Το όραμά μας

Ένα επαγγελματικό οικοσύστημα χώρων φιλοξενίας που προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες και ποιότητα ζωής για όλους.

 

Πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε δημιουργώντας εκπαιδευτικά προϊόντα, υπηρεσίες και θεσμούς με κίνητρο το όραμα και τις αξίες μας.

 


Οι ιδρυτικές αξίες και η εταιρική ηθική περιγράφεται από τα έξι Α των αξιών μας.

Αξιοπρέπεια

Πρώτη και σημαντικότερη για εμάς είναι η αξία της αξιοπρέπειας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον σεβασμό, την ευγένεια, την ειλικρίνεια και την αμεροληψία, την εντιμότητα και την αλληλοκατανόηση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Αξιοπιστία

Με τη συνέπεια, υπευθυνότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια δημιουργούμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Αποτελεσματικότητα

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η προετοιμασία, η προσαρμοστικότητα και η αίσθηση ιδιοκτησίας χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας. Μας κινητοποιεί η αύξηση της αποδοτικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, με την καινοτομία και την τεχνολογία να κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη.

Αυτοπεποίθηση

Διαθέτουμε τεχνογνωσία και θετική στάση σε όσα κάνουμε ή βρίσκουμε συνεργάτες που τις διαθέτουν. Θέλουμε να «κινούμαστε» με υψηλή ταχύτητα όταν μπορούμε και είναι εφικτό. Αναδεικνύουμε και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειες που βοηθούν στην πραγματοποίηση τους οράματός μας ανεξάρτητους προέλευσης. Συνεργαζόμαστε και παίζουμε ομαδικά, όταν εκτιμούμε τις αξίες και το όραμα των άλλων.

Αφέλεια

Θέλουμε να είμαστε αφελείς, γιατί πιστεύουμε ότι τίποτα δεν εννοείται και δεν είναι δεδομένο. Κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι που αγνοούμε εμείς. Έχουμε αστείρευτη δίψα για γνώση και μάθηση, κάνουμε την έρευνά μας και προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε τις θέσεις μας, λέμε την αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι προς το όφελός μας.

Αειφορία

Πιστεύουμε ότι αειφορία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενσυναίσθηση, την οικολογική συνείδηση και την ισορροπία ιδιωτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Για εμάς είναι ο μόνος επιλέξιμος δρόμος για την ευεξία και την ευζωία και θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας. Προσπαθούμε να προωθήσουμε την εξοικονόμηση πόρων, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συσκευασιών και προϊόντων και οτιδήποτε άλλο έχει νόημα προς αυτή τη κατεύθυνση. 

 


 

Νομική Οντότητα 

Τα εμπορικά σήματα Bar Academy™️ και Athens Bar Show™️ είναι καταχωρημένα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

 


 

Το Σύστημα Εκπαίδευσης της Bar Academy

Το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίζεται σε επίπεδα ανάλογα με της εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία του σπουδαστή. Τα προγράμματα εκπαίδευσης αναδιαρθρώνονται, ανανεώνονται ή αναβαθμίζονται όποτε κριθεί απαραίτητο ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του επαγγελματικού οικοσυστήματος της εστίασης και της φιλοξενίας. 

Επίπεδο 1:

είναι το πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις της θέσης εργασίας, η θέση μας είναι ότι πρέπει όλοι να ξεκινούν από αυτό το πρόγραμμα. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν λίγη (έως 3 χρόνια) εμπειρία στην εστίαση, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή καθόλου εργασιακή εμπειρία. Η ακαδημία μας διαθέτει για αυτό το επίπεδο προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες assistant και junior ή senior θέσεις.  

Επίπεδο 2:

απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 3ετή εμπειρία στη θέση και έχοντας παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή έχοντας κάνει το Επίπεδο 1 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις.

Επίπεδο 3:

απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στη θέση και έχοντας κάνει το Επίπεδο 2 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν στο τμήμα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις.

Επίπεδο 4:

απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στην θέση ή έχουν ολοκληρώσει το Επίπεδο 3 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις.

 


 

Η ιστορία μας

H Bar Academy δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην οδό Ευπατορίας 14 στην περιοχή κοντά στον σταθμό Αμπελόκηποι στην Αθήνα. Παρακάτω είναι μερικές σημαντικές στιγμές στην εξέλιξη μας έως σήμερα. Τα πρώτα προγράμματα της ακαδημίας ήταν τα Bartending, Barista, Flair Bartending & Bar Management Seminar. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνταν από μια αίθουσα για όλα τα παραπάνω προγράμματα. Στην κλαδική κουλτούρα της εποχής η εκπαίδευση θεωρούνταν πολυτέλεια και σε κάποιες περιπτώσεις περιττή. 

Τον Οκτώβριο του 2008 διοργανώνεται το Winter Whisky Cocktail Workshop με θέμα τα cocktail με whisky και στόχο την ανάδειξη των whisky cocktail. Ακολούθησαν αντίστοιχα προγράμματα με ρούμι, τεκίλα, τζιν και βότκα. 

Το 2009 η Bar Academy διοργανώνει το πρώτο International Masterclass της με τίτλο “The Rum Experience” από τον Ian Burrell. Τέλη του χρόνου η ακαδημία μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Βελεστίνου 28 στους Αμπελόκηπους και τις εγκαινιάζει με ένα International Masterclass με θέμα την Ιαπωνική κουλτούρα Bartending από τον Stanislav Vadrna και λανσάρει το Advanced Bartender Seminar, το Homemade Seminar, το Molecular Mixology Seminar. Τα σεμινάρια αυτά τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθούν στα Intermediate Bartending Seminar και Bartending Seminar 2, το Bartending Seminar Level 3 και το Zero Waste Creative Techniques και ανακοινώνει το Latte Art Seminar.

Το 2010 η σειρά των International Masterclass συνεχίζεται με καλεσμένους τους Angus Winchester, Philip Duff, Salvatore Calabrese. Αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πρώτου Angostura Global Cocktail Challenge και του διαγωνισμού του Disaronno, The Mixing Star. Παράλληλα ξεκινά την προετοιμασία του The Bar Academy Show με μότο “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στην διάρκεια της έκθεσης Xenia που λαμβάνει χώρο τον Νοέμβριο εκείνου του έτους.

To 2011 μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα αλλά και για την ακαδημία καθώς προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα, αλλά δε σταματάει να καλεί διεθνείς ειδήμονες, όπως οι Tomas Aske, Tristan Stephenson, Anistatia Miller, Jared Brown, Leonardo Leuci & Tomas Estes, προς τα τέλη Νοεμβρίου διοργανώνει το 2ο “The Bar Academy Show”.

Το 2012 αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση, την επικοινωνία, τη διεξαγωγή και την εκτέλεση του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge.  Μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 36Α στην Αθήνα και λανσάρει το Intermediate Bartender Seminar που θα εξελιχθεί στο Bartending Seminar Level 2. Αλλάζει όνομα στο “The Bar Academy Show” και το μετονομάζει σε “Athens Bar Show” καθώς πολλοί επισκέπτες και διεθνείς καλεσμένοι αναφέρονταν σε αυτό με αυτό τον τίτλο. ‘Επίσης αλλάζει η τοποθεσία του θεσμού, μεταφέροντας το στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Πετραλώνων (πολυχώρος “The Hub Events”) και αλλάζει το μότο από “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στο “Αναδεύοντας το μέλλον των bars”.

Το 2013 ανακοινώνει το Bar Talks μια πλατφόρμα που σκοπό είχε την ανάδειξη ιδεών που πάνε μπροστά το κλάδο της εστίασης και πιο συγκεκριμένα των bars. Το Bar Talks έλαβε χώρα στη διάρκεια του Athens Bar Show και τα βίντεο των ομιλιών αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και το website της πλατφόρμας. Μέσα στα επόμενα χρόνια η πλατφόρμα απορροφήθηκε από το Athens Bar Show και το Bar Academy TV που δημιουργήθηκε το 2016.

Το 2014 μεταφέρει το Athens Bar Show στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εκπαιδεύει για πρώτη φορά περισσότερους από 500 ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο.

Το 2015 αναλαμβάνει της διοργάνωση και την εκτέλεση σεμιναρίων Bartending για λογαριασμό του InSETE (ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Δημιουργεί εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωαννίνων 7-9 κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το 2016 δημιουργεί την #BarAcademyTV, ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οικοσυστήματος της φιλοξενίας. Η πρώτη εκπομπή είναι το Bar Academy News, μια ειδησεογραφική εκπομπή με περιεχόμενο που απευθύνεται στο επαγγελματικό μας οικοσύστημα. Οι εκπομπές δημοσιεύονται μέσα από τις πλατφόρμες Facebook, YouTube και Instagram. Ανανεώνει το Bar Management Seminar και το μετατρέπει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη. Τον Οκτώβριο διοργανώνει το “The Coffee Show” μια εκπαιδευτική έκθεση με θέμα τον καφέ που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αφιερώνει το κτίριο Innovathens (Κτίριο 8) στη διάρκεια του Athens Bar Show προσφέροντας χώρους σε νέες, πρωτοπόρες και καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Το 2018 ανοίγει τις εγκαταστάσεις της στη Λευκωσίας της  Κύπρου και παράλληλα διοργανώνει το 2ο The Coffee Show. Στηρίζει το Difford's Guide Greece συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση Aegean Cocktail and Spirits Festival στο 360 Cocktail Bar. Αφιερώνει μέρος του προγράμματος παρουσιάσεων του Athens Bar Show στο Bar Management και καλεί ειδήμονες από όλο τον κόσμο να μιλήσουν για πρακτικές και αντικείμενα μελέτης.

Το 2019 αναλαμβάνει τη δημιουργία, οργάνωση και εκτέλεση των σεμιναρίων με θέμα την οικονομική διαχείριση (financial management) και τις νέες τάσεις (trends) στα bars στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και στα Χανιά. Διοργανώνει το 10ο Athens Bar Show προσελκύοντας περισσότερους από 10000 επισκέπτες της Ελλάδα και από 51 χώρες από 4 διαφορετικές ηπείρους. 

