Πρόγραμμα σεμιναρίων “The Coffee Show” 2018
Το διήμερο της έκθεσης Έλληνες και διεθνείς ειδήμονες θα εκπαιδεύσουν τις αισθήσεις σας μέσω των 30 σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στα 3 Stages, ενώ γευστικές δοκιμές σε καφέδες από όλο τον κόσμο και γνωριμία με καινοτόμα business models & εξοπλισμούς θα γίνεται και στα περίπτερα των εκθετών.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης, καθώς και την περιγραφή των σεμιναρίων παρακάτω:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Ώρα |
Αίθουσα |
Ομιλητής |
Τίτλος |
10:30 - 13:30 |
Workshop Stage |
Θανάσης Νικόλης - Αλέξανδρος Φέρρας |
Roasting Introduction by Kudu |
10:30 - 11:30 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Ethiopia coffee tasting |
11:40 - 12:20 |
Presentation Hall |
Βαλάντης Λαμπριανίδης |
Hand Brew |
12:00 - 13:00 |
Coffee Tasting |
Αντώνης Καργιώτης |
Panama VS El Salvador |
12:50 - 13:30 |
Presentation Hall |
Βασιλική Τσολάκη |
Flow profiling και η ιδανική εκχύλιση του καφέ |
13:30 - 14:30 |
Coffee Tasting |
Γιάννης Ταλούμης - Στέφανος Δωματιώτης |
Sensory skills |
14:00 - 14:40 |
Presentation Hall |
Μιχάλης Καραγιάννης |
Παραγωγικό VS Διαγωνιστικό Latte Art |
14:30 - 15:10 |
Workshop Stage |
Χρήστος Κλουβάτος |
Water Quality in coffee |
15:00 - 16:00 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Defects, Freshness and Roast Degree Workshop |
15:10 - 15:50 |
Presentation Hall |
Βαλάντης Λαμπριανίδης |
Bean to Cup |
15:50 - 16:30 |
Workshop Stage |
Κωνσταντίνος Τσεκούρας |
Καθαριότητα και Υγιεινή Μηχανών Καφέ |
16:20 - 17:00 |
Presentation Hall |
Κωνσταντίνος Κομνηνάκης |
Speciality Coffee & Cezve/Ibrik |
16:30 - 17:30 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Latin & Central American |
17:00 - 17:40 |
Workshop Stage |
Έφη Κογιάννη |
Αfter Sales Services: H υποστήριξη που χρειάζεσαι για να υπερέχεις |
17:30 - 18:10 |
Presentation Hall |
Μιχάλης Κατσιαβός, Μάνος Μαμάκης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος |
How you can become a CHAMPION |
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Ώρα |
Αίθουσα |
Ομιλητής |
Τίτλος |
10:30 - 13:30 |
Workshop Stage |
Θανάσης Νικόλης - Αλέξανδρος Φέρρας |
Roasting Introduction by Kudu |
10:30 - 11:30 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Ethiopia coffee tasting |
11:40 - 12:20 |
Presentation Hall |
Γιώργος Σπιθάκης |
Τα στάδια καβουρδίσματος καφέ |
12:00 - 13:00 |
Coffee Tasting |
Γιώργος Δεληχρήστος |
DEBORAH - MORGAN - GESHA VILLAGE - NUGUO: Cupping these great coffees |
12:50 - 13:30 |
Presentation Hall |
Attila Molnár |
Cold brew possibilities and Signature drinks |
13:30 - 14:30 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Latin & Central American |
14:00 - 14:40 |
Presentation Hall |
Κωνσταντίνος Τσεκούρας |
Introduction to Coffee |
14:30 - 15:10 |
Workshop Stage |
Γιάννης Ταλούμης |
Aromas & Flavors |
15:00 - 16:00 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Defects, Freshness and Roast Degree Workshop |
15:10 - 15:50 |
Presentation Hall |
Αλέξανδρος Φούκης |
Single origin or single variety? |
15:50 - 16:30 |
Workshop Stage |
Δημήτρης Ορφανός |
Speciality Coffee VS Commercial Coffee |
16:20 - 17:00 |
Presentation Hall |
Αλέξανδρος Σανοζίδης |
Νερό και καφές μια σχέση αγάπης και μίσους |
16:30 - 17:30 |
Coffee Tasting |
Παναγιώτης Βιτάλης |
Introduction στο διαγωνιστικό Cup Tasting |
17:00 - 17:40 |
Workshop Stage |
Αντώνης Καργιώτης |
Το διάσημο χαρμάνι εσπρέσο ‘’80-20’’: Αλήθειες και ψέματα |
17:30 - 18:10 |
Presentation Hall |
Γιώργος Σπιθάκης |
Η ιδανική εκχύλιση |
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
“Roasting Introduction by Kudu”
ΜΟΝΟ για όσους έχουν κλείσει θέση εδώ
Ζήσε από κοντά την τέχνη του καβουρδίσματος, που θέτει σε εγρήγορση όλες σου τις αισθήσεις!
