About Bar Academy

H Bar Academy δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών που εργάζονταν στα bar και τα καφέ. 

Είναι το πρώτο κέντρο διά βίου μάθησης πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση bartenders & barista. Το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίζεται σε επίπεδα, τα οποία εξελίσσονται και αναβαθμίζονται σε ετήσια βάση, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο νέους όσο και έμπειρους επαγγελματίες ανεξάρτητος επαγγελματικής εμπειρίας και στόχος τους είναι η ανάπτυξη των γνώσεων γύρω από το εκάστοτε αντικείμενο όπως cocktail, καφές, ποτά ή διαχείριση επιχειρήσεων bar, καφέ ή ξενοδοχείων. 

Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στις άριστα οργανωμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λευκωσίας. 

Εκτός από εκπαίδευση η Bar Academy διοργανώνει το "Athens Bar Show”, το "the Coffee Show” και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης (bars, cafe, restaurants, hotels), τα πότά και τους καφέδες. 

Η ομάδα μας

Εισηγητές

Μπάμπης Καϊδαλίδης FOUNDER / MANAGING DIRECTOR GREECE AND CYPRUS

Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και φιλοξενίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. 

Ξεκίνησε να σπούδαζει πληροφορική αλλά τον κέρδισε ο κλάδος της εστίασης και το bar. Από το 2000 εργάστηκε ως εκπαιδευτής προσωπικού,  bartender και υπεύθυνος εκπαίδευσης και οργάνωσης των μπαρ στην αμερικάνικες αλυσίδες.

Έχοντας αγαπήσει το bartending και την εκπαίδευση, έλαβε μέρος σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό με γνώμονα την εξέλιξή του ως επαγγελματίας. Το 2007 δημιούργησε τη Bar Academy και έστησε τα σεμινάρια της, το 2010 δημιούργησε το Athens Bar Show & το 2016 το "The Coffee Show".

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκπαιδευτικά προγράμματα για bartenders και baristi, διαγωνισμούς cocktail και εκδηλώσεις. Σήμερα διευθύνει την Bar Academy σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι εισηγητης μερικών σεμιναρίων Bartending & Bar Management, είναι διοργανωτής και παραγωγός του Athens Bar Show & του The Coffee Show. 

Γιάννης Σημαντήρας CFO & MARKETING DIRECTOR/ BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR
Ο Γιάννης Σημαντήρας από το 1996 εργάζεται στον επισιτιστικό τομέα για να στηρίξει τις σπουδές του, και αποκομίζει εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία από όπου γίνεται πτυχιούχος BA (Hons) European Business Studies του Ruskin University Cambridge.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα είναι πλέον βέβαιος πως το μέλλον του ανήκει στον επισιτιστικό τομέα και συνεχίζει ως bartender σε διεθνή αλυσίδα bar-restaurant (T.G.I. Friday’s). Σύντομα θα προαχθεί στην θέση του Bar Manager, όπου διατελεί για ενάμιση περίπου χρόνο, στη συνέχεια προάγεται σε Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων (καταστήματος) και ενάμιση χρόνο μετά προάγεται σε Γενικός Διευθυντής καταστήματος με κύριες υπευθυνότητες το budgeting, την οικονομική διαχείριση, απόκτηση, διατήρηση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.
Η αποτελεσματικότητα, προσοχή στην λεπτομέρεια και η αγάπη του για την εκπαίδευση γίνεται ευκαιρία να συνεργαστεί με την Carlson Restaurants Worldwide ως εισηγητής/εκπαιδευτής στο GM’s Seminar (σεμινάριο για Γενικούς Διευθυντές καταστημάτων της).
Από το 2011 είναι μέτοχος στην Bar Academy όπου τελεί CFO και Marketing Director.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία όπως το HACCP, ασφάλεια τροφίμων και ποτών (Ε.Φ.Ε.Τ.), online marketing & διαφήμιση, social media marketing.

Χρήστος Αξαρλής HEAD OF TRAINING DEVELOPMENT / SPIRITS EXPERT (ATHENS)

O Χρήστος Αξαρλής εργάζεται από το 2004 στο χώρο του bartending. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε πανεπιστημιακές pub κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του York. Αφού τελείωσε το πτυχίο του στη Βιολογία, εργάστηκε ως bartender, head-bartender και bar manager στο Vudu Lounge στο York από το 2005 μέχρι και το 2009, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε επιτυχώς το δεύτερο πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Επικοινωνιών και στα Γαλλικά (MITL) στο Πανεπιστήμιο του York καθώς και το Master του στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος και την Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Manchester.

Εργάζεται στην Bar Academy ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Πρόγράμματος και εισηγητής σε όλα τα τμήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Ταυτόχρονα, από το 2010 συμμετέχει στη διοργάνωση του Athens Bar Show, τη μεγαλύτερη έκθεση για επαγγελματίες του χώρου των bar στην Ελλάδα. Από τότε έχει οργανώσει και στήσει πολλές επιχειρήσεις bar στην Αθήνα και την επαρχία.

Εδώ και επτά χρόνια κάνει εκπαιδεύσεις για μεγάλες εταιρίες ποτών εκπαιδεύοντας  επαγγελματίες bartender και στελέχη εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Λαμβάνει μέρος σε διεθνούς κλάσης συνέδρια και σεμινάρια ταξιδεύοντας συνεχώς με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των γνώσεων και των ικανοτήτων του.

Δείτε εδώ Χρήστο σε ένα απο τα επεισόδια του Bar Academy News.

Γιώργος Παπαδογούλας BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR / WHISKY EXPERT

Ο Γιώργος Παπαδογούλας είναι απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και κάτοχος του Μ.Β.Α. Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1988 εργάζεται στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα φθάνοντας στην θέση του Διευθυντή και στους δύο τομείς. Ασχολείται επαγγελματικά με την ποτογνωσία και τη γευσιγνωσία του Ουίσκι και των άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων. Διατηρεί ατομική επιχείρηση οργάνωσης και παροχής συμβουλών σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στο F&B. Συνεργάζεται με περιοδικά αρθρογραφώντας σε θέματα σχετικά με το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωσή του. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας που δημιούργησε για τον Ο.Ε.Ε.Κ. την ειδικότητα των Ι.Ε.Κ. που αφορά στην εκπαίδευση των Barmen. Από το 1998 έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά μεταξύ των οποίων Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. ενώ έχει διατελέσει και επιθεωρητής ύλης για το I.S.T. College.

Έχει συμμετάσχει σε 4 Πανελλήνια Τουριστικά Συνέδρια με 4 εισηγήσεις που αφορούσαν στο F&B Management. 

Σπύρος Πατσιαλός BARTENDING INSTRUCTOR/ GIN EXPERT (ATHENS)

Ο Σπύρος Πατσιαλός ενεπλάκη στο χώρο των cocktail από τότε που εργαζόταν ως σερβιτόρος στα προ-φοιτητικά του χρόνια. 

Ώσπου να πάρει το πτυχίο του ως Μηχανικός  Αυτοματισμού από το ΤΕΙ Πειραιά, εργάστηκε ως bartender , ενώ τα ταξίδια που έκανε στη Γερμανία για σεμινάρια Ρομποτικής, του έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφθεί τα τοπικά bar και να θαυμάσει την τεχνική των καγκελάριων της μπάρας.

Από το 2006 και για τα επόμενα τρία χρόνια εργάστηκε ως bartender για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών ποτών διανύοντας έτσι μια περίοδο, κατά την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί πίσω από δεκάδες διαφορετικές μπάρες, εξυπηρετώντας μεγάλη ποικιλία καταναλωτικού κοινού, με διαφορετικές απαιτήσεις. Από το 2009 διετέλεσε bar trainer εκπαιδεύοντας το νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του cocktail catering.

Το 2010 ήταν ένας από τους 12 bartenders παγκοσμίως, που συμμετείχαν στο G’Vine Connoisseur Program και κατέκτησε την 6η θέση. 

Την ίδια χρονιά κέρδισε τη 2η θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Angostura και την 1η θέση στο Bartender`s Challenge στα πλαίσια του Τhe Bar Academy Show. Το 2011 έλαβε την 4η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge, ενώ επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο διεθνές πρωτότυπο project του ούζου “Πλωμάρι”.

Έχει υπάρξει κριτής στους πανελλήνιους διαγωνισμούς: “Disaronno Mixing Star 2010, “The Angostura Cocktail Challenge 2011”,  “The Bartenders Challenge 2011”. 

Είναι επίσης κριτής στο Institute for Cocktail Excellence Society (ICE). Το 2012 βραβεύτηκε ως “MVP of the Bar Industry”.

Είναι κάτοχος των ipBartenders Certificate και BarSmarts USA, έχει αποκτήσει τους τίτλους WSET Professional in Spirits και WSET Intermediate Certificate in Wines.

Δείτε εδώ τον Σπύρο σε ένα απο τα επεισόδιο των Bar Academy News

Στέλιος Παπαδόπουλος BARTENDING INSTRUCTOR/TEQUILA EXPERT

O Στέλιος Παπαδόπουλος είναι Brand Ambassador της τεκίλα Jose Cuervo, αλλά και ένας άνθρωπος που έχει περάσει σχεδόν τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του ζωής εξερευνώντας τον μαγικό κόσμο της αγαύης. Έχοντας εντρυφήσει στην κατηγορία αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως ο πρώτος Μη - Μεξικανός Tequila Connoisseur από το Επιμελητήριο της Τεκίλα στο Μεξικό (National Chamber of the Tequila Industry).


Παναγιώτης Φράγκος BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Φράγκος Παναγιώτης έχει στόχο την απόκτηση και βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του στο Bartending και τα cocktail.  

Είναι απόφοιτος της Bar Academy Hellas και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια & workshops με παγκόσμιας εμβέλειας bartenders.  

Από το 2009 ασχολείται με τον χώρο του bar ως bartender, head bartender και έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας cocktail για πολλά bar και εστιατόρια ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας GASTRONOMY PROJECT BILL & COO με τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο.

Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending, έχει πετύχει διακρίσεις σε διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, όπως το 2011 που κατέκτησε την 1η Θέση Γενικής Work Shop Belvedere Vodka με το ποτό: Chamomile Grapefruit Martini και την 4η Θέση Γενικής World Class Athens με το ποτό: Triangle Drink.

Το 2010 την 1η Θέση Γεύσης - Young Bar Tender Hellas και με ποτό: Apple Pie Cocktail.

Ο Παναγιώτης εργάζετε στην Hytra ως Bar Manager το οποίο διαθέτει Michelin Star και έχει συνεργασίες με εταιρίες ποτών και περιοδικά του χώρου (και μη) για παρουσιάσεις και προτάσεις cocktail.

Αλέξανδρος Κοντίνης BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Αλέξανδρος, είχε την πρώτη του επαφή με τα αποστάγματα σε ηλικία 17 χρονών, στην πατρίδα του την Κέρκυρα, όπου και ξεκινά να εργάζεται ως bartender. 

Μετακομίζει στην Αθήνα και σπουδάζει Food & Beverage Management καθώς και Marketing στον επισιτιστικό τομέα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, που αφορούν τα αποστάγματα, τη μπύρα, το κρασί καθώς και τεχνικές ανάμιξης.

Έχει αναλάβει αρκετά projects που αφορούν στην δημιουργία menu για bars, cocktailbars, bar restaurants όπως και την εκπαίδευση προσωπικού.

Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων της Bar Academy, έχει εργαστεί σε events που οργανώνει η ακαδημία μας καθώς και στο Athens Bar Show.

Σάκης Στοίλης BARTENDING INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Το πάθος του Σάκη για το Bartending, βρίσκεται κυριολεκτικά στο DNA του, αφού εργάστηκε από πολύ μικρός, στις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούσε ο πατέρας του στη Θεσσαλονίκη.

Από το 1990 και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Σάκης έκανε ένα επαγγελματικό "ταξίδι" γύρω από τα πιο φημισμένα bar, club και εστιατόρια της πόλης, ανακαλύπτοντας όλα τα πόστα και αποκτώντας έτσι, σφαιρική εικόνα για την απόλυτη εμπειρία του μπαρ.

Τον Σεπτέμβρη του 2009, αποφασίζει να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό που αγαπά, επενδύοντας και ακαδημαϊκά πλέον στο professional bartending. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, παρακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων "Master Class & Bar Chef" ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν σταματά να εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του, έχουν αναδειχθεί σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως αυτός της Sauza Tequila -"Dare to live it" 2015 αλλά και του Appleton Rum competition 2010.

Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Σάκη είναι η συνεργασία του με το bar Flic Flac του Menheim, Germany - στο project σχεδιασμού και υλοποίησης της cocktail list και στην εκπαίδευση προσωπικού καθώς και η εργασία του ως bar manager στο finix casino & hotel το 2013. Δεκάδες άλλες συνεργασίες με bar και εστιατόρια στη Βόρεια Ελλάδα, σε επίπεδο bar consulting, συμπληρώνουν το παζλ της σημαντικής εμπειρίας του στο bartending.

Τα τελευταία χρόνια ο Σάκης έχει αναλάβει τον τίτλο του Brand Ambassador της Skinos Mastiha spirit. Αν θέλετε να γευτείτε μερικά από τα signature cocktail του, θα τον βρείτε στο ιστορικό μαγαζί της Θεσ/νίκης, το ``Ολύμπιον``. 

Θοδωρής Αναγνώστου BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Κόλλησε το μικρόβιο της εστίασης και δη των bar, στην ηλικία των 14 με 15 ετών από τον παππού του, ο οποίος διατηρούσε μπυραρία στο Μόναχο. Μαγεύτηκε και ζήτησε αμέσως να μπει πίσω από τη μπάρα.

Εν συνεχεία και παράλληλα με τις σπουδές του στο Ε.Κ.Π.Α, τμήμα Βιολογίας (2001), εργάστηκε σε διάφορα πόστα στο χώρο της εστίασης και πολλές από τις γνώσεις που αποκόμισε τότε, τις εφαρμόζει ακόμα και σήμερα.

...και αφού από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι ο προορισμός του ήταν η καριέρα του Bartender, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από σεμινάρια στην Bar Academy, προκειμένου να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελιχθεί.

Έκτοτε και αφού με την πορεία των χρόνων φούντωσε κι άλλο το μικρόβιο, δεν αφήνει καμία ευκαιρία για επιπλέον γνώση, να πάει χαμένη.

Έχει εργαστεί στο "A for Athens" και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εργάζεται στο "CV Distiller" ως Head Bartender

Λάτρης των καλών αποσταγμάτων και πιστός στο whisky διψά πάντα για μάθηση

Julio Mnenei BARTENDING INSTRUCTOR ( THESSALONIKI)

Ο Julio Mnenei γεννημένος στην Ελλάδα με ρίζες από Γαλλία, Γερμανία και Αφρική ασχολήθηκε με τον χώρο του Bartending από το 1998, δουλεύοντας σε πληθώρα καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Τελείωσε τη σχολή Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2000, συνέχισε όμως την επαγγελματική του καριέρα ως Bartender. Ορισμένα σημεία σταθμοί στην πορεία του είναι το "Πάνθεον", το "Μικρό Διατηρητέο" και το "Δωμάτιο με θέα." 

Παρ όλη την εμπειρία του επέλεξε να εκπαιδευτεί στο Bartending, αλλά και να λάβει μέρος σε διάφορα master classes αποσταγμάτων ώστε να συνεχίσει τη διαδρομή του με σωστές βάσεις κι έτσι φτάνουμε στο σημείο να δημιουργεί με μια ομάδα από bartenders  το 2013 την εταιρεία " B&W Spirit Evolution" με την εξής φιλοσοφία : Όσο εξελίσσεται το spirit του ανθρώπου, αναπόφευκτα εξελίσσει και τα spirit που καταναλώνει.

Γίνεται αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Granikal το 2016 παρουσιάζοντας πολλά σεμινάρια πάνω σε αποστάγματα και εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης υλικών σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και παράλληλα παίρνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς όπως της Diageo, της Tequila Sauza και το 2016 βγαίνει 1ος στο Skinos Mediterranean Cocktails Challenge λαμβάνοντας το Audience Award με τον συνεργάτη του Ηλία Κωνσταντινίδη.

Συνεχίζοντας αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή του bar catering με την B&W σε διάφορα σημαντικά γεγονότα όπως φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο, science festival, Food festival κτλ. Στο science festival μάλιστα έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας πρωτοποριακές τεχνικές στην παρασκευή παγωμένων ροφημάτων.

Το 2017 γίνεται εισηγητής της Bar Academy και συνεχίζει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του στους σπουδαστές της. Επίσης, τον βρίσκει κανείς στα επιλεγμένα καταστήματα με τα οποία συνεργάζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Νίκος Δεληβοριάς BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

Στα 18 του, βρέθηκε να δουλεύει συγκυριακά πίσω από τη μπάρα και αμέσως αισθάνθηκε ότι το Bartending είναι το επαγγελματικό του "πεπρωμένο".

Με στόχο την ευχαρίστηση πελάτη - ανθρώπου και έχοντας σφοδρή επιθυμία να προσφέρει cocktails που ενεργοποιούν όραση, όσφρηση και γεύση ξεκίνησε παρακολουθώντας τον κύκλο των σεμιναρίων της Bar Academy, που αφορούν στο Bartending. Εκεί έγινε και η πρώτη συνάντηση με την Molecular Mixology, όπου και του κέντρισε το ενδιαφέρον

Παρακολούθησε σειρά ειδικών σεμιναρίων, σχετικών με την μοριακή γαστρονομία και τις δημιουργικές τέχνες. από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους εισηγητές.

Συνεργάστηκε με το "ASTRA" της Μυκόνου, ανέλαβε δηλαδή ένα πρωτοποριακό project, όπου τα cocktails ετοιμάζονται στην κουζίνα με εφαρμογές της μοριακής γαστρονομίας και αναμειγνυολογίας. 

Έχει εργαστεί σε γνωστά Cocktail Bars, Bar Restaurants, έχει αναλάβει τη δημιουργία λίστας Signature Cocktails σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και bars της Αθήνας και όχι μόνο καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Μιχάλης Παπαζήσης HEAD OF MEDIA DEPARTMENT ΤΗΣ BAR ACADEMY / BARTENDING INSTRUCTOR

Ο Μιχάλης ασχολείται με τον χώρο της εστίασης από το 2007. Ξεκίνησε την καριέρα του στην αμερικάνικη αλυσίδα TGI Friday`s. Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως Bartender, αποκτώντας εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο στο new store opening όσο και στην εκπαίδευση προσωπικού. Μέσα σε αυτά τα χρόνια εξέλιξε την τεχνική και τις γνώσεις του, πάνω στο bartending mixology, το flair-bartending και το food & beverage,  παρακολουθώντας bartenders παγκοσμίου εμβέλειας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το bartending είναι τρόπος ζωής, πειθαρχία και ευκαιρία για να κάνεις πάντα κάτι περισσότερο ώστε να μην σταματάς να εξελίσσεσαι.

 Η τελευταία διάκρισή του είναι ο τίτλος του Flair-Bartender της χρονιάς, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην Ho.Re.Ca. το 2015. 

Όλη αυτή η προσπάθειά του, που μετράει πλέον δέκα χρόνια, επιβραβεύεται καθημερινά και συνεργάζεται με την Bar Academy από το 2015, όπου έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια της στο παρελθόν.

Απο το 2016 o Μιχάλης είναι ο Head of Media Department της  Bar Academy.

Κωνσταντίνος Κλεοβούλου BARTENDING INSTRUCTOR (NICOSIA) Ο Κωνσταντίνος Κλεοβούλου έκανε την πρώτη του επαφή με τα μπαρ στα 15 του έτη όντας γέννημα θρέμα τουριστικής περιοχής στα Χανιά της Κρήτης. Στα 18 του ξεκινά τις σπουδές του στο μαθηματικό τμήμα του πανεπιστημίου Ηρακλείου. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο των cocktails δουλεύοντας ως bartender σε διάφορα μαγαζιά, όπως το χάλαβρο και το wets & drys και αργότερα ως bar manager στο crop microrastery αλλά και ως consultant. Όταν τελείωσε τις σπουδές του μετακόμισε στην Κύπρο όπου και εργάζεται ως spirits & cocktail ingedients Brand Ambassador για την εταιρία Hartziotis trading.
Στέφανος Φούκης BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Στέφανος ξεκίνησε την εργασία του το 2013 σε γνωστή επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στον τομέα του speciality coffee. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάφορους micro roaster από εξωτερικό. 

Εν συνεχεία, εργάστηκε στο Nomad από το 2014 έως και το 2017.

Σήμερα θα τον βρείτε πίσω από το Brew Bar του Handpickers.

Τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει έχουν σχέση στην πλειοψηφία τους με cupping - brewing - latte art.

To 2018 διαγωνίστηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Brewers και κατέκτησε την 4η θέση

Τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε ως εισηγητής Barista στη Bar Academy

Νίκος Αρβανίτης RUM TRAVELER - INSTRUCTOR

Nikos Arvanitis has been working as a bartender since 2006.Rum is his passion and his desire to understand it lead him to the Caribbean. Living in Barbados and using this island as his base, he has visited 23 islands of the tropical zone of the “West Indies” and over 45 distilleries and sugarcane fields, both active and inactive .His journey is still on, will soon be reflected on paper and he has named it “From the West Indies to the World”. Nikos Arvanitis through his travels and speeches, he’s trying to spread the traditional production process of the Rum and the culture of the Caribbean people. Member of “Guardians of Rum” He is member in jury panel and instructor in rum presentation, in European Rum Festivals (Berlin, Paris, Poland, Greece etc.)

Αλέξανδρος Φούκης SENIOR BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Στην συνεχή αναζήτηση μιας ισορροπημένης κούπας καφέ,  ο Φούκης Αλέξανδρος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διάφορες χώρες παραγωγής καφέ (Βραζιλία, Παναμάς, Αιθιοπία) επάνω στην βοτανολογία, καλλιέργεια και επεξεργασία καφέ καθώς και σεμινάρια  καβουρδίσματος σε Αγγλία και Ολλανδία, έχοντας ως στόχο να κατανοήσει από την αρχή τον κάθε κρίκο της αλυσίδας παραγωγής του καφέ. 

Ύστερα από πολυετή εμπειρία στο χώρο της καφεστίασης, το 2010 εργάστηκε ως barista trainer σε εταιρία καφέ με ιταλικό espresso και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια παρασκευής espresso σε Ιταλία και Αγγλία.  Εργάστηκε σε διάφορες εκθέσεις καφέ σε χώρες όπως Αμερική, Σιγκαπούρη και Ιταλία! 

Το 2012 ύστερα από σεμινάριο που παρακολούθησε πάνω στο S peciality Coffee στην Finca Hartman στον Παναμά, αποχώρησε από την εταιρία και τη φιλοσοφία του εμπορικού καφέ και άρχισε να εργάζεται ως barista στο Tailor Made.

Στη συνέχεια, από το 2014 ανέλαβε την οργάνωση, την εκπαίδευση και την διαχείριση πρώτης ύλης στο Nomad Roastery.

Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς καφέ με διακρίσεις :

4 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista 2011

2 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα brewer`s cup 2012

3 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Latte art 2012

1 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα brewer`s cup 2013

2 η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα barista 2014

Επίσης, μας εκπροσώπησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers Cup το 2013 στην Μελβούρνη.

Δείτε εδώ το επεισόδιο των Bar Academy News με τον Αλέξανδρο

Θανάσης Νικόλης BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)
Ο Νικολής Θανάσης εργάζεται ως Barista τα τελευταία 15 Χρόνια με τις ειδικότητες του Barista, Ηead Βarista, Βarista Τrainer, Roaster καθώς και ως υπεύθυνος προσωπικού και Coffee Consultant.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως Ηead Roaster και Barista Trainer Supervisor στην εταιρία Kudu Coffee Roasters.
Κατέχει γνώσεις διοίκησης & οικονομίας τουριστικών επιχειρήσεων και έχει λαβή μέρος σε διαγωνισμούς με ιδιαίτερες διάκρισης όπως:
- 2η Θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Barista 2012
- 1 θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Barista  2013
- 11 θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Barista  στη Μελβουρνη  2013
- 2 θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Barista 2016
- 2 θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Roasting 2017

Είναι κάτοχος του Coffee Diploma System και ενεργό μέλος του SCA από το 2011. Τα τελευταία δυο χρόνια είναι στο πενταμελές συμβούλιο του SCA HELLAS εκλεγμένος ως Communication Coordinator.
Μαζί με την ομάδα της Kudu Coffee Roasters βρίσκεται πίσω από το Project του Kudu The Workshop στο Γκάζι.
Κυριακή Αγρίτη MSc BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR - FOOD SCIENTIST

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων, με κατεύθυνση τη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων έχοντας αριστεύσει στο Level 3  Award In HACCP For Food Manufacturing, σεμινάριο συνεργασίας με το  Royal Society For Public Health της Αγγλίας.

Μέχρι το πέρας των σπουδών της εργαζόταν σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έως την πρακτική της άσκηση σε εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας σε επιχείρηση εισαγωγής,  επεξεργασίας και εμπορίας αλιευμάτων. 

Ακολούθως, εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων για υγειονομικά θέματα. 

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Υπεύθυνη Παραγωγής σε επιχείρηση παραγωγής υγρών πλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Κωστάρα Κατερίνα BARISTA INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Η Κατερίνα Κωστάρα παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, ήδη μετρά 10 χρόνια στον χώρο του καφέ. Ξεκινώντας τα πρώτα της βήματα ως Barista από την εφηβική ηλικία και καθώς το ενδιαφέρον της για αυτό το χώρο μεγάλωνε, άρχισε να εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς αναλαμβάνοντας πόστα σε σημαντικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης καθώς και της Χαλκιδικής.

Η Κατερίνα είναι το τρανό παράδειγμα του ότι ο εκπαιδευόμενος όταν έχει πάθος για το αντικείμενό του μπορεί να εξελιχθεί και να γίνει εκπαιδευτής. Παρ` όλη την 7ετή πορεία της ως Barista, επέλεξε να παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Bar Academy από τον Αλέξανδρο Φούκη και τον Παναγιώτη Βιτάλη, ώστε να αποκτήσει τις σωστές βάσεις από επαγγελματίες, συνεχίζοντας το training της με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο πάντα τον καφέ.

Παράλληλα άρχισε να σπουδάζει στο τμήμα Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και να παρακολουθεί Master classes που αφορούν διάφορα αποστάγματα, διευρύνοντας το γνωσιακό της πεδίο γύρω από τις επιχειρήσεις και τον χώρο της εστίασης. Έχει συμμετάσχει στο Coffee Show της Bar Academy και στο All about coffee του Βαλάντη Λαμπριανίδη στα πλαίσια της Hotelia  (έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού). Έχει συμπαρουσιάσει ημερίδες με θέμα " Τεχνικές και μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου" σε ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε events που διοργανώνουν free press περιοδικά της πόλης και αφορούν τους χώρους εστίασης.

Σήμερα εργάζεται ως barista σε επιλεγμένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Bar Academy της Θεσσαλονίκης ως εισηγήτρια.

Φώτης Σταθόπουλος BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Φώτης Σταθόπουλος, ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα ως barista και ιδιοκτήτης καφέ, με την αλλαγή της χιλιετίας. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια  σχετικά με τον κάθε κρίκο της αλυσίδας παραγωγής του καφέ, και άλλα τόσα, σχετικά με το χώρο του bartending  και την οινοχοΐα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2011 και μετά, εργάστηκε ως freelancer με σκοπό να βοηθήσει άλλες επιχειρήσεις εστίασης, στην οργάνωση της παραγωγής και του service, στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην κατάρτιση καταλόγων.

Ο χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα στις 2 μεγάλες του αγάπες: τον καφέ και το κρασί. 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εργάζεται στη Σαντορίνη στον τομέα του οινοτουρισμού και κατά τη διάρκεια του χειμώνα συνεχίζει τη συμβουλευτική στις επιχειρήσεις εστίασης.

Βαθιά πεποίθηση που τον συνοδεύει σε κάθε του δραστηριότητα είναι, πως ο επαγγελματίας της εστίασης πρέπει να προσφέρει προσωποποιημένη εμπειρία όταν σερβίρει μια κούπα καφέ η ένα ποτήρι κρασί στον κάθε επισκέπτη της επιχείρησης, στην οποία εργάζεται. Με υψηλό επίπεδο αφοσίωσης σε αυτόν το στόχο, συνεχίζει ανελλιπώς την  προσωπική του εκπαίδευση και ενημέρωση προκειμένου να το επιτυγχάνει.

Παράλληλα με την πορεία του ως γευστικός κριτής στα εθνικά πρωταθλήματα καφέ (από το 2014), έχει ενταχθεί πλέον στους εισηγητές Barista της Bar Academy από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2017.

Ηλίας Λούπας BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης, πριν από περίπου 10 χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές του.

Το 2012 οι απορίες, οι προβληματισμοί και η θέληση για εξέλιξη τον φέρνουν όλο και πιο συχνά στην Αθήνα, για την παρακολούθηση σεμιναρίων από καταξιωμένους baristi, οι οποίοι αργότερα του έδωσαν τις πρώτες του πιστοποιήσεις.

Εργαζόμενος στην αρχή σε μαγαζιά εστίασης ως barista και αργότερα ως head barista, ήθελε πάντοτε να δίνει την απαραίτητη αγάπη και την ιδιαίτερη προσοχή του για το τελικό προϊόν.

Το 2013 και για περίπου 2 χρόνια, συνεργάστηκε με τον άνθρωπο που του κόλλησε το μικρόβιο του speciality εκπαιδεύοντας προσωπικό σε μαγαζιά εστίασης.

Ο ρομαντισμός και η αναζήτηση για την τέλεια κούπα καφέ, τον έκανε να μετακομίσει στην Αθήνα, όπου από το 2016 έως και σήμερα συνεργάζεται με τον επίσης εισηγητής μας Νικόλη Θανάση και την Kudu Coffee Roasters.

Γιώργος Δεληχρήστος BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Ο Γιώργος Δεληχρήστος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του καφέ, σε ηλικία μόλις 19 ετών στο πρώτο micro-roastery της Ελλάδας.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως barista και τον τελευταίο χρόνο παράλληλα και ως roaster στην βραβευμένη εταιρεία The Underdog.

Είναι κάτοχος του SCA Coffee Diploma και ενεργό μέλος του SCA από το 2013

Το πάθος του για τον speciality τον έχει οδηγήσει σε χώρες παραγωγής καφέ όπως είναι ο Παναμάς, για να δει από κοντά τις μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ.

Μερικά από τα επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνουν:

 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting 2018

2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Latte Art 2013

2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aeropress 2018

3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers 2018

3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aeropress 2017

4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cup Tasters 2018

5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers 2017

Μιχάλης Καραγιάννης BARISTA INSTRUCTOR ( ATHENS )

Ο Μιχάλης Καραγιάννης ξεκίνησε την πορεία του το 2011, όταν μετά από παρότρυνση του Καβράκου Χρήστου παρακολούθησε το πρώτο του σεμινάριο καφέ. 

Μετά από πολύ πρακτική κι επαφή με το αντικείμενο, ήρθε και το πρώτο σπουδαίο βήμα, ξεκίνησε να εργάζεται στο Tailor Made. 

Αυτό στάθηκε καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του. Φτιάχνοντας τις πρώτες του "τουλίπες", έφτασε σε σημείο να ερωτευτεί το Latte Art και ν αφοσιωθεί σ΄ αυτό!

Σκοπός του ήταν να συμμετέχει σε όλο και πιο πολλά σεμινάρια προκειμένου να τελειοποιήσει τις τεχνικές του.

Αφοσιώθηκε ενεργά και πήρε μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς με σκοπό τις διακρίσεις:

Πανελλήνιος Πρωταθλητής Latte Art 2016, 2017 & 2018

2nd in World Latte Art Championship 2017 & 2018

8th World Latte Art Championship 2016

Final 16 World Latte Art Battle 2016

Το 2016 το πάθος του τον οδήγησε σ έναν διαγωνισμό στην Κορέα στην πηγή του Latte Art όπου για 15 ημέρες μαθήτευσε δίπλα στους καλύτερους Latte Artists.

Παναγιώτης Βιτάλης BARISTA INSTRUCTOR

Το 2009 ο Παναγιώτης Βιτάλης έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της εστίασης σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία καφέ λαμβάνοντας σημαντικές βάσεις για τον τρόπο λειτουργίας ενός brew bar. Αναζητώντας συνεχώς την επαγγελματική εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια Barista, Latte Art και γευσιγνωσίας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ενεργό μέλος σε δύο από τα πιο σημαντικά micro-roasteries της Ελλάδος, στο Tailor Made ως το 2012 και ως βασικός barista στο Nomad έως και το 2016.

Τον Ιανουάριο του 2015 επισκέπτεται τη γενέτειρα χώρα της Arabica, την Αιθιοπία, για να παρακολουθήσει από κοντά την καλλιέργεια του καφεόδεντρου και την επεξεργασία των πολύτιμων κόκκων του καφέ.

Τον Ιανουάριο του 2016 κατακτά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cup Tasters.

Έχει εκπαιδεύσει προσωπικό καταστημάτων που ασχολούνται με τον specialty καφέ και την παρασκευή ροφημάτων ανώτερης ποιότητας και πλεον μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος

του με τους μαθητές της Bar Academy σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.


Γιώργος Τσαλικίδης BARISTA INSTRUCTOR (THESSALONIKI)

Ο Γιώργος Τσαλικίδης άρχισε την ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης στα 15 του. Πιο ενεργά όμως ασχολήθηκε από τα 18 και μετά, σπουδάζοντας παράλληλα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σιγά σιγά, τον κέρδισε ο υπέροχος κόσμος του καφέ, παρακολούθησε ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έγινε μέλος της SCA. 

Δουλεύοντας σε επιλεγμένα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, άρχισε συγχρόνως να παίρνει μέρος σε project οργάνωσης και σχεδιασμού bar ξενοδοχείων, garden bar, κτλ. Φιλοσοφία που ασπάζεται είναι ότι καφές και αλκοόλ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για έναν χώρο εστίασης.

Ήταν μέρος της ομάδας " B&W Spirit Evolution" και άρχισε παράλληλα να διδάσκει την τέχνη του barista σε ΙΕΚ της πόλης.

Είναι barista trainer και quality control manager για την Βόρεια Ελλάδα στην εταιρία καφέ ‘’Vergnano’’ από το 2018 και συνεχίζει την διδασκαλία πλέον μέσω της Bar Academy.