Το 2020 κλείνει τις εγκαταστάσεις στην Λευκωσίας της Κύπρου και διατηρεί τη εκπαιδευτική και συμβουλευτική δραστηριότητα της. Ανασυντάσσεται και αναδιαρθρώνει την δομή της εταιρείας και των υπηρεσιών της στην Ελλάδα. Διοργανώνει δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια για τον κλάδο πριν την άρση του lockdown και καλεί Ambassadors εταιρειών να μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσα από τις πλατφόρμες της ακαδημίας. Ανακοινώνει το Bar Management Webinar τον Ιούλιο στημένο χωρίς εκπτώσεις σε σχέση με τη δια ζώσης μορφή. Μεταφέρει την ακαδημία της στη Θεσσαλονίκη σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Βενιζέλου 74 λίγα μέτρα από την ρωμαϊκή αγορά. Καταργεί το σεμινάριο 3ο επίπεδο Bartending Seminar με σκοπό την αλλαγή όλου του 3 επιπέδου Bartending σύμφωνα με τις τάσεις και ανάγκες του κλάδου. Αναλαμβάνει την οργάνωση και εκτέλεση της εξ αποστάσεως εκδήλωσης “World Class Studios” της παγκόσμιας πλατφόρμας World Class.

Το 2021 λανσάρει τα σεμινάρια, εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών, το Juniper Expert, το Rhum Agricole Tasting Forum, το Budget for Hospitality Business, το Strategy for Hospitality Business, το Ηγεσία και Αποτελεσματικότητα σε ομάδες, με στόχο να λαμβάνουν χώρα και σε διά ζώσης μορφή όταν επιτρέπεται. Αναλαμβάνει την οργάνωση, επικοινωνία και εκτέλεση του τελικού του World Class Greece στις εγκαταστάσεις της. 

To 2022 λανσαρέ το Meditteranean Bar Show σε συνεργασία με την εταιρία Your Bartender & Pair and Pear στην Κύπρo. Τον Νόέμβριου του παράλληλα με το Athens Bar Show 2022 δημιούργησε την Athens Bar Week.

Tο 2023 δημιουργήσε εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και αρχές του 2024 ανακοινώνει το Salonica Bar Show & Salonica Bar Week. 


#BarAcademyGreece

#BarAcademyAthens #BarAcademySKG #BarAcademyHeraklion

#AthensBarShow #AthensBarWeek

#BarAcademyTV #BarAcademyNews

 

Η ομάδα μας

Εισηγητές

Μπάμπης Καϊδαλίδης

Δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. 

Ξεκίνησε να σπουδάζει για τον κλάδο της πληροφορική αλλά τον κέρδισε ο κλάδος της Φιλοξενίας και τα bars. Από το 2000 εργάστηκε ως εκπαιδευτής προσωπικού, bartender και υπεύθυνος εκπαίδευσης εγγαζομένων και διαχειριστής μπαρ. Έχοντας αγαπήσει το bartending και την εκπαίδευση, παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό,έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς, με γνώμονα την εξέλιξή του ως επαγγελματίας. Ταξίδευει για να συμμετέχει σε συνέδρια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις του κλάδου. Επισκέπτεται αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες και δε σταματά να εξελίσσεται ως επαγγελματίας.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για bartenders και baristi, διαγωνισμούς cocktail και εκδηλώσεις. Σήμερα ηγείται της ομάδας της Bar Academy, είναι εισηγητης σεμιναρίων και ηγείται της οργάνωσης του Athens Bar Show.

 

Δείτε εδω ενα QnA with experts βίντεο για να μάθετε περισσότερα για αυτόν.

 

Γιάννης Μπόζοβιτς ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Η επαγγελματική διαδρομή του Γιάννη Μπόζοβιτς ξεκινά το 2000, όταν και εργάστηκε ως Β` Bartender σε διεθνή αλυσίδα Club Resort Hotel. Η συνεργασία αυτή του προσέφερε τη δυνατότητα να μάθει και να εμπνευστεί από έμπειρους bartenders με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, προερχόμενη από αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Συνέχισε να εξελίσσεται στον κλάδο, προσφέροντας υπηρεσίες ως bartender/ head bartender/ bar manager/ consultant σε γνωστά Bar restaurants/Cocktail bars/Club/Drink caterings.

Ορμώμενος από την επιθυμία του να αναβαθμίσει την εμπειρία του πελάτη το 2008, τόλμησε να ενσωματώσει στην τέχνη της αναμειγνυολογίας την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας. Το εναλλακτικό είδος flairtending συνδύασε με μαγικό τρόπο την γεύση, τη γνώση και την επικοινωνία με τον ενθουσιασμό! Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της Bar Academy και είναι απόφοιτος οικονομίας και διοίκησης στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατερίνα Κωστάρα ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Με σπουδές στην διοίκηση και οργάνωση τουριστικών επιχειρήσεων η Κατερίνα γνώριζε σχεδόν από πάντα τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο ήθελε να βρίσκεται. Η πρώτη της επαφή με τον επισιτιστικό τομέα ξεκίνησε το 2008, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο του καφέ που αποτέλεσε το κύριο βιοποριστικό της επάγγελμα. Το 2015 εκπαιδεύτηκε για πρώτη φορά στη νεοσύστατη τότε Bar Academy στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα εργάστηκε σε επιλεγμένα cafe-bar της πόλης, ενώ δεν ξέχασε ποτέ την μεγάλη της αγάπη για τα ξενοδοχεία. Το 2017 ξεκίνησε να εισηγείται σεμινάρια καφέ στην Βar Αcademy, ενώ από την ίδια περίοδο συμμετείχε στη διοργάνωση διαφόρων project σχετικά με τον καφέ. Σήμερα θα την βρείτε στην Bar Academy Θεσσαλονίκης, όπου πέρα από την εισήγηση σεμιναρίων, έχει αναλάβει την θέση υποστήριξης σπουδαστών, ενώ συνεχίζει να ενημερώνεται γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο του καφέ .

Παναγιώτης Βιτάλης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Παναγιώτης Βιτάλης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως Barista το 2012, εργαζόμενος για μεγάλη πολυεθνική εταιρεία καφέ. Στη συνέχεια, αναζητώντας την εξέλιξη στο ανερχόμενο τότε επάγγελμα του Barista, παρακολουθεί σεμινάρια καφέ, εργάζεται σε καφετέριες, Micro-roasteries, παίρνει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς καφέ. Το 2015 επισκέπτεται την χώρα της Αιθιοπίας, τόπος όπου μεγαλώνει η Arabica, για να δει και να μάθει από πρώτο χέρι την καλλιέργεια των καφεόδενδρων. Παράλληλα, ξεκινάει να εργάζεται ως εισηγητής στα σεμινάρια καφέ της Bar Academy Greece και εκπαιδεύει προσωπικό σε καφετέριες και εταιρείες καφέ. Στη συνέχεια, το 2016 κατακτάει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Cup Tasters και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Cup Tasters στην Σανγκάη.  Έπειτα, με αμείωτο ενδιαφέρον, αναλαμβάνει γευσιγνωσίες καφέ και συνεχίζει την εξέλιξή του εργαζόμενος ως Barista και Barista Trainer.

Πλέον, μοιράζεται το πάθος, τις γνώσεις και την εμπειρία του ως Barista Trainer στην Bar Academy της Αθήνας, γνωρίζοντας πως η σωστή εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Βαθύτερός του στόχος είναι η μετατροπή της καφεστίασης σε μια μοναδική εμπειρία και η δημιουργία αληθινών και ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων.

Ντίνος Κλεοβούλου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος ασχολείται ενεργά τα τελευταία 17 χρόνια με την εστίαση και τα τελευταία 13 με το μπαρ και το bartending. Απόφοιτος της Σχολής Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, όμως η εστίαση & τα μπαρ ήταν αυτά που αγαπούσε και ήθελε να ακολουθήσει. Με πέρασμα από μπαρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό στις θέσεις Head Bartender και Bar Manager, καθώς και ambassador για γνωστές εταιρίες αλκοολούχων ποτών, τα τελευταία 2 χρόνια έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών σε καταστήματα εστίασης.

Ηλίας Κωνσταντινίδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Ηλίας έχει καταγωγή από την πόλη των Σερρών, αλλά ζει και εργάζεται τα τελευταία 16 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Έχει μια μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των ποτών έχοντας εργαστεί ως head bartender και bar manager σε γνωστά καταστήματα εστίασης, όπως το Paraty & Loft και το Cottage. Επίσης, έχει υπάρξει brand ambassador και υπεύθυνος ανάπτυξης στην Granikal και την Skyspirits, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται στην εταιρία Beverage World. Όσον αφορά στο κομμάτι των διαγωνισμών έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση στο Μonin cup 2014, 1st audience award στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Skinοs Mediterranean Cocktail challenge και τέλος ήταν finalist στον ελληνικό τελικό του world class. Από το 2018 είναι εισηγητής στα σεμινάρια bartending της Bar Αcademy στην Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Καϊταλίδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 2004, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί στα περισσότερα cocktail bar της πόλης (Third Wave, La doze, The blue Cup, Γορίλας), ενώ από το 2020 είναι bar manager στο Nectar Distillery και από το 2022 εισηγητής στο Zero Waste Creative Techniques της Bar Academy. Το 2022 κέρδισε τον τίτλο του Most Sustainable Bartender στον ευρωπαϊκό τελικό του Flor de Cana και ετοιμάζεται να διεκδικήσει και τον παγκόσμιο τίτλο. 

Χριστίνα Τσότσιου ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Χριστίνα Τσότσιου ή Κρίστα ασχολείται ενεργά τα τελευταία 16 χρόνια με την εστίαση. Είναι Απόφοιτος της σχολής δομικών έργων.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και έχει εργαστεί σε πολλά café bars της πόλης. Το 2017 και για 1 χρόνο ήταν συνιδιοκτήτρια στο Κoyote (bar - restaurant) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι ιδρύτρια του 17 (speciality cafe- bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης). Από το 2021 είναι εισηγήτρια στην Βar Αcademy. Πάθος της ο καλός καφές, το καλό ποτό και το καλό φαγητό. 

Αχιλλέας Θανασούδας ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

Ο Αχιλλέας εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 2009. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εργαστεί σε bars των Σερρών και της Θεσσαλονίκης όπως τα: Μpriki, The Βlue cup, Vogatsikou 3 και Noema Mykonos. Flair Bartender για αρκετά χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει 2 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε δύο παγκόσμιους cocktail διαγωνισμούς, Τόκιο 2016 - Εσθονία 2018. Η αγάπη του για την πρώτη ύλη, τα homemade προϊόντα και τις δημιουργικές τεχνικές πιστεύει ότι είναι αυτά, που του έδωσαν την θέση του εισηγητή στο τμήμα Zero waste & Creative techniques.

Δημήτρης Φιλίππου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Εργάζεται στο χώρο της εστίασης ενεργά από το 2012. Έχει περάσει από διάφορες θέσεις, αυτή όμως του Bar τον ενθουσίασε από την αρχή. Έτσι ξεκίνησε να ταξιδεύει σε διάφορες εκθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και την Ελλάδα, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς (1ST PLACE AT GIFFARD WEST CUP IN GREECE 2022 - 1ST PLACE AT GIFFARD WEST CUP IN GREECE 2019), έχει εργαστεί στο Λονδίνο και την Αθήνα σε γνωστά bar, ενώ πλέον ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Μότο του "η γνώση έχει αξία μόνο όταν την μοιράζεσαι" και αυτό θέλει να κάνει στην Bar Academy, να μοιραστεί όλα αυτά τα οποία έχει μάθει και δει.

Γιώργος Σιμούδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Η ενασχόλησή του στον κόσμο της εστίασης άρχισε πριν 18 χρόνια σε ένα από τα πιο γνωστά Bar Restaurant της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε στο τμήμα των οικονομικών, αλλά η περιέργεια που είχε από πολύ πιο πριν για τα αποστάγματα και τον κόσμο των cocktail, πολύ σύντομα τον έφερε πίσω από το μπαρ. Μέχρι και σήμερα παρακολουθεί σεμινάρια από παγκόσμιους επαγελαματίες του χώρου. Τα τελευταία 13 χρόνια είναι Ιδιοκτήτης και Bar Manager στο "La Doze Bar" της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής με γνωστά Brands, όπως το METAXA και την JOSE CUERVO. Επιπλέον, αναλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων - event  -Bar Catering.

Γιώργος Μεγαλοκονόμος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουρισμό. Με την εστίαση ασχολείται από το 2005, όταν και ξεκίνησε στα TGI Fridays, όπου πέρασε απ` όλες τις θέσεις της σάλας. Από τότε έως και σήμερα ο χώρος του μπαρ ήταν πάντα το 2ο σπίτι του. Think+ , Food Mafia, Noel είναι μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά, στα οποία εργάστηκε ως head bartender και bar manager. Τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκεται ως head bartender στο Αvra bar του ξενοδοχείου Four Seasons by Astir Palace. H διαδρομή του περιλαμβάνει συνεχή γνώση και εκπαίδευση (κάτοχος WSPC 1&2), ταξίδια και εκθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και πολλούς διαγωνισμούς (νικητής το 2013 του skinos cocktail challenge, 2 η θέση στο angostura cocktail challenge 2012, 2η θέση στο Bacardi legacy 2016). Αγαπημένο του απόσταγμα το ουίσκι.

Αλέξανδρος Κοντίνης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος, είχε την πρώτη του επαφή με τα αποστάγματα σε ηλικία 17 χρονών, στην πατρίδα του την Κέρκυρα, όπου και ξεκινά να εργάζεται ως bartender. Μετακομίζει στην Αθήνα και σπουδάζει Food & Beverage Management καθώς και Marketing στον επισιτιστικό τομέα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, που αφορούν τα αποστάγματα, τη μπύρα, το κρασί καθώς και τεχνικές ανάμιξης. Έχει αναλάβει αρκετά projects που αφορούν στην δημιουργία menu για bars, cocktailbars, bar restaurants όπως και την εκπαίδευση προσωπικού. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων της Bar Academy, έχει εργαστεί σε events που οργανώνει η ακαδημία μας καθώς και στο Athens Bar Show. Σήμερα εργάζεται στο  bar του Χελώνα bar restaurant στην Αθήνα.

Γιώργος Τσαλικίδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Τσαλικίδης άρχισε την ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης στα 15 του. Πιο ενεργά όμως ασχολήθηκε από τα 18 και μετά, σπουδάζοντας παράλληλα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σιγά σιγά, τον κέρδισε ο υπέροχος κόσμος του καφέ, παρακολούθησε ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έγινε μέλος της SCA. 

Δουλεύοντας σε επιλεγμένα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, άρχισε συγχρόνως να παίρνει μέρος σε project οργάνωσης και σχεδιασμού bar ξενοδοχείων, garden bar, κτλ. Φιλοσοφία που ασπάζεται είναι ότι καφές και αλκοόλ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για έναν χώρο εστίασης.

Ήταν μέρος της ομάδας " B&W Spirit Evolution" και άρχισε παράλληλα να διδάσκει την τέχνη του barista σε ΙΕΚ της πόλης.

Είναι barista trainer και quality control manager για την Βόρεια Ελλάδα στην εταιρία καφέ ‘’Vergnano’’ από το 2018 και συνεχίζει την διδασκαλία ως εισηγητής της Bar Academy.

