Mediterranean Cocktail Challenge 2016 - Κανονισμοί
Η επίσημη ανάρτηση για τους Όρους & Κανονισμούς του διαγωνισμού είναι στη σελίδα www.myskinos.com/mcc
Τρόπος Συμμετοχής στο διαγωνισμό
Για τη συμμετοχή στο
διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση
συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.myskinos.com/mcc με τα στοιχεία τους και την πρωτότυπη συνταγή τους. Η προθεσμία υποβολής της συνταγής είναι έως τις 15/04/16.
Εφόσον η συνταγή
τους δε παραβαίνει κάποιον από τους κανονισμούς του διαγωνισμού (βλέπετε
παρακάτω) θα έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος σε έναν (1) από τους
προκριματικούς διαγωνισμούς . Οι πέντε (5) υψηλότερες βαθμολογίες από τους προκριματικούς
στην Ελλάδα, θα διαγωνιστούν μαζί με τους νικητές των διαγωνισμών από τις
υπόλοιπες χώρες συμμετοχής στον τελικό που θα λάβει χώρα στην Αθήνα για να αναδειχθεί ο νικητής του Skinos Mediterranean
Cocktail Challenge 2016
Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των πέντε (5) ομάδων (εάν είναι εκτός Αθηνών) θα καλυφθούν από τους διοργανωτές.
Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής προκριματικών:
Αθήνα: Δευτέρα 09/05 & Τρίτη 10/05,
Καλαμάτα: Πέμπτη 12/05,
Θες/νικη: Δευτέρα 16 & Τρίτη 17/05,
Κρήτη: Πέμπτη 19/05,
Ιωάννινα: Δευτέρα 23/05
Τελικός: θα διεξαχθεί στην Αθήνα μέσα στο μήνα Ιούνιο
Κριτική επιτροπή
Κριτές των προκριματικών στην Ελλάδα:
Αλέξανδρος Σουρμπάτης, Δημήτρης ΚιάκοςΚριτές τελικού:
Δημήτρης Κιάκος, Αλέξανδρος Σουρμπάτης
Για οποιαδήποτε
επιπλέον απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:
Στείλτε email: accounts@baracademy.gr – με Θέμα: MCC2016
Καλέστε στο:
210-6400540 Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00-18:00
Προκριματικοί διαγωνισμοί MCC 2016
Βαθμολογία
Η βαθμολογία (βλ. Επεξήγηση Βαθμολογίας) θα προέρχεται κατά:
●
40% (40 πόντοι) από το cocktail
●
15% (15 πόντοι) από την δημιουργικότητα και αυθεντικότητα της συνταγής του cocktail.
●
20% (20 πόντοι) από την εκτέλεση της παρασκευής του cocktail
● 25% (25 πόντοι) από την ομαδικότητα
Τελικός Διαγωνισμός MCC 2016
Βαθμολογία τελικού
Η βαθμολογία (δείτε
τη βαθμολόγηση παρακάτω) θα προέρχεται κατά:
●
40% (40 πόντοι) από το cocktail
●
15% (15 πόντοι) από την δημιουργικότητα και αυθεντικότητα της συνταγής του cocktail.
●
20% (20 πόντοι) από την εκτέλεση της παρασκευής του cocktail
●
25% (25 πόντοι) από την ομαδικότητα
Βραβείο Τελικού MCC 2016:
Βραβείο 1ης θέσης:
Η νικητήρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να παρουσιάσει το signature κοκτέιλ της (καλύπτονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, διαμονή 4 νυκτών σε ξενοδοχείο 4* και είσοδος στο BCB).
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
●
Οι συμμετοχές που επιτρέπονται είναι μόνο σε
ομάδες των δύο (2) ατόμων, ΔΕΝ είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να είναι από
το ίδιο μπαρ.
●
Οι δύο συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν να συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18)
έτος της ηλικίας τους και μπορούν να λάβουν μέρος μόνο σε έναν (1) προκριματικό
(η πόλη θα πρέπει να δηλωθεί με την αίτηση συμμετοχής) και μόνο με μία (1)
συνταγή εκφρασμένη σε ml (π.χ. 50ml, 25ml κτλ).
●
Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους οι bartenders για να παρουσιάσουν το
Signature Cocktail στους προκριματικούς και τον τελικό είναι πέντε (5) λεπτά.
Για όσους συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα υπάρχουν βαθμοί ποινής (δείτε τον
αντίστοιχο πίνακα παρακάτω).
●
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν οχτώ
(8) λεπτά στο χώρο προετοιμασίας πριν διαγωνιστούν και πέντε (5) λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους στο μπαρ πριν
διαγωνιστούν.
●
Το Signature Cocktail θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 30ml Skinos Mastiha Spirit και έως 6 (έξι) επιπλέον συστατικά,
δηλαδή συνολικά 7 συστατικά
συμπεριλαμβανομένων σταγόνων (drops, dashes, twist κτλ), ψεκασμών (spray vapor,
sprinkle), σκόνης ή άλλων προϊόντων μέσα στο ποτό. Αρμόδια για τα υλικά είναι η
κριτική επιτροπή.
