Το οραμά μας

Ένα επαγγελματικό οικοσύστημα χώρων φιλοξενίας που προσφερει εξαιρετικές εμπειρίες και ποιότητα ζωής για ολους.

 

Πιστεύουμε οτι θα το πετύχουμε δημιουργώντας εκπαιδευτικά προϊόντα, υπηρεσίες και θεσμούς με κίνητρο το όραμα και τις αξίες μας.

 


Οι ιδρυτικές αξίες και η εταιρική ηθική περιγράφεται από τα έξι Α των αξιών μας.

Αξιοπρέπεια

Πρώτη και σημαντικότερη για εμάς είναι η αξία της αξιοπρέπειας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον σεβασμό, την ευγένεια, την ειλικρίνεια και την αμεροληψία, την εντιμότητα και την αλληλοκατανόηση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Αξιοπιστία

Με τη συνέπεια, υπευθυνότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια δημιουργούμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Αποτελεσματικότητα

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η προετοιμασία, η προσαρμοστικότητα και η αίσθηση ιδιοκτησίας χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας. Μας κινητοποιεί η αύξηση της αποδοτικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, με την καινοτομία και την τεχνολογία να κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη.

Αυτοπεποίθηση

Διαθέτουμε τεχνογνωσία και θετική στάση σε όσα κάνουμε ή βρίσκουμε συνεργάτες που τις διαθέτουν. Θέλουμε να «κινούμαστε» με υψηλή ταχύτητα όταν μπορούμε και είναι εφικτό. Αναδεικνύουμε και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειες που βοηθούν στην πραγματοποίηση τους οράματος μας ανεξάρτητους προέλευσης. Συνεργαζόμαστε και παίζουμε ομαδικά όταν εκτιμούμε τις αξίες και το όραμα των άλλων

Αφέλεια

Θέλουμε να είμαστε αφελείς, γιατί πιστεύουμε ότι τίποτα δεν εννοείται και δεν είναι δεδομένο. Κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι που αγνοούμε εμείς. Έχουμε αστείρευτη δίψα για γνώση και μάθηση, κάνουμε την έρευνά μας και προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε τις θέσεις μας, λέμε την αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι προς το όφελός μας.

Αειφορία

Πιστεύουμε ότι αειφορία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενσυναίσθηση, την οικολογική συνείδηση και την ισορροπία ιδιωτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Για εμάς είναι ο μόνος επιλέξιμος δρόμος για την ευεξία και την ευζωία θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας. Προσπαθούμε να προωθήσουμε την εξοικονόμηση πόρων, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συσκευασιών και προϊόντων αλλά οτιδήποτε άλλο έχει νόημα προς αυτή τη κατεύθυνση. 

 


 

Νομική Οντότητα 

Κέντρο δια βιου Μαθησης αδειοδοτημένο από το Υπουργείου Παιδείας. Το εμπορικό σήμα Bar Academy και Athens Bar Show είναι καταχωρημένα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

 


 

Το Σύστημα Εκπαίδευσης της Bar Academy

Το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίζεται σε επίπεδα ανάλογα με της εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία του σπουδαστή. Τα προγράμματα εκπαίδευσης αναδιαρθρώνονται, ανανεώνονται ή αναβαθμίζονται όποτε κριθεί απαραίτητο ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του επαγγελματικού οικοσυστήματος της εστίασης και της φιλοξενίας. 

 

Επίπεδο 1: είναι το πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις της θέσης εργασίας, η θέση μας είναι ότι πρέπει όλοι να ξεκινάνε αυτό το προγραμμα. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν λίγη (έως 3 χρόνια) εμπειρία στη εστίαση χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή καθόλου εργασιακή εμπειρία. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες assistant και junior ή senior σε αυτό το επίπεδο.  

 

Επίπεδο 2: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 3ετή εμπειρία στην θέση και έχοντας παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή έχοντας κάνει το Επίπεδο 1 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

 

Επίπεδο 3: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στην θέση και έχοντας κάνει το Επίπεδο 2 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν στο τμήμα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

 

Επίπεδο 4: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στην θέση ή έχουν ολοκληρώσει το Επίπεδο 3 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.


 

Η ιστορία μας

H Bar Academy δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην οδό Ευπατορίας 14 στην περιοχή κοντά στον σταθμό Αμπελόκηποι στην Αθήνα. Παρακάτω είναι μερικές λίγες σημαντικές στιγμές στην εξέλιξη μας έως σήμερα. Τα πρώτα προγράμματα της ακαδημίας ήταν τα Bartending, Barista, Flair Bartending & Bar Management Seminar. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνταν από μια αίθουσα για όλα τα παραπάνω προγράμματα. Στην κλαδική κουλτούρα της εποχής η εκπαίδευση θεωρούνταν πολυτέλεια και σε κάποιες περιπτώσεις περιττή. 

Τον Οκτώβριο του 2008 διοργανώνεται το Winter Whisky Cocktail Workshop με θέμα τα cocktail με whisky και στόχο την ανάδειξη των whisky cocktail. Ακολούθησαν αντίστοιχα προγράμματα με ρούμι, τεκίλα, τζιν και βότκα. 

Το 2009 η Bar Academy διοργανώνει το πρώτο International Masterclass της με τίτλο “The Rum Experience” από τον Ian Burrell. Τέλη του χρόνου η ακαδημία μεταφέρετε σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Βελεστίνου 28 στους Αμπελόκηπους και τις εγκαινιάζεται με ένα International Masterclass με θέμα την Ιαπωνική κουλτούρα Bartending από τον Stanislav Vadrna και λανσάρει το Advanced Bartender Seminar, το Homemade Seminar, το Molecular Mixology Seminar, τα σεμινάρια αυτά τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθούν στα Intermediate Bartending Seminar και Bartending Seminar 2, το Bartending Seminar Level 3 και το Zero Waste Creative Techniques και ανακοινώνει το Latte Art Seminar.

Το 2010 η σειρά των International Masterclass συνεχίζεται με καλεσμένους τους Angus Winchester, Philip Duff, Salvatore Calabrese. Αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πρώτου Angostura Global Cocktail Challenge και του διαγωνισμού του Disaronno, The Mixing Star. Παράλληλα ξεκινά την προετοιμασία του The Bar Academy Show με μοτο “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στην διάρκεια της έκθεσης Xenia που λαμβάνει τον Νοέμβριο εκείνου του έτους.

To 2011 μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα αλλά και για την ακαδημία καθώς προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα αλλά δε σταματάει να καλεί διεθνείς ειδήμονες όπως οι Tomas Aske, Tristan Stephenson, Anistatia Miller, Jared Brown, Leonardo Leuci & Tomas Estes, προς τα τέλη Νοεμβρίου διοργανώνει το 2ο “The Bar Academy Show”.

Το 2012 αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση, την επικοινωνία, τη διεξαγωγή και την εκτέλεση του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge.  Μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 36Α στην Αθήνα και λανσάρεται το Intermediate Bartender Seminar που θα εξελιχθεί στο Bartending Seminar Level 2. Αλλάζει όνομα στο “The Bar Academy Show” και το μετονομάζει σε “Athens Bar Show” καθώς πολλοί επισκέπτες και διεθνείς καλεσμένοι αναφερόντουσαν σε αυτό με αυτό τον τίτλο. ‘Επίσης αλλάζει η τοποθεσία του θεσμού, μεταφέροντας το στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Πετραλώνων (πολυχώρος “The Hub Events”) και αλλάζει το μότο από “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στο “Αναδεύοντας το μέλλον των bars”.

Το 2013 ανακοινώνει το Bar Talks μια πλατφόρμα που σκοπό είχε την ανάδειξη ιδεών που πάνε μπροστά το κλάδο της εστίασης και πιο συγκεκριμένα των bars. Το Bar Talks έλαβε χώρα στη διάρκεια του Athens Bar Show και τα βίντεο των ομιλιών αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και το website της πλατφόρμα. Μέσα στα επόμενα χρόνια η πλατφόρμα απορροφήθηκε από το Athens Bar Show και το Bar Academy TV που δημιουργήθηκε το 2016.

Το 2014 μεταφέρει το Athens Bar Show στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εκπαιδεύει για πρώτη φορά περισσότερους από 500 ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο.

Το 2015 αναλαμβάνει της διοργάνωση και την εκτέλεση σεμιναρίων Bartending για λογαριασμό του InSETE (ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Δημιουργεί εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωαννίνων 7-9 κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το 2016 δημιουργεί την #BarAcademyTV, ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οικοσυστήματος της φιλοξενίας. Η πρώτη εκπομπή είναι το Bar Academy News, μια ειδησεογραφική εκπομπή με περιεχόμενο που απευθύνεται στο επαγγελματικό μας οικοσύστημα. Οι εκπομπές δημοσιεύονται μέσα από τις πλατφόρμες Facebook, YouTube και Instagram. Ανανεώνει το Bar Management Seminar και το μετατρέπει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη. Τον Οκτώβριο διοργανώνει το “The Coffee Show” μια εκπαιδευτική έκθεση με θέμα τον καφέ που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αφιερώνει το κτίριο Innovathens (Κτίριο 8) στη διάρκεια του Athens Bar Show προσφέροντας χώρους σε νέες, πρωτοπόρες και καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Το 2018 ανοίγει τις εγκαταστάσεις της στη Λευκωσίας της  Κύπρου και παράλληλα διοργανώνει το 2ο The Coffee Show. Στηρίζει το Difford's Guide Greece συν διοργανώνοντας την εκδήλωση Aegean Cocktail and Spirits Festival στο 360 Cocktail Bar. Αφιερώνει μέρος του προγράμματος παρουσιάσεων του Athens Bar Show στο Bar Management και καλεί ειδήμονες από όλο τον κόσμο να μιλήσουμε για πρακτικές και αντικείμενα μελέτης.

Το 2019 αναλαμβάνει την δημιουργία, οργάνωση και εκτέλεση των σεμιναρίων με θέμα την οικονομική διαχείριση (financial management) και τις νέες τάσεις(trends) στα bars στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και στα Χανιά. Διοργανώνει το 10ο Athens Bar Show προσελκύοντας περισσότερους από 10000 επισκέπτες της Ελλάδα και από 51 χώρες από 4 διαφορετικές ηπείρους. 

Το 2020 κλείνει τις εγκαταστάσεις στην Λευκωσίας της Κύπρου και διατηρεί τη εκπαιδευτική και συμβουλευτική δραστηριότητα της. Ανασυντάσσεται και αναδιαρθρώνει την δομή της εταιρείας και των υπηρεσιών της στην Ελλάδα. Διοργανώνει δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια για τον κλάδο πριν την άρση του lockdown και καλεί Ambassadors εταιρειών να μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσα από τις πλατφόρμες της ακαδημίας. Ανακοινώνει το Bar Management Webinar το Ιούλιο στημένο χωρίς εκπτώσεις σε σχέση με τη δια ζώσης μορφή. Μεταφέρει την ακαδημία της στη Θεσσαλονίκη σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Βενιζέλου 74 λίγα μέτρα από την ρωμαϊκή αγορά. Καταργεί το σεμινάριο 3ο επίπεδο Bartending Seminar με σκοπό της αλλαγή όλου του 3 επιπέδου Bartending σύμφωνα με τις τάσεις και ανάγκες του κλάδου. Αναλαμβάνει την οργάνωση και εκτέλεση της εξ αποστάσεως εκδήλωσης “World Class Studios” της παγκόσμιας πλατφόρμας World Class.

Το 2021 λανσάρει τα σεμινάρια, εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών, το Juniper Expert, το Rhum Agricole Tasting Forum, το Budget for Hospitality Business, το Strategy for Hospitality Business, το Ηγεσία και Αποτελεσματικότητα σε ομάδες, με στόχο να λαμβάνουν χώρα και σε διά ζώσης μορφή όταν επιτρέπεται. Αναλαμβάνει της οργάνωση, επικοινωνία και εκτέλεση του τελικού του World Class Greece στις εγκαταστάσεις της. 


#BarAcademyHellas #BarAcademyofGreece #BarAcademySKG #BarAcademyThessaloniki #BarAcademyCyprus

#AthensBarShow

#BarAcademyTV #BarAcademyNews

 

Η ομάδα μας

Εισηγητές

Μπάμπης Καϊδαλίδης

Δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. 

Ξεκίνησε να σπουδάζει για τον κλάδο της πληροφορική αλλά τον κέρδισε ο κλάδος της Φιλοξενίας και τα bars. Από το 2000 εργάστηκε ως εκπαιδευτής προσωπικού, bartender και υπεύθυνος εκπαίδευσης εγγαζομένων και διαχειριστής μπαρ. Έχοντας αγαπήσει το bartending και την εκπαίδευση, παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό,έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς, με γνώμονα την εξέλιξή του ως επαγγελματίας. Ταξίδευει για να συμμετέχει σε συνέδρια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις του κλάδου. Επισκέπτεται αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες και δε σταματά να εξελίσσεται ως επαγγελματίας.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για bartenders και baristi, διαγωνισμούς cocktail και εκδηλώσεις. Σήμερα ηγείται της ομάδας της Bar Academy, είναι εισηγητης σεμιναρίων και ηγείται της οργάνωσης του Athens Bar Show.

 

Δείτε εδω ενα QnA with experts βίντεο για να μάθετε περισσότερα για αυτόν.

 

Χρύσα Τσάμπου ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
Η Χρύσα Τσάμπου είναι απόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων. Από το 2003 εργαζόταν στον Ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, αλλά συνειδητοποίησε ότι ο προορισμός της ήταν η καριέρα στο Bartending. Ξεκίνησε μια σειρά από σεμινάρια στην Bar Academy ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελιχθεί.
Έχει λάβει μέρος σε Cocktail διαγωνισμούς και από το 2017 έχει αναλάβει τον τίτλο της Brand Ambassador για το Disaronno σε όλη την Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Κωνσταντίνος είναι συνιδιοκτήτης και Bartender στο 9Β Home Bar στο Χαλάνδρι. Brand ambassador για το European group του Saint James Agricole Rhum, Rum Ambassador για την εταιρεία Drinks & Co. και μέλος του παγκόσμιου guild, Agricole Rhum Defenders.
Έχει κάνει εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και παρουσιάσεις σε μεγάλα show σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αγαπά να ταξιδεύει στην Καραϊβική ώστε να μαθαίνει περισσότερα για την κουλτούρα των ανθρώπων και το ρούμι.
Τρέφει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για τα agricole Rhums και λίγο περισσότερο για αυτά που "κατάγονται" από την Μαρτινίκα.
Κώστας Λύτρας ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Κώστας Λύτρας ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον χώρο της εστίασης το 2004 ως μπαρίστα σε μεγάλη αλυσίδα καφέ. Η αγάπη του για τον χώρο τον ώθησε να ασχοληθεί με το χώρο του αλκοόλ και μετά από ένα πέρασμα από Αμερικανικό εστιατόριο ξεκίνησε στο Φάλτσο Μπαρ στο Μαρούσι. Ακολούθησε για 4 χρόνια σαν συνιδιοκτήτης σε Cocktail Bar και πέρασμα από γνωστά Bar είτε ως bartender είτε ως Bar Manager( h.o.s.t. , 9Bita Home Bar, Paliatsos All Day, Juan Rodriguez) . Απόφοιτος της Bar Academy, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ( Tahona Society, Diplomatico WT, Beefeater Lndn) και έχει παρακολουθήσει πλήθος  σεμιναρίων.

Πλέον έχει «κρεμάσει σεικερ» και από το 2018 εργάζεται σαν Key account manager στην εταιρεία Μέλι Αγγελικής.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως Εισηγητής στην Bar Academy, προσπαθώντας να εκπαιδεύσει σωστά τους νέους επαγγελματίες.

Petros Pali ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Το ταξίδι στων χώρο της φιλοξενίας άρχισε  το 2005 στην Άφυτο Χαλκιδικής από βοηθός σερβιτόρος έως Bar Manager. Σταθμοί ήταν το Fortuna Bar, Sani Resort, και Café Balkan Thessaloniki. Στην συνέχεια ακολούθησε o Scorpios στη Μύκονο για 6 χρονιά ξεκινώντας από Head Bartender έως Beverage & Floor Manager και Bar Operation στο Soho Roc House. 
Πλέον Beach Club Manager στο Amanzoe Resort. 
Η παρακίνηση και διαχείριση ομάδων αποτελούν το πάθος και τον πυλώνα στις συνεργασίες  μου. 

Σπουδές

 • 2019 – 2021 MSc International Hospitality Management.
 • WSET Award in Wines Levels 1,2,3. 
 • WSET Award in Spirits 1,2.
 • Bar Academy Bar Management. 
 • European Bartender School Barcelona, Advanced Bartending. 
 • Aristotle University of Thessaloniki, bachelor’s in physical education & Sports Science.
   
Γιάννης Σημαντήρας CFO & MARKETING DIRECTOR
Ο Γιάννης Σημαντήρας από το 1996 εργάζεται στον επισιτιστικό τομέα για να στηρίξει τις σπουδές του, και αποκομίζει εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία από όπου γίνεται πτυχιούχος BA (Hons) European Business Studies του Ruskin University Cambridge.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είναι πλέον βέβαιος πως το μέλλον του ανήκει στον επισιτιστικό τομέα και συνεχίζει ως bartender σε διεθνή αλυσίδα bar-restaurant (T.G.I. Friday’s). Σύντομα θα προαχθεί στην θέση του Bar Manager, όπου διατελεί για ενάμιση περίπου χρόνο, στη συνέχεια προάγεται σε Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων (καταστήματος) και ενάμιση χρόνο μετά προάγεται σε Γενικός Διευθυντής καταστήματος με κύριες υπευθυνότητες το budgeting, την οικονομική διαχείριση, απόκτηση, διατήρηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.
Η αποτελεσματικότητα, προσοχή στην λεπτομέρεια και η αγάπη του για την εκπαίδευση γίνεται ευκαιρία να συνεργαστεί με την Carlson Restaurants Worldwide ως εισηγητής/εκπαιδευτής στο GM’s Seminar (σεμινάριο για Γενικούς Διευθυντές καταστημάτων της).
Από το 2011 είναι μέτοχος στην Bar Academy όπου τελεί CFO και Marketing Director.
 
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως το HACCP, ασφάλεια τροφίμων και ποτών (Ε.Φ.Ε.Τ.), online marketing & διαφήμιση, social media marketing.
 
Γιώργος Παπαδογούλας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Παπαδογούλας είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και κάτοχος του Μ.Β.Α. Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1988 εργάζεται στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα φθάνοντας στην θέση του Διευθυντή και στους δύο τομείς. Ασχολείται επαγγελματικά με την ποτογνωσία και τη γευσιγνωσία του Ουίσκι και των άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Διατηρεί ατομική επιχείρηση οργάνωσης και παροχής συμβουλών σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στο F&B. Συνεργάζεται με περιοδικά αρθρογραφώντας σε θέματα σχετικά με το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωσή του. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που δημιούργησε για τον Ο.Ε.Ε.Κ. την ειδικότητα των Ι.Ε.Κ. που αφορά στην εκπαίδευση των Barmen. Από το 1998 έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά μεταξύ των οποίων Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. ενώ έχει διατελέσει και επιθεωρητής ύλης για το I.S.T. College. Έχει συμμετάσχει σε 4 Πανελλήνια Τουριστικά Συνέδρια με 4 εισηγήσεις που αφορούσαν στο F&B Management. 

Σπύρος Πατσιαλός ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Σπύρος Πατσιαλός ενεπλάκη στο χώρο των cocktail από τότε που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα προ-φοιτητικά του χρόνια. 

Ώσπου να πάρει το πτυχίο του ως Μηχανικός  Αυτοματισμού από το ΤΕΙ Πειραιά, εργάστηκε ως bartender , ενώ τα ταξίδια που έκανε στη Γερμανία για σεμινάρια Ρομποτικής, του έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθεί τα τοπικά bar και να θαυμάσει την τεχνική των καγκελάριων της μπάρας.

Από το 2006 και για τα επόμενα τρία χρόνια εργάστηκε ως bartender για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών ποτών διανύοντας έτσι μια περίοδο, κατά την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί πίσω από δεκάδες διαφορετικές μπάρες, εξυπηρετώντας μεγάλη ποικιλία καταναλωτικού κοινού, με διαφορετικές απαιτήσεις. Από το 2009 διετέλεσε bar trainer εκπαιδεύοντας το νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του cocktail catering.

Το 2010 ήταν ένας από τους 12 bartenders παγκοσμίως, που συμμετείχαν στο G’Vine Connoisseur Program και κατέκτησε την 6η θέση. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε τη 2η θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Angostura και την 1η θέση στο Bartender`s Challenge στα πλαίσια του Τhe Bar Academy Show. Το 2011 έλαβε την 4η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge, ενώ επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο διεθνές πρωτότυπο project του ούζου “Πλωμάρι”.

Έχει υπάρξει κριτής στους πανελλήνιους διαγωνισμούς: “Disaronno Mixing Star 2010, “The Angostura Cocktail Challenge 2011”,  “The Bartenders Challenge 2011”. 

Είναι επίσης κριτής στο Institute for Cocktail Excellence Society (ICE). Το 2012 βραβεύτηκε ως “MVP of the Bar Industry”.

Είναι κάτοχος των ipBartenders Certificate και BarSmarts USA, έχει αποκτήσει τους τίτλους WSET Professional in Spirits και WSET Intermediate Certificate in Wines.

 

Στέλιος Παπαδόπουλος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

O Στέλιος Παπαδόπουλος είναι Brand Ambassador της τεκίλα Jose Cuervo, αλλά και ένας άνθρωπος που έχει περάσει σχεδόν τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του ζωής εξερευνώντας τον μαγικό κόσμο της αγαύης. Έχοντας εντρυφήσει στην κατηγορία αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως ο πρώτος Μη - Μεξικανός Tequila Connoisseur από το Επιμελητήριο της Τεκίλα στο Μεξικό (National Chamber of the Tequila Industry).

 
Παναγιώτης Φράγκος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Φράγκος Παναγιώτης έχει στόχο την απόκτηση και βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του στο Bartending και τα cocktail.  

Είναι απόφοιτος της Bar Academy και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια & workshops με παγκόσμιας εμβέλειας bartenders.  

Από το 2009 ασχολείται με τον χώρο του bar ως bartender, head bartender και έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας cocktail για πολλά bar και εστιατόρια ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας GASTRONOMY PROJECT BILL & COO με τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο.

Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending, έχει πετύχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, όπως το 2011 που κατέκτησε την 1η Θέση Γενικής Work Shop Belvedere Vodka με το ποτό: Chamomile Grapefruit Martini και την 4η θέση στο World Class Greece με το ποτό: Triangle Drink.

Το 2010 την 1η Θέση Γεύσης - Young Bar Tender Hellas και με ποτό: Apple Pie Cocktail.

Έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια όπως η Hytra ως Bar Manager το οποίο διαθέτει Michelin Star, είναι συνιδιοκτήτης του VIBO στη Γλυφάδα και εργάζεται ως Ambassador στην εταιρία ΒΣ Καρουλιας και συμμετέχει περιοδικά του χώρου (και μη) με παρουσιάσεις και προτάσεις cocktail.

Αλέξανδρος Κοντίνης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος, είχε την πρώτη του επαφή με τα αποστάγματα σε ηλικία 17 χρονών, στην πατρίδα του την Κέρκυρα, όπου και ξεκινά να εργάζεται ως bartender. Μετακομίζει στην Αθήνα και σπουδάζει Food & Beverage Management καθώς και Marketing στον επισιτιστικό τομέα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, που αφορούν τα αποστάγματα, τη μπύρα, το κρασί καθώς και τεχνικές ανάμιξης. Έχει αναλάβει αρκετά projects που αφορούν στην δημιουργία menu για bars, cocktailbars, bar restaurants όπως και την εκπαίδευση προσωπικού. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων της Bar Academy, έχει εργαστεί σε events που οργανώνει η ακαδημία μας καθώς και στο Athens Bar Show. Σήμερα εργάζεται στο  bar του Χελώνα bar restaurant στην Αθήνα.

Σάκης Στοίλης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Το πάθος του Σάκη για το Bartending, βρίσκεται κυριολεκτικά στο DNA του, αφού εργάστηκε από πολύ μικρός, στις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούσε ο πατέρας του στη Θεσσαλονίκη.
Από το 1990 και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Σάκης έκανε ένα επαγγελματικό "ταξίδι" γύρω από τα πιο φημισμένα bar, club και εστιατόρια της πόλης, ανακαλύπτοντας όλα τα πόστα και αποκτώντας έτσι, την 360ο εικόνα που απαιτείται για την απόλυτη εμπειρία του μπαρ.
Τον Σεπτέμβρη του 2009, αποφασίζει να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό που αγαπά, επενδύοντας και ακαδημαϊκά πλέον στο professional bartending. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, παρακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων "Master Class & Bar Chef" ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν σταματά να εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.
Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του, έχουν αναδειχθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως αυτός της Sauza Tequila -"Dare to live it" το 2015 αλλά και του Appleton Rum competition το 2010, ενώ ως Gin expert έχει μεταδώσει τις γνώσεις του σε δεκάδες masterclass, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Σάκη, είναι η ανάληψη του ρόλου “ Brand Ambassador” για τα ελληνικά αποστάγματα Skinos Mastiha Spirit & Ottos Vermouth, για την περίοδο 2017-2019, καθώς και η στενή συνεργασία του τα τελευταία χρόνια, με το ιστορικό bar της πόλης, «Ολύμπιον».
Σήμερα, συνεχίζει πιστά το όραμά του για την ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων, αποτελώντας τον brand ambassador του “Mataroa Mediterranean Dry Gin”. 
Αν επιθυμείτε να γευτείτε κάποια από τα signature cocktail του, θα τον βρείτε σίγουρα «πίσω» από τους καταλόγους που έχει δημιουργήσει για πολλά bar σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο.
 
Θοδωρής Αναγνώστου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κόλλησε το μικρόβιο της εστίασης και δη των bar, στην ηλικία των 14 με 15 ετών από τον παππού του, ο οποίος διατηρούσε μπυραρία στο Μόναχο. Μαγεύτηκε και ζήτησε αμέσως να μπει πίσω από τη μπάρα. Εν συνεχεία και παράλληλα με τις σπουδές του στο Ε.Κ.Π.Α, τμήμα Βιολογίας (2001), εργάστηκε σε διάφορα πόστα στο χώρο της εστίασης και πολλές από τις γνώσεις που αποκόμισε τότε, τις εφαρμόζει ακόμα και σήμερα.

...και αφού από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι ο προορισμός του ήταν η καριέρα του Bartender, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από σεμινάρια στην Bar Academy, προκειμένου να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελιχθεί. Έκτοτε και αφού με την πορεία των χρόνων φούντωσε κι άλλο το μικρόβιο, δεν αφήνει καμία ευκαιρία για επιπλέον γνώση, να πάει χαμένη. Έχει εργαστεί στο "A for Athens" και στο "CV Distiller" ως Head Bartender. Σήμερα εργάζεται πισω απο το Bar του Odori Vermouteria και του Barsol. Λάτρης των καλών αποσταγμάτων και πιστός στο whisky διψά πάντα για μάθηση.

Νίκος Δεληβοριάς ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Στα 18 του  βρέθηκε να δουλεύει συγκυριακά πίσω από τη μπάρα και αμέσως αισθάνθηκε ότι το Bartending είναι το επαγγελματικό του "πεπρωμένο". Με στόχο την ευχαρίστηση του πελάτη - ανθρώπου και έχοντας ως μόνη επιθυμία να προσφέρει cocktails που διεγείρουν όραση, όσφρηση και γεύση ξεκίνησε παρακολουθώντας τον κύκλο των σεμιναρίων  της Bar Academy, που αφορούν στο Bartending. Εκεί έγινε και η πρώτη του συνάντηση με την Molecular Mixology, που του κέντρισε το ενδιαφέρον. Παρακολούθησε σειρά ειδικών σεμιναρίων, σχετικών με την μοριακή γαστρονομία, το food pairing και τις δημιουργικές τεχνικές από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους εισηγητές. Έχει υπάρξει ιδιοκτήτης cocktail bar και έχει δουλέψει ως Bar manager και bartender σε γνωστά Cocktail Bars και Bar Restaurants αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δημιουργία λίστας Signature Cocktails καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους.  Παράλληλα είναι εισηγητής στη Bar Academy σε  bartending σεμινάρια και το Zero Waste Creative Techniques .

Θανάσης Νικόλης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Με εμπειρία που ξεκινάει από το 2002 στη βιομηχανία καφέ, ο Θανάσης είναι ο επικεφαλής στην έρευνα και ανάπτυξη της εταιρείας KUDU COFFEE καθώς και στο καβούρδισμα. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2013. Η εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία ως Barista, Head Barista, Barista Trainer, Roaster καθώς και ως υπεύθυνος προσωπικού και Coffee Consultant. Κέρδισε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista το 2013 και έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista στη Μελβούρνη την ίδια χρονιά. Μετράει ήδη 3 Εθνικά Πρωταθλήματα ως προπονητής σε διαγωνισμούς Brewers, Roasting και Ibrik. Κατέχει γνώσεις διοίκησης & οικονομίας τουριστικών επιχειρήσεων.  
Είναι κάτοχος του Coffee Diploma System και ενεργό μέλος του SCA από το 2011. Έχει διατελέσει δυο χρόνια στο πενταμελές συμβούλιο του SCA HELLAS εκλεγμένος ως Communication Coordinator.
Είναι εισηγητής σε όλα τα σεμινάρια που αφορούν τον καφέ στην Bar Academy από το 2014. 
ΥΓ: ισχυρίζεται ότι έχει μεταφέρει τις γνώσεις του σε περισσότερα από 2000 άτομα
ΥΓ2: έχει μείνει αξέχαστος σε όλους όσους έχουν κάνει μάθημα μαζί του. 
 
Κυριακή Αγρίτη MSc ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, με κατεύθυνση τη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων έχοντας αριστεύσει στο Level 3  Award In HACCP For Food Manufacturing, σεμινάριο συνεργασίας με το  Royal Society For Public Health της Αγγλίας.

Μέχρι το πέρας των σπουδών της εργαζόταν σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έως την πρακτική της άσκηση σε εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας σε επιχείρηση εισαγωγής,  επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων. 

Ακολούθως, εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων για υγειονομικά θέματα. 

Αυτή τη στιγμή είναι συνιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Χαλάνδρι, Αττικής.

Γιώργος Δεληχρήστος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Δεληχρήστος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του καφέ, σε ηλικία μόλις 19 ετών στο πρώτο micro-roastery της Ελλάδας. Είναι κάτοχος του SCA Coffee Diploma και ενεργό μέλος του SCA από το 2013. Το πάθος του για τον speciality τον έχει οδηγήσει σε χώρες παραγωγής καφέ όπως είναι ο Παναμάς, για να δει από κοντά τις μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ. Όταν ο Γιώργος δεν διδάσκει την επόμενη γενιά Ελλήνων barista στη Bar Academy Athens, βρίσκεται στη βραβευμένη εταιρεία The Underdog που καβουρδιζει αποκλειστικά τον καφέ, και παράλληλα επισκέπτεται τις χώρες παραγωγής καφέ και εφαρμόζει τη δική του μοναδική μέθοδο επεξεργασίας με τις φάρμες που συνεργάζεται. Το μικρόβιο που έχει κολλήσει από τον αδερφό του σε πολύ μικρή ηλικία τον έχει κάνει να ανέβει στη σκηνή των Πρωταθλημάτων καφέ ουκ ολίγες φορές, και μερικά από τα επιτεύγματα του συμπεριλαμβάνουν:

 • 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting 2018
 • 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting 2018 (η καλύτερη στην ιστορία του θεσμού για Έλληνα διαγωνιζόμενο)
 • 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Latte Art 2013
 • 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aeropress 2018
 • 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers 2019
 • 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting 2019
 • 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aeropress 2017
 • 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers 2018
 • 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cup Tasters 2018
 • 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers 2017

 

 
Μιχάλης Καραγιάννης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Μιχάλης Καραγιάννης ξεκίνησε την πορεία του το 2011, όταν μετά από παρότρυνση του Καβράκου Χρήστου παρακολούθησε το πρώτο του σεμινάριο καφέ. Μετά από πολύ πρακτική κι επαφή με το αντικείμενο, ήρθε και το πρώτο σπουδαίο βήμα, ξεκίνησε να εργάζεται στο Tailor Made.  Αυτό στάθηκε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του. Φτιάχνοντας τις πρώτες του "τουλίπες", έφτασε σε σημείο να ερωτευτεί το Latte Art και ν αφοσιωθεί σ΄ αυτό! Σκοπός του ήταν να συμμετέχει σε όλο και πιο πολλά σεμινάρια προκειμένου να τελειοποιήσει τις τεχνικές του. Αφοσιώθηκε ενεργά και πήρε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς με σκοπό τις διακρίσεις:

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Latte Art 2016, 2017 & 2018

2nd in World Latte Art Championship 2017 & 2018

8th World Latte Art Championship 2016

Final 16 World Latte Art Battle 2016

Το 2016 το πάθος του τον οδήγησε σ έναν διαγωνισμό στην Κορέα στην πηγή του Latte Art όπου για 15 ημέρες μαθήτευσε δίπλα στους καλύτερους Latte Artists.

Γιώργος Τσαλικίδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Τσαλικίδης άρχισε την ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης στα 15 του. Πιο ενεργά όμως ασχολήθηκε από τα 18 και μετά, σπουδάζοντας παράλληλα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σιγά σιγά, τον κέρδισε ο υπέροχος κόσμος του καφέ, παρακολούθησε ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έγινε μέλος της SCA. 

Δουλεύοντας σε επιλεγμένα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, άρχισε συγχρόνως να παίρνει μέρος σε project οργάνωσης και σχεδιασμού bar ξενοδοχείων, garden bar, κτλ. Φιλοσοφία που ασπάζεται είναι ότι καφές και αλκοόλ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για έναν χώρο εστίασης.

Ήταν μέρος της ομάδας " B&W Spirit Evolution" και άρχισε παράλληλα να διδάσκει την τέχνη του barista σε ΙΕΚ της πόλης.

Είναι barista trainer και quality control manager για την Βόρεια Ελλάδα στην εταιρία καφέ ‘’Vergnano’’ από το 2018 και συνεχίζει την διδασκαλία ως εισηγητής της Bar Academy.