nikos Arvanitis has been working as a bartender since 2006.Rum is his passion and his desire to understand it lead him to the Caribbean. Living in Barbados and using this island as his base, he has visited 23 islands of the tropical zone of the “West Indies” and over 45 distilleries and sugarcane fields, both active and inactive .His journey is still on, will soon be reflected on paper and he has named it “From the West Indies to the World”. Nikos Arvanitis through his travels and speeches, he’s trying to spread the traditional production process of the Rum and the culture of the Caribbean people. Member of “Guardians of Rum” He is member in jury panel and instructor in rum presentation, in European Rum Festivals (Berlin, Paris, Poland, Greece etc.)

Αλέξανδρος Φούκης SENIOR BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Στην συνεχή αναζήτηση μιας ισορροπημένης κούπας καφέ,  ο Φούκης Αλέξανδρος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορες χώρες παραγωγής καφέ (Βραζιλία, Παναμάς, Αιθιοπία) επάνω στην βοτανολογία, καλλιέργεια και επεξεργασία καφέ καθώς και σεμινάρια  καβουρδίσματος σε Αγγλία και Ολλανδία, έχοντας ως στόχο να κατανοήσει από την αρχή τον κάθε κρίκο της αλυσίδας παραγωγής του καφέ. 

Ύστερα από πολυετή εμπειρία στο χώρο της καφεστίασης, το 2010 εργάστηκε ως barista trainer σε εταιρία καφέ με ιταλικό espresso και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια παρασκευής espresso σε Ιταλία και Αγγλία.  Εργάστηκε σε διάφορες εκθέσεις καφέ σε χώρες όπως Αμερική, Σιγκαπούρη και Ιταλία! 

Το 2012 ύστερα από σεμινάριο που παρακολούθησε πάνω στο S peciality Coffee στην Finca Hartman στον Παναμά, αποχώρησε από την εταιρία και τη φιλοσοφία του εμπορικού καφέ και άρχισε να εργάζεται ως barista στο Tailor Made.

Στη συνέχεια, από το 2014 ανέλαβε την οργάνωση, την εκπαίδευση και την διαχείριση πρώτης ύλης στο Nomad Roastery.

Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς καφέ με διακρίσεις :

4 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista 2011

2 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα brewer`s cup 2012

3 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Latte art 2012

1 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα brewer`s cup 2013

2 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista 2014

Επίσης, μας εκπροσώπησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers Cup το 2013 στην Μελβούρνη.

Δείτε εδώ το επεισόδιο των Bar Academy News με τον Αλέξανδρο

Χρυσοβαλάντης Λαμπριανίδης BARISTA INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Ο Βαλάντης, ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της εστίασης από το 1998, όταν συγχρόνως με τις σπουδές του στο Marketing και τη διοίκηση επιχειρήσεων, άρχισε να εργάζεται ως Bartender. Ενώ ακολουθούσε με ενδιαφέρον και διαρκή εκπαίδευση τον κόσμο των spirits, κατάφερε τελικά να τον κερδίσει η τέχνη του καφέ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως Barista και αργότερα ως Head Barista, εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανθρώπους οι οποίοι έψαχναν να εξελίξουν τις μεθόδους παρασκευής του καφέ. Σκοπός τους ήταν η βελτίωση των τεχνικών των επαγγελματιών και το άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι τους. Ο Βαλάντης, είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, καθώς κατέχει πολλά διπλώματα και πιστοποιήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό.

Με πάθος για τη διδασκαλία και αφοσίωση στην παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, τα τελευταία χρόνια ως Barista Trainer, έχει διδάξει σε ιδιωτικές σχολές, ενώ κάνει και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με πρωταρχικό στόχο, την άμεση προσέγγιση, ενημέρωση και εξέλιξη των baristi.

Σήμερα, κατέχει πολλαπλά διπλώματα και πιστοποιήσεις είναι "Authorised SCA Trainer" , " Coffee Consultant" σε επιλεγμένους χώρους εστίασης και πιστοποιημένος κριτής "Certified National Judge", για τα εθνικά πρωταθλήματα καφέ του SCA και του World Coffee Events.

Θανάσης Νικόλης BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Νικόλης Θανάσης, εργάζεται ως barista τα τελευταία 11 χρόνια με τις ειδικότητες του barista, head barista, barista trainer, roaster καθώς και ως υπεύθυνος προσωπικού.  

