Angostura Global Cocktail Challenge 2016. Όροι & κανόνες
O Διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός επιστρέφει.
Bartenders’ από όλη την Ελλάδα καλούνται να υποβάλλουν τις συνταγές τους και να κερδίσουν ένα ταξίδι στον Ευρωπαϊκό τελικό του Angostura Global Cocktail Challenge 2016.
Ο νικητής του Ευρωπαϊκού Τελικού θα συνεχίσει την περιπέτεια, ως ο Ευρωπαίος διαγωνιζόμενος,στον τελικό του Angostura Global Cocktail Challenge που θα γίνει στο Port of Spain του Trinidad & Tobago στις 7 Φεβρουαρίου του 2016.
Βέβαια, η εβδομάδα στο Trinidad δεν θα περιλαμβάνει μόνο το διαγωνισμό.
Παραλίες, συμμετοχή στο μοναδικό Καρναβάλι του Trinidad και φανταστικά Angostura Rum Cocktails περιμένουν τους φιναλίστ, μαζί με τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στο Blending εκείνης της εβδομάδας παρέα με τον Master Blender της Angostura. Ο μεγάλος νικητής του Trinidad θα κερδίσει ένα ετήσιο συμβόλαιο $10.000 ως Global Brand Ambassador των Angostura® aromatic Bitters.
Οι συμμετοχές κλείνουν στις 06 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.
Προκριματικός γύρος – Προεπιλογή των 15 συμμετεχόντων στον τελικό:
Για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ο/η bartender θα πρέπει να δημιουργήσει 2 πρωτότυπες συνταγές cocktail, το ένα, FreestyleCocktail με 2 dashes Angostura Orange Bitters και το 2ο, Rum Cocktail, με οποιοδήποτε από τα Angostura Rum(s) ως βάση για το ποτό του καθώς και τουλάχιστον 5 dashes Angostura Aromatic Bitters.
Στη συνέχεια θα πρέπει να μας στείλει ή να ανεβάσει στο youtube το βίντεο στο οποίο θα φτιάχνει και θα παρουσιάζει τα δύο αυτά κοκτέιλ.
Οι συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις, με βάση τους κανόνες του διαγωνισμού, θα περάσουν από τη διαδικασία προεπιλογής από τους κριτές, μέσω των video και των συνταγών που έχουν στείλει.
Οι 15 bartenders που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στην προκριματική φάση θα κληθούν να συμμετάσχουν στον τελικό στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Για να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθήστε το link: http://bit.ly/__Angostura_Cocktail_Challenge_2016
Ή μπείτε στην ιστοσελίδα www.facebook.com/Angostura.Greece
H βαθμολογία θα προέλθει από τους τέσσερις (4) κριτές οι οποίοι θα λάβουν υπόψη τους την εμφάνιση (10%), το άρωμα (10%) και τη γεύση (50%) του cocktail καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο bartender θα το παρουσιάσει (30%).
Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι: Θάνος Προυνάρους (Ιδιοκτήτης Baba Au Rum), Διονύσης Πολάτος (Bar Mannager Ipitou Bar), Πάνος Γιοβάνης (AGCC 2014 European Winner), Χρυσούλα Κυριακοπούλου (Δημοσιογράφος/Αρθρογράφος F&B, Αθηνόραμα)
Οροί συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν bartenders άνω των 18 ετών, που δουλεύουν στην Ελλάδα.
1. Όλες οι συμμετοχές πρέπει να περιλαμβάνουν 2 αυθεντικές συνταγές για cocktail τα οποία να μπορούν να σερβιριστούν σε 2 ποτήρια το καθένα μέσα σε 7 λεπτά. Θα δοθεί χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτών για κάθε διαγωνιζόμενο και 5 λεπτά για να στήσει το πόστο του πριν διαγωνιστεί.
2. Στις συνταγές που περιλαμβάνουν Ρούμι, τα Angostura Rums (Reserva, 5 ετών ή 7 ετών, 1919 ή 1824), είναι τα μοναδικά που επιτρέπονται.
3. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στους διοργανωτές (την εταιρία Κόνδωρ Α.Ε.), και δεν θεωρούνται έγκυρες χωρίς απαντητικό email από τους διοργανωτές.
4. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα πρέπει να είναι εύκολο να αποκτηθούν παγκοσμίως. Οι συνταγές που υποβάλλονται θα πρέπει να είναι εύκολο να προετοιμαστούν σε οποιοδήποτε bar στον κόσμο.