Νίκος Δεληβοριάς ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Στα 18 του  βρέθηκε να δουλεύει συγκυριακά πίσω από τη μπάρα και αμέσως αισθάνθηκε ότι το Bartending είναι το επαγγελματικό του "πεπρωμένο". Με στόχο την ευχαρίστηση του πελάτη - ανθρώπου και έχοντας ως μόνη επιθυμία να προσφέρει cocktails που διεγείρουν όραση, όσφρηση και γεύση ξεκίνησε παρακολουθώντας τον κύκλο των σεμιναρίων  της Bar Academy, που αφορούν στο Bartending. Εκεί έγινε και η πρώτη του συνάντηση με την Molecular Mixology, που του κέντρισε το ενδιαφέρον. Παρακολούθησε σειρά ειδικών σεμιναρίων, σχετικών με την μοριακή γαστρονομία, το food pairing και τις δημιουργικές τεχνικές από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους εισηγητές. Έχει υπάρξει ιδιοκτήτης cocktail bar και έχει δουλέψει ως Bar manager και bartender σε γνωστά Cocktail Bars και Bar Restaurants αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δημιουργία λίστας Signature Cocktails καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους.  Παράλληλα είναι εισηγητής στη Bar Academy σε  bartending σεμινάρια και το Zero Waste Creative Techniques .

Θοδωρής Αναγνώστου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κόλλησε το μικρόβιο της εστίασης και δη των bar, στην ηλικία των 14 με 15 ετών από τον παππού του, ο οποίος διατηρούσε μπυραρία στο Μόναχο. Μαγεύτηκε και ζήτησε αμέσως να μπει πίσω από τη μπάρα. Εν συνεχεία και παράλληλα με τις σπουδές του στο Ε.Κ.Π.Α, τμήμα Βιολογίας (2001), εργάστηκε σε διάφορα πόστα στο χώρο της εστίασης και πολλές από τις γνώσεις που αποκόμισε τότε, τις εφαρμόζει ακόμα και σήμερα.

...και αφού από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι ο προορισμός του ήταν η καριέρα του Bartender, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από σεμινάρια στην Bar Academy, προκειμένου να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελιχθεί. Έκτοτε και αφού με την πορεία των χρόνων φούντωσε κι άλλο το μικρόβιο, δεν αφήνει καμία ευκαιρία για επιπλέον γνώση, να πάει χαμένη. Έχει εργαστεί στο "A for Athens" και στο "CV Distiller" ως Head Bartender. Σήμερα εργάζεται πισω απο το Bar του Odori Vermouteria και του Barsol. Λάτρης των καλών αποσταγμάτων και πιστός στο whisky διψά πάντα για μάθηση.

Παναγιώτης Φράγκος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Φράγκος Παναγιώτης έχει στόχο την απόκτηση και βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του στο Bartending και τα cocktail.  

Είναι απόφοιτος της Bar Academy και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια & workshops με παγκόσμιας εμβέλειας bartenders.  

Από το 2009 ασχολείται με τον χώρο του bar ως bartender, head bartender και έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας cocktail για πολλά bar και εστιατόρια ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας GASTRONOMY PROJECT BILL & COO με τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο.

Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending, έχει πετύχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, όπως το 2011 που κατέκτησε την 1η Θέση Γενικής Work Shop Belvedere Vodka με το ποτό: Chamomile Grapefruit Martini και την 4η θέση στο World Class Greece με το ποτό: Triangle Drink.

Το 2010 την 1η Θέση Γεύσης - Young Bar Tender Hellas και με ποτό: Apple Pie Cocktail.

Έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια όπως η Hytra ως Bar Manager το οποίο διαθέτει Michelin Star, είναι συνιδιοκτήτης του VIBO στη Γλυφάδα και εργάζεται ως Ambassador στην εταιρία ΒΣ Καρουλιας και συμμετέχει περιοδικά του χώρου (και μη) με παρουσιάσεις και προτάσεις cocktail.

Σάκης Στοίλης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Το πάθος του Σάκη για το Bartending, βρίσκεται κυριολεκτικά στο DNA του, αφού εργάστηκε από πολύ μικρός, στις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούσε ο πατέρας του στη Θεσσαλονίκη.
Από το 1990 και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Σάκης έκανε ένα επαγγελματικό "ταξίδι" γύρω από τα πιο φημισμένα bar, club και εστιατόρια της πόλης, ανακαλύπτοντας όλα τα πόστα και αποκτώντας έτσι, την 360ο εικόνα που απαιτείται για την απόλυτη εμπειρία του μπαρ.
Τον Σεπτέμβρη του 2009, αποφασίζει να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό που αγαπά, επενδύοντας και ακαδημαϊκά πλέον στο professional bartending. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, παρακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων "Master Class & Bar Chef" ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν σταματά να εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.
Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του, έχουν αναδειχθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως αυτός της Sauza Tequila -"Dare to live it" το 2015 αλλά και του Appleton Rum competition το 2010, ενώ ως Gin expert έχει μεταδώσει τις γνώσεις του σε δεκάδες masterclass, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Σάκη, είναι η ανάληψη του ρόλου “ Brand Ambassador” για τα ελληνικά αποστάγματα Skinos Mastiha Spirit & Ottos Vermouth, για την περίοδο 2017-2019, καθώς και η στενή συνεργασία του τα τελευταία χρόνια, με το ιστορικό bar της πόλης, «Ολύμπιον».
Σήμερα, συνεχίζει πιστά το όραμά του για την ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων, αποτελώντας τον brand ambassador του “Mataroa Mediterranean Dry Gin”. 
Αν επιθυμείτε να γευτείτε κάποια από τα signature cocktail του, θα τον βρείτε σίγουρα «πίσω» από τους καταλόγους που έχει δημιουργήσει για πολλά bar σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο.
 