Κατέχει  γνώσεις διοίκησης & οικονομίας τουριστικών επιχειρήσεων και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς, με ιδιαίτερες διακρίσεις,  όπως κατά τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Latte Art τον Φεβρουάριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη όπου κατέκτησε την 4η θέση.

Το 2013 ήταν Πανελλήνιος Πρωταθλητής Βarista (SCAEE Hellas)

Επίσης, το 2013 κατατάχθηκε στην 11η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista 2013 που έλαβε χώρα στη Μελβούρνη.

Παναγιώτης Βιτάλης BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Το 2009 ο Παναγιώτης Βιτάλης ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της εστίασης δουλεύοντας για γνωστή πολυεθνική εταιρεία καφέ και λαμβάνοντας πολύ σημαντικές βάσεις για τον τρόπο λειτουργίας ενός brew bar.

Αναζητώντας συνεχώς την εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια Barista, Latte Art και γευσιγνωσίας σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ενεργό μέλος σε δύο από τα πιο σημαντικά micro-roasteries της Ελλάδας, στο Tailor Made ως το 2012 και ως βασικός barista στο Nomad μέχρι και σήμερα. 

Έχει εκπαιδεύσει προσωπικό σε καταστήματα που ασχολούνται με τον speciality καφέ και την παρασκευή ροφημάτων ανώτερης ποιότητας και πλέον μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του με τους μαθητές της Bar Academy.

Δείτε τον Παναγιώτη σε ένα απο τα επεισόδια του 2 Cocktails in 2 Minutes

Κυριακή Αγρίτη MSc BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR - FOOD TECHNOLOGIST

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, με κατεύθυνση τη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων έχοντας αριστεύσει στο Level 3  Award In HACCP For Food Manufacturing, σεμινάριο συνεργασίας με το  Royal Society For Public Health της Αγγλίας.

Μέχρι το πέρας των σπουδών της εργαζόταν σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έως την πρακτική της άσκηση σε εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας σε επιχείρηση εισαγωγής,  επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων. 

Ακολούθως, εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων για υγειονομικά θέματα. 

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Υπεύθυνη Παραγωγής σε επιχείρηση παραγωγής υγρών πλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Κωστάρα Κατερίνα BARISTA INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Η Κατερίνα Κωστάρα παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, ήδη μετρά 10 χρόνια στον χώρο του καφέ. Ξεκινώντας τα πρώτα της βήματα ως Barista από την εφηβική ηλικία και καθώς το ενδιαφέρον της για αυτό το χώρο μεγάλωνε, άρχισε να εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς αναλαμβάνοντας πόστα σε σημαντικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης καθώς και της Χαλκιδικής.

Η Κατερίνα είναι το τρανό παράδειγμα του ότι ο εκπαιδευόμενος όταν έχει πάθος για το αντικείμενό του μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει εκπαιδευτής. Παρ` όλη την 7ετή πορεία της ως Barista, επέλεξε να παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Bar Academy από τον Αλέξανδρο Φούκη και τον Παναγιώτη Βιτάλη, ώστε να αποκτήσει τις σωστές βάσεις από επαγγελματίες, συνεχίζοντας το training της με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο πάντα τον καφέ.

Παράλληλα άρχισε να σπουδάζει στο τμήμα Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και να παρακολουθεί Master classes που αφορούν διάφορα αποστάγματα, διευρύνοντας το γνωσιακό της πεδίο γύρω από τις επιχειρήσεις και τον χώρο της εστίασης. Έχει συμμετάσχει στο Coffee Show της Bar Academy και στο All about coffee του Βαλάντη Λαμπριανίδη στα πλαίσια της Hotelia  (έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού). Έχει συμπαρουσιάσει ημερίδες με θέμα " Τεχνικές και μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου" σε ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε events που διοργανώνουν free press περιοδικά της πόλης και αφορούν τους χώρους εστίασης.

Πλέον θα τη βρούμε στο Toms Flagship στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είναι ένα πολυσύχναστο και αναγνωρισμένο για την φιλανθρωπική του συνεισφορά μέρος, με αντίστοιχα καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Άμστερνταμ, καθώς και στη Bar Academy της Θεσσαλονίκης ως εισηγήτρια.