Sphinx Sustainability - Aperitivo Ρrogram
ΕΠΙΠΕΔΟ 1

Sphinx Sustainability - Aperitivo Ρrogram - ΕΠΙΠΕΔΟ 1
To Sphinx Sustainability - Aperitivo Ρrogram, έρχεται να παρουσιάσει στους επαγγελματίες της εστίασης, αρχές της βιωσιμότητας μέσω νέων προϊόντων, αλλά και τον πρώτο draught αφρώδη οίνο, που λανσάρεται στην Ελληνική αγορά.
Ονομαζόμενη Sphinx, διανέμεται σε βαρέλι 20lt μιας χρήσης, και εφαρμόζει όπως οι draught μπύρες. Μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες, μηδενίζει τις φύρες σε φιάλες prosecco, και συμβάλει στην ανάπτυξη της εργονομίας, στη παραγωγή των aperitivo cocktails τύπου Spritz. Ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε σύγχρονο bartender, συμβάλλοντας καθοριστικά στη σύγχρονη τάση των aperitivo cocktails.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διδάξει στους συμμετέχοντες, τις αρχές της Βιωσιμότητας, μέσω του νέου, καινοτόμου προϊόντος που λανσαρίστηκε στην Ελληνική αγορά, τις σύγχρονες τεχνικές αειφορίας, αλλά και βιωσιμότητας που πρεσβεύει.
Λάβετε μέρος σε ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που έχει ως στόχο:
Να σας μεταδώσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τις αρχές της βιωσιμότητας, για τη χρήση του προϊόντος στη κατηγορία Aperitivo.Να μάθετε πώς μηδενίζει τις φύρες (Zero Waste) και πώς εκτινάσει την εργονομία στην παραγωγή.
Να εξάψει τη φαντασία με τις αμέτρητες προτάσεις που μπορεί να δημιουργήσει στο mixing, και στο στήσιμο ενός καταλόγου.
Να αναπτύξει το Sustainability των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας του αλκοόλ, αλλά και τα Environmentally Friendly practices στη HORECA.
Το σεμινάριο διαρκεί μιάμιση ώρα και περιέχει την απαιτούμενη θεωρία, αλλά και την πρακτική εξάσκηση που απαιτείται ώστε κάθε εκπαιδευόμενος να μπορεί να εφαρμόσει άμεσα τις τεχνικές αυτές στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με πρακτικά παραδείγματα στις εφαρμογές, καθώς και στις βασικές αρχές δημιουργίας πρωτότυπων συνταγών απεριτιβο cocktail και της παρουσίασής τους.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες που εργάζονται ήδη ή έχουν ολοκληρώσει το σεμινάριο Bartending Level της Bar Academy.
Εισηγητές στο σεμινάριο/masterclass είναι ο κ. Καβούνης Νικόλαος, ιδρυτής της εταιρείας Oinovation, δημιουργός της Sphinx, και της Chimera. Επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Κατσακιώρης, C - Suite Sustainability Business Development Consultant, Schneider Electric θα πλαισιώσει τη παρουσίαση και θα εισαγάγει τους παρευρισκόμενους σε θέματα sustainability, και θα δώσει παραδείγματα πώς μια επιχείρηση γίνεται πιο ‘πράσινη’.
Τα συνοδευτικά ποτά έχουν παραχωρηθεί ευγενικά, από τους παραγωγούς των: Macho (Γιάννης Πετρής - Βασίλης Ρούσσος) , Limoncello (ποτοποιία Λάζαρης / Κωνσταντίνος Λάζαρης) και Roots Μαστίχα (Νίκος - Μάνος Σμυρλάκης).
Τα συνοδευτικά φαγώσιμα των Aperitivo Spritz έχει επιμεληθεί ο κ. Χάρης Τζαννής, Delio Food Hub.
Ημερομηνία: Δευτέρα 15 Μαΐου 2023
Ώρες: 13:30-15:00
Κόστος: Δωρεάν
Τοποθεσία: Bar Academy Αθήνα (Λάμπρου Κατσώνη 36Α, Αμπελόκηποι)
Ατζέντα
-
Εισαγωγή στη Βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις HORECA
-
Παρουσίαση του draught αφρώδη οίνου Sphinx
-
Καινοτομία και συμβολή στην εργονομία - βιωσιμότητα -πράσινες πρακτικές
-
Μέθοδος παραγωγής
-
Πειράματα σε aperitivo spritz με εντοπιότητα και συνοδευτικά φαγώσιμα
Τιμή Σεμιναρίου:
0€