5. Ο ανώτατος αριθμός συστατικών κάθε cocktail είναι 6, συμπεριλαμβανόμενων των bitters. Οι γαρνιτούρες και ο πάγος δεν μετρούν ως συστατικά, αλλά πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνονται στην περιγραφή της συνταγής. Για κάθε συστατικό, πέραν των 6, που χρησιμοποιείται σε συνταγή θα αφαιρούνται 3 πόντοι από την τελική βαθμολογία του διαγωνιζόμενου.
6. Τα σπιτικά (homemade) συστατικά και τα infusions επιτρέπονται και θεωρούνται ένα συστατικό, με την προϋπόθεση ότι η συνταγή τους και η μέθοδος παρασκευής τους έχει προ-δηλωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής, και ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον κανόνα 8.
7. Οι διαγωνιζόμενοι που θα ξεπερνούν το χρονικό όριο των 7 λεπτών θα δέχονται πέναλτι αφαίρεσης 5 πόντων από τη συνολική βαθμολογία τους. Για κάθε 30 δευτερόλεπτα πέρα από τα πρώτα που ο διαγωνιζόμενος υπερβαίνει τον χρόνο του θα του αφαιρούνται άλλοι 5 πόντοι. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι δεν χρησιμοποιήσουν κάποιο/α από τα συστατικά που έχουν δηλώσει στη συνταγή τους, θα αφαιρούνται αυτόματα 3 πόντοι (για κάθε συστατικό) από το τελικό του σκορ για το συγκεκριμένο cocktail. Αν χρησιμοποιηθούν λιγότερα από τα προβλεπόμενα dashesAngosturaaromaticκαι orangeBitters για την παρασκευή κάθε cocktail θα αφαιρούνται 10 πόντοι ανά συνταγή.
8. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευθύνη να προμηθευτούν οι ίδιοι οποιοδήποτε συστατικό δεν βρίσκεται στη λίστα των προϊόντων που παρέχεται από τον διοργανωτή.
9. Οι γαρνιτούρες δεν επιτρέπεται να προετοιμάζονται από πριν.
10. Τα Cocktail μπορούν να σερβιριστούν σε οποιοδήποτε ποτήρι, σκεύος ή δοχείο που μπορεί θα θεωρηθεί υγιεινό και ασφαλές, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δηλώσουν τον τύπο του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουν για το κοκτέιλ τους. Κοινά ποτήρια θα διατεθούν στους διαγωνιζόμενους που δεν θα φέρουν τα δικά τους.
11. Οι διαγωνιζόμενοι δεν θα πρέπει να φορούν λογοτυπημένα ρούχα ή να χρησιμοποιούν λογοτυπημένα εργαλεία, εκτός από ρούχα ή εργαλεία που φέρουν το λογότυπο της Angostura®.
12. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από άτομα σχετικά με το χώρο του Bar και του αλκοόλ.
13. Η κριτική επιτροπή έχει αποκλειστικά τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του νικητή που προκρίνεται στον τελικό της Αθήνας καθώς και του νικητή αυτού. Σημειώνεται ότι οι κριτές δεν θα συνομιλούν μεταξύ τους, ούτε και θα συγκρίνουν τις βαθμολογίες τους. Επίσης, η κριτική επιτροπή θα υποστηρίζεται από έναν “τεχνικό κριτή” ο οποίος δεν θα βαθμολογεί, αλλά θα παρακολουθεί τα συστατικά, τις ποσότητες, τη χρήση των bitters και τον χρόνο των διαγωνιζόμενων. Ο τελικός νικητής θα είναι αυτός/ή που θα έχει το μεγαλύτερο μαθηματικό άθροισμα στο τέλος του διαγωνισμού.
14. Σε περίπτωση ισοψηφίας για την πρώτη θέση νικητής θα ανακηρυχτεί ο διαγωνιζόμενος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία της «γεύσης». Σε περίπτωση ισοψηφίας στα προκριματικά βίντεο για την δέκατη-πέμπτη θέση προβλέπεται να περάσουν και οι δυο διαγωνιζόμενοι στον τελικό.
15. Με την υποβολή των συνταγών τους, οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν στη μεταβίβαση του COPYRIGHT των συνταγών και των ονομάτων των Cocktail τους στην Angostura Ltd. Επίσης, συμφωνούν ότι δέχονται να φωτογραφηθούν ή/και να κινηματογραφηθούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού και ότι το COPYRIGHT οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού παραμένει στην Angostura. Με τη συμμετοχή τους, οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν στο να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες τους για λόγους διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων.