THE TAHONA SOCIETY COCKTAIL COMPETITION 2016
Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα cocktail με βάση την Olmeca ή Olmeca ALTOS και άρωμα Ελλάδας. Το cocktail πρέπει να περιέχει τουλάχιστον ένα homemade συστατικό, το οποίο να αναδεικνύει τη γαστρονομική δεξιοτεχνία του bartender και την καινοτομία που τον διακατέχει στην δημιουργία γεύσεων. Το συστατικό να προέρχεται αυτούσιο απο την ελληνική γη. Παραδείγματα homemade συστατικών αποτελούν, τα σιρόπια, shrubs, sous vide, sherbets infusions, bitters, foams κ.ά. Η συνταγή του homemade συστατικού θα πρέπει να δηλωθεί μαζί με τη συνταγή του cocktail, ώστε να αναπαραχθεί επακριβώς και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του cocktail.
Οι συμμετοχές πρέπει να δηλωθούν στο link http://bit.ly/THE_TAHONA_SOCIETY, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, μέχρι τις 10 Μαίου 2016.
Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν και θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες, οι οποίες θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό, που θα διεξαχθεί στο The Bar Lab (στα κεντρικά γραφεία της Pernod Ricard Hellas στην Αθήνα), στις 18 Μάιου 2016. Ο νικητής του εθνικού τελικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του 6th International Tahona Society Cocktail Competition, που θα διεξαχθεί στο Μεξικό, τον Σεπτέμβριο του 2016.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
- • Nick Strangeway (Cocktail industry Legend & συν-ιδρυτής της εταιρείας Strangehill)
- • Ramón El Tigre Ramos (Olmeca ALTOS Global Brand Ambassador)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.
- Η βάση του cocktail πρέπει να η Olmeca (Blanco ή Reposado) ή η Olmeca ALTOS (Plata ή Reposado)
- Άλλες μάρκες tequila δεν επιτρέπονται
- Η χρήση άλλων μαρκών της Pernod Ricard σαν συστατικά του cocktail ενθαρρύνεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική.
- To cocktail πρέπει να περιέχει ένα homemade συστατικό, εμπνευσμένο από την ελληνική Γη. Το συστατικό μπορεί να παραχθεί με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο bartender. Ωστόσο, στη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό θα πρέπει, εκτός από την συνταγή του cocktail, να δηλωθεί και η μέθοδος παρασκευής του homemade συστατικού.
- Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συστατικών που θα χρησιμοποιηθούν για ένα cocktail. Ωστόσο, αφαίρεση πόντων μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που κάποιο cocktail περιέχει υπερβολική ποσότητα σε αλκοόλ.
- Όλες οι τεχνικές παρασκευής cocktail είναι αποδεκτές.
- Δοχεία free-pouring, poures και δοσομετρητές που δεν αναγράφουν λογότυπα, είναι αποδεκτά.
- Το σύστημα δοσομέτρησης που είναι αποδεκτό στο διαγωνισμό, είναι:
- Milliliters (ml), σταγόνες και dashes για υγρά συστατικα
- Ακέραιες μονάδες, bar spoons και γραμμάρια για στερεά συστατικά
- Οποιοσδήποτε εξοπλισμός (shakers, ποτήρια ή σκεύη σερβιρίσματος) που δε φέρει πάνω του λογότυπα άλλων μαρκών (είτε αλκοολούχων ποτών είτε όχι), είναι αποδεκτός. Οι διαγωνιζόμενοι στον εθνικό τελικό καλούνται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό για την προετοιμασία, την παρουσίαση και το σερβίρισμα του cocktail τους.
Όλες οι βρώσιμες γαρνιτούρες είναι αποδεκτές (φρούτα, λαχανικά, βότανα, μπαχαρικά κ.ά). Οι διαγωνιζόμενοι στον εθνικό τελικό καλούνται να ετοιμάσουν τις γαρνιτούρες on stage, μπροστά στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
- H BAR ACADEMY θα προμηθεύσει τους διαγωνιζόμενους, για την ημέρα του εθνικού τελικού, με φιάλες Olmeca (Blanco & Reposado) και Olmeca Altos (Plata & Reposado), καθώς επίσης και με φρέσκα limes, grapefruits, λεμόνια, πορτοκάλια, μεταλλικό και ανθρακούχο νερό, ζάχαρη και σιρόπι ζάχαρης, αλάτι, σιρόπι αγαύης, και φρέσκα αυγά. Όλα τα υπόλοιπα υλικά που είναι απαραίτητα για την παρασκευή των cocktails, πρέπει να τα φέρουν μαζί τους οι διαγωνιζόμενοι στον εθνικό τελικό.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
- 1. Ο κάθε διαγωνιζόμενος στον εθνικό τελικό καλείται να ετοιμάσει σε 5 λεπτά, 2 ίδια cocktails (ένα για την κριτική επιτροπή και ένα για τη φωτογράφηση).
- 2. Κάθε διαγωνιζόμενος στον εθνικό τελικό της 18ης Μάιου, θα εξεταστεί από την κριτική επιτροπή του TAHONA SOCIETY. Το σύνολο των πόντων (με άριστα το 100) προκύπτει ως εξής: