
Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ο κ. Παντελής Κουγιός
Αμέσως μετά τις αρχαιρεσίες, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο τον κ. Παντελή Κουγιό από τη Μικροζυθοποιία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.
Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας Elixi, καθώς και προς την απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή για τη συμβολή της στην προώθηση σημαντικών θεμάτων του κλάδου, όπως:
Ο κ. Κουγιός τόνισε ότι η νέα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει ενωμένα και δυναμικά το έργο της Ένωσης. Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του κλάδου της ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα.
Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και η ανάδειξη της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.
Σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής
Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 και εκπροσωπεί τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία της χώρας. Σήμερα αριθμεί 18 μέλη (δύο μεγάλους και 16 μικρούς ζυθοποιούς), με ισότιμη συμμετοχή στη Διοικούσα Επιτροπή.
Η Ένωση είναι μέλος της The Brewers of Europe, που εκπροσωπεί πάνω από 10.000 ζυθοποιεία σε 28 χώρες, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη και στην προβολή της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας.