Barista & Coffee Seminar 2
ΕΠΙΠΕΔΟ 2
Barista & Coffee Seminar 2 - ΕΠΙΠΕΔΟ 2
Το 3ο κύμα του καφέ έχει ήδη μπει στη ζωή μας και έχει επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιεχόμενο της κούπας μας. Το έργο των baristi έχει γίνει πιο απαιτητικό και περίπλοκο από ποτέ και χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις για την α΄ ύλη και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να τελειοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να αναβαθμιστεί η γνώση των baristi σχετικά με την α' ύλη και να εκπαιδευτεί η γευστική τους παλέτα μέσα από γευσιγνωσίες και χρήση επιστημονικών οργάνων και να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση σχετικά με την επιστήμη του καφέ.
Στα ειδικά διαμορφωμένα πόστα που διαθέτουν οι ακαδημίες μας, οι baristi εκπαιδεύονται μέσω διαδραστικών τεχνικών εκπαίδευσης και πειραματισμού για να μπορέσουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να κατευθύνουν τη γευστική τους παλέτα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξειδικευμένη θεωρία για τον κόκκο του καφέ, τις ποικιλίες και τις ιδιαίτερες επεξεργασίες για να κατανοήσουν οι εκπαιδευόμενοι την α' υλη που διαχειρίζονται. Παρουσιάζονται προχωρημένες τεχνικές ρύθμισης μύλου με χρήση ψηφιακού διαθλασίμετρου (refractometer), ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το συγκεκριμένο όργανο και να είναι έτοιμοι να πειραματιστούν με διαφορετικούς καφέδες και να δημιουργήσουν δικά τους χαρμάνια υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη των καταξιωμένων εισηγητών της Bar Academy.
Η εξοικείωση με την επιστημονική πλευρά του καφέ και η διεύρυνση του γευστικού ορίζοντα αποτελούν βασικούς πυλώνες του σεμιναρίου.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μία μέρα είναι αφιερωμένη στον espresso και όλες τις γευστικές του πτυχές, καθώς και μία μέρα αφιερωμένη στις αναπτυγμένες τεχνικές brewing και όλες τις μεθόδους που υπάρχουν. Επίσης, χρησιμοποιείται πρωτόκολλο cupping για την κατανόηση της γευστικής ρόδας και περιλαμβάνεται εισαγωγή και συμβουλές latte art.
Συμπεριλαμβάνονται οι σημειώσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίων:
Οι συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Bar Academy λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης Εκπαιδευτικού Προγράμματος μετά την παρακολούθηση ολόκληρου του προγράμματος και εφόσον περάσουν επιτυχώς αξιολόγηση γνώσεων και ικανοτήτων (πρακτική & θεωρητική).
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι παραπάνω προδιαγραφές, η Βεβαίωση δεν θα αποδίδεται. Οι σπουδαστές έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ξανά, χωρίς επιπλέον κόστος σύμφωνα με την πολιτική επανα-παρακολούθησης - επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
Οι μαθητές της Bar Academy απολαμβάνουν έξτρα προνόμια!! Δείτε τα ΕΔΩ
- Απόφοιτοι με ενεργοποιημένο λογαριασμό στο σύστημα, λαμβάνουν αυτόματα την ειδική τιμή μόλις συνδεθούν στον λογαριασμό τους
-στο βήμα πριν την επιβεβαίωση πληρωμής. - Σε περίπτωση που το σύστημα μας δεν σας παρέχει την ειδική τιμή, παρακαλούμε πατήστε στο παρακάτω λινκ
Αίτημα ενεργοποίησης "Λογαριασμού Αποφοίτου Bar Academy" -
Ημερολόγιο τμημάτων και σύστημα online κρατήσεων
Για πληροφορίες και οποιαδήποτε βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Ατζέντα
Varieties / Ποικιλίες
Aspects of espresso extraction
Brew methods
Brew Charts
T.D.S.
Cupping protocol
Ηow to cup for espresso blends
Immersion brewing
Brewing techniques ( bypass)
Espresso sensory Evaluation
Blends
Εspresso extraction
Introduction to Latte Art
Τιμή Σεμιναρίου:
390€