Θανάσης Νικόλης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Με εμπειρία που ξεκινάει από το 2002 στη βιομηχανία καφέ, ο Θανάσης είναι ο επικεφαλής στην έρευνα και ανάπτυξη της εταιρείας KUDU COFFEE καθώς και στο καβούρδισμα. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2013. Η εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία ως Barista, Head Barista, Barista Trainer, Roaster καθώς και ως υπεύθυνος προσωπικού και Coffee Consultant. Κέρδισε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista το 2013 και έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista στη Μελβούρνη την ίδια χρονιά. Μετράει ήδη 3 Εθνικά Πρωταθλήματα ως προπονητής σε διαγωνισμούς Brewers, Roasting και Ibrik. Κατέχει γνώσεις διοίκησης & οικονομίας τουριστικών επιχειρήσεων.  
Είναι κάτοχος του Coffee Diploma System και ενεργό μέλος του SCA από το 2011. Έχει διατελέσει δυο χρόνια στο πενταμελές συμβούλιο του SCA HELLAS εκλεγμένος ως Communication Coordinator.
Είναι εισηγητής σε όλα τα σεμινάρια που αφορούν τον καφέ στην Bar Academy από το 2014. 
ΥΓ: ισχυρίζεται ότι έχει μεταφέρει τις γνώσεις του σε περισσότερα από 2000 άτομα
ΥΓ2: έχει μείνει αξέχαστος σε όλους όσους έχουν κάνει μάθημα μαζί του. 
 
Γιώργος Σπιθάκης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Η εργασιακή του επαφή με τον καφέ ξεκινάει το 2000, ενώ από το 2003 αποτελεί το κύριο βιοποριστικό του επάγγελμα. Από το 2006 εκπαιδεύει, συμβουλεύει και εισηγείται για θέματα που αφορούν στον καφέ, τόσο μεμονωμένα σε επαγγελματίες και εργαζομένους, όσο και σε εταιρείες και επιχειρήσεις εστίασης. Από το 2011 αποτελεί μέλος του SCA, είναι πιστοποιημένος γευστικός κριτής στους διαγωνισμούς καφέ του SCA, έχει διατελέσει πιστοποιημένος εκπαιδευτής του στα επίπεδα Barista και Brewing τα έτη 2015-2018 και έχει κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καβουρδίσματος Καφέ το 2017.  Σήμερα, συνιδιοκτήτης του Crop Roastery στο Ηράκλειο Κρήτης, διευθύνει το τμήμα του καφέ. Επιμελείται την αναζήτηση και επιλογή του ωμού καφέ, το καβούρδισμά του και τον ποιοτικό έλεγχο αυτού σε κάθε στάδιο της παραγωγικής του αλυσίδας. Σκοπός του να μελετάει, να ερευνά και να βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση γνώσεων και γευστικών εμπειριών.

Moto του:

«εκχύλισε, κατέγραψε, δοκίμασε, επανέλαβε»

Μιχάλης Καραγιάννης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Μιχάλης Καραγιάννης ξεκίνησε την πορεία του το 2011, όταν μετά από παρότρυνση του Καβράκου Χρήστου παρακολούθησε το πρώτο του σεμινάριο καφέ. Μετά από πολύ πρακτική κι επαφή με το αντικείμενο, ήρθε και το πρώτο σπουδαίο βήμα, ξεκίνησε να εργάζεται στο Tailor Made.  Αυτό στάθηκε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του. Φτιάχνοντας τις πρώτες του "τουλίπες", έφτασε σε σημείο να ερωτευτεί το Latte Art και ν αφοσιωθεί σ΄ αυτό! Σκοπός του ήταν να συμμετέχει σε όλο και πιο πολλά σεμινάρια προκειμένου να τελειοποιήσει τις τεχνικές του. Αφοσιώθηκε ενεργά και πήρε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς με σκοπό τις διακρίσεις:

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Latte Art 2016, 2017 & 2018

2nd in World Latte Art Championship 2017 & 2018

8th World Latte Art Championship 2016

Final 16 World Latte Art Battle 2016

Το 2016 το πάθος του τον οδήγησε σ έναν διαγωνισμό στην Κορέα στην πηγή του Latte Art όπου για 15 ημέρες μαθήτευσε δίπλα στους καλύτερους Latte Artists.