●
Επιτρέπεται η χρήση homemade προϊόντων τα οποία όμως θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για
δοκιμή και έγκριση από τους κριτές πριν την παρουσίαση και ο τρόπος παρασκευής
του/των homemade υλικού/ων θα πρέπει να αναφέρεται στη φόρμα συμμετοχής του MCC
2016.
●
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που
θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν το Signature Cocktail τους στους
προκριματικούς και τον τελικό εκτός από το Skinos Mastiha Spirit.
●
Ποτήρια και εργαλεία οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά
τους, θα υπάρχουν διαθέσιμα από την οργάνωση εργαλεία (Shaker, Bar Spoon,
Muddler & Blender, καλαμάκια, μαχαίρια και επιφάνειες κοπής) και ποτήρια
(Collins 360ml, Martini 240ml, Old Fashioned 310ml).
●
Η διοργανώτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε
αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν
εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο
www.myskinos.com. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους
κανονισμούς, αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρία και κάθε απόφασή της θα είναι
τελική.
●
Σε περίπτωση ισοβαθμίας καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο
σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στη γευστική παλέτα και την εμφάνιση, αν και
πάλι υπάρχει ισοβαθμία το άθροισμα στη δημιουργικότητα και την τεχνική
κατάρτιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν ποιος θα
είναι ο νικητής.
Βαθμολόγηση
Πίνακας Βαθμολογίας Προκριματικών & Τελικού
Επεξήγηση Βαθμολογίας
Αυθεντικότητα (10 πόντοι)
Στη συγκεκριμένη κατηγορία βαθμολογείται το πόσο πρωτότυποι είναι οι συνδυασμοί που έχουν κάνει οι Bartenders, αν έχουμε ξαναδεί τους αντίστοιχους συνδυασμούς υλικών ή αν απλά έχουν κάνει μια παραλλαγή ενός cocktail.
Μεσογειακά Υλικά (10 πόντοι)
Το θέμα του διαγωνισμού είναι η Μεσόγειος. Τα περισσότερα ή και όλα σας τα συστατικά του cocktail θα πρέπει να προέρχονται από τις χώρες της Μεσογείου και φυσικά να συνδυάζονται με τρόπο που να έχει νόημα. Φυσικά όσο πιο κοντά στις μεσογειακές γεύσεις είναι το cocktail τόσο πιο υψηλή η βαθμολογία.
Όνομα (5 πόντοι)
Το όνομα του cocktail είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπορεί να κάνει ένα cocktail διαχρονικό. Θέλουμε πρωτότυπα και έξυπνα ονόματα στα cocktail που θα μας παρουσιάσετε.
Εμφάνιση (5 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η εμφάνιση του cocktail. Η γαρνιτούρα, το ποτήρι και οποιουδήποτε είδους συνοδευτικό ή ειδικό σερβίρισμα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και το πόσο κοντά στον μεσογειακό χαρακτήρα βρίσκεται η συνταγή.
Γευστική Παλέτα (25 πόντοι)
Στη κατηγορία αυτή βαθμολογούμε το άρωμα και τη γεύση που έχει το cocktail. Όχι μόνο τι βγάζει στη μύτη αλλά και πως εξελίσσεται στο στόμα. Η ισορροπία των συστατικών και πόσο διακρίνονται("φαίνονται") μέσα στο cocktail. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί 7 συστατικά, θα πρέπει και τα 7 να διακρίνονται(φαίνονται). Φυσικά όσο πιο κοντά στις μεσογειακές γεύσεις είναι το cocktail τόσο πιο υψηλή η βαθμολογία.
Τεχνική Κατάρτιση (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται το πόσο καλά και σωστά χειρίζονται οι bartenders τα εργαλεία τους, πόσο καλά και σωστά χρησιμοποιούν τις μεθόδους ανάμιξης, πόσο σταθεροί και σίγουροι για αυτά που κάνουν είναι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους.
Παρουσίαση (10 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τη συνολική εντύπωση που μας άφησε η παρουσίαση των bartenders, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπαν, το πόσο περιεκτικά και ουσιώδη ήταν όσα έκαναν, αν είχε ροή και συνοχή η παρουσίασή τους. Και το πόσο καλά έχουν προετοιμασθεί.
Ομαδικότητα (15 πόντοι)
Αυτή η κατηγορία βαθμολογεί το “ομαδικό πνεύμα”: συνεργασία, ομαδικότητα, ροή. Σε αυτή την κατηγορία θα βαθμολογηθείτε περισσότερο εάν η παρουσίαση γίνει και από τους δύο, θα πάρετε καλύτερη βαθμολογία εάν στη διάρκεια της παρουσίασης δείξετε ομαδικότητα και όχι απλά παρασκευάζετε ο καθένας ξεχωριστά το κοκτέιλ. Θέλουμε να φανεί ότι έχετε δουλέψει την παρουσίαση μαζί και να αλληλοσυμπληρώνεστε.
Επικοινωνία (10 πόντοι)
Στη κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζετε τα cocktail. Προσπαθήστε να μας <<πουλήσετε>> τη δημιουργία σας έτσι όπως θα το κάνατε στο Bar που εργάζεστε.
Πόντοι ποινής
Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους παρακάτω τρόπους:
Στείλτε email: accounts@baracademy.gr – με Θέμα: MCC2016
Καλέστε στο: 210-6400540, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 10:00-18:00