Γιάννης Σημαντήρας CFO & MARKETING DIRECTOR
Ο Γιάννης Σημαντήρας από το 1996 εργάζεται στον επισιτιστικό τομέα για να στηρίξει τις σπουδές του, και αποκομίζει εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία από όπου γίνεται πτυχιούχος BA (Hons) European Business Studies του Ruskin University Cambridge.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είναι πλέον βέβαιος πως το μέλλον του ανήκει στον επισιτιστικό τομέα και συνεχίζει ως bartender σε διεθνή αλυσίδα bar-restaurant (T.G.I. Friday’s). Σύντομα θα προαχθεί στην θέση του Bar Manager, όπου διατελεί για ενάμιση περίπου χρόνο, στη συνέχεια προάγεται σε Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων (καταστήματος) και ενάμιση χρόνο μετά προάγεται σε Γενικός Διευθυντής καταστήματος με κύριες υπευθυνότητες το budgeting, την οικονομική διαχείριση, απόκτηση, διατήρηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.
Η αποτελεσματικότητα, προσοχή στην λεπτομέρεια και η αγάπη του για την εκπαίδευση γίνεται ευκαιρία να συνεργαστεί με την Carlson Restaurants Worldwide ως εισηγητής/εκπαιδευτής στο GM’s Seminar (σεμινάριο για Γενικούς Διευθυντές καταστημάτων της).
Από το 2011 είναι μέτοχος στην Bar Academy όπου τελεί CFO και Marketing Director.
 
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως το HACCP, ασφάλεια τροφίμων και ποτών (Ε.Φ.Ε.Τ.), online marketing & διαφήμιση, social media marketing.
 
Γιώργος Παπαδογούλας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Παπαδογούλας είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και κάτοχος του Μ.Β.Α. Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1988 εργάζεται στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα φθάνοντας στην θέση του Διευθυντή και στους δύο τομείς. Ασχολείται επαγγελματικά με την ποτογνωσία και τη γευσιγνωσία του Ουίσκι και των άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Διατηρεί ατομική επιχείρηση οργάνωσης και παροχής συμβουλών σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στο F&B. Συνεργάζεται με περιοδικά αρθρογραφώντας σε θέματα σχετικά με το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωσή του. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που δημιούργησε για τον Ο.Ε.Ε.Κ. την ειδικότητα των Ι.Ε.Κ. που αφορά στην εκπαίδευση των Barmen. Από το 1998 έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά μεταξύ των οποίων Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. ενώ έχει διατελέσει και επιθεωρητής ύλης για το I.S.T. College. Έχει συμμετάσχει σε 4 Πανελλήνια Τουριστικά Συνέδρια με 4 εισηγήσεις που αφορούσαν στο F&B Management. 

Σπύρος Πατσιαλός ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Σπύρος Πατσιαλός ενεπλάκη στο χώρο των cocktail από τότε που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα προ-φοιτητικά του χρόνια. 

Ώσπου να πάρει το πτυχίο του ως Μηχανικός  Αυτοματισμού από το ΤΕΙ Πειραιά, εργάστηκε ως bartender , ενώ τα ταξίδια που έκανε στη Γερμανία για σεμινάρια Ρομποτικής, του έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθεί τα τοπικά bar και να θαυμάσει την τεχνική των καγκελάριων της μπάρας.

Από το 2006 και για τα επόμενα τρία χρόνια εργάστηκε ως bartender για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών ποτών διανύοντας έτσι μια περίοδο, κατά την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί πίσω από δεκάδες διαφορετικές μπάρες, εξυπηρετώντας μεγάλη ποικιλία καταναλωτικού κοινού, με διαφορετικές απαιτήσεις. Από το 2009 διετέλεσε bar trainer εκπαιδεύοντας το νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του cocktail catering.

Το 2010 ήταν ένας από τους 12 bartenders παγκοσμίως, που συμμετείχαν στο G’Vine Connoisseur Program και κατέκτησε την 6η θέση. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε τη 2η θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Angostura και την 1η θέση στο Bartender`s Challenge στα πλαίσια του Τhe Bar Academy Show. Το 2011 έλαβε την 4η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge, ενώ επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο διεθνές πρωτότυπο project του ούζου “Πλωμάρι”.

Έχει υπάρξει κριτής στους πανελλήνιους διαγωνισμούς: “Disaronno Mixing Star 2010, “The Angostura Cocktail Challenge 2011”,  “The Bartenders Challenge 2011”. 

Είναι επίσης κριτής στο Institute for Cocktail Excellence Society (ICE). Το 2012 βραβεύτηκε ως “MVP of the Bar Industry”.

Είναι κάτοχος των ipBartenders Certificate και BarSmarts USA, έχει αποκτήσει τους τίτλους WSET Professional in Spirits και WSET Intermediate Certificate in Wines.

 

Κυριακή Αγρίτη MSc ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, με κατεύθυνση τη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων έχοντας αριστεύσει στο Level 3  Award In HACCP For Food Manufacturing, σεμινάριο συνεργασίας με το  Royal Society For Public Health της Αγγλίας.

Μέχρι το πέρας των σπουδών της εργαζόταν σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έως την πρακτική της άσκηση σε εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας σε επιχείρηση εισαγωγής,  επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων. 

Ακολούθως, εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων για υγειονομικά θέματα. 

Αυτή τη στιγμή είναι συνιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Χαλάνδρι, Αττικής.