Σε γκρουπ των 8 ατόμων διάρκειας 30’:
- θα ανακαλύψεις την καθημερινότητα ενός roaster πάνω στο καβούρδισμα καφέ
- θα παρακολουθήσεις πώς γίνεται η ανάλυση του πράσινου κόκκου και η διαχείριση του πριν καβουρδιστεί
- θα αντιληφθείς όλες τις φάσεις του καβουρδίσματος μέσω προγράμματος καταγραφής
- θα δεις το τελικό στάδιο της συσκευασίας.
Μια διαδραστική παρουσίαση από τον Θανάση Νικόλη (εισηγητή της Bar Academy, Head Roaster & Barista Trainer Supervisor στην εταιρεία Kudu Coffee Roasters) και τον Αλέξανδρο Φέρρα (Βarista & Roaster στην εταιρεία Kudu Coffee Roaster).
Φεύγοντας όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν δείγμα του καφέ που καβουρδίστηκε με τις κατάλληλες οδηγίες για την παρασκευή του.
“Ethiopia coffee tasting”
Μια σύντομη παρουσίαση και ένα cupping session με καφέδες από την πιο ιδιαίτερη χώρα παραγωγής του καφέ, την Αιθιοπία. Κόκκοι από διαφορετικές περιοχές της γενέτειρας της Arabica, με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές επεξεργασίες, που δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
“Hand Brew”
Brewing coffee, η ζύμωση που γίνεται όταν έρχεται σε επαφή το ζεστό νερό με τον φρεσκοαλεσμένο καφέ για να εκχυλίσει τις ουσίες που θα μας δώσουν τα αρώματα, τα γευστικά χαρακτηριστικά και το σώμα σε ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου που απολαμβάνουμε. Ανακαλύψτε Με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη (Ιδιοκτήτης της “Valenio” & Εισηγητής της Bar Academy) με ποιες τεχνικές μπορείτε να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σκεύη και ακολουθώντας σωστά βήματα που θα σας οδηγήσουν στο να φτιάξετε μια εξαιρετική κούπα καφέ.
“Panama VS El Salvador”
Η Sapid από το 2014 έχει την αποκλειστική διάθεση των καφέδων του παραγωγού Graciano Cruz (HiU Coffees). Μέσα από αυτό το cupping session θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε μοναδικές ποικιλίες καφέ από τον συγκεκριμένο παραγωγό και τις φάρμες του στον Παναμά και το Ελ Σαλβαδόρ.
“Flow profiling και η ιδανική εκχύλιση του καφέ”
Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον η τεχνολογία πάντα σε διαφοροποιεί. Μέσω του σεμιναρίου της Βασιλικής Τσολάκη (Marketing Manager Eurogat A.E.) στο The Coffee Show θα γνωρίσετε το flow profiling, την τεχνολογία εκχύλισης καφέ, που δίνει μεγάλη ευελιξία στους χώρους εστίασης που την επιλέγουν, αλλά και απεριόριστες δυνατότητες στους barista και τους coffee roaster να ανακαλύψουν το γλυκό σημείο του καφέ τους.
“Sensory skills”
Γευσιγνωσία συγκεκριμένων καφέδων που περιλαμβάνουν «περιοχές» διαφορετικών γευστικών προφίλ.
“Παραγωγικό VS Διαγωνιστικό Latte Art”
Οι διαφορές ανάμεσα στο παραγωγικό και το διαγωνιστικό latte art (basic latte art VS περισσότερο πολύπλοκα σχέδια), οι διαφορετικές τεχνικές και τα εργαλεία (γάλα, θερμοκρασία γάλακτος, καφές, κούπες κ.ο.κ.) που χρησιμοποιούνται στην κάθε περίπτωση, αλλά και οι δυσκολίες με τις οποίες μπορεί να έρθει κάποιος αντιμέτωπος στον κάθε τομέα.
“Water Quality in coffee”
Μάθετε τα πάντα γύρω από το ποιοτικό νερό και πώς αυτό επηρεάζει τις εκχυλίσεις σας καθημερινά, από τον Χρήστο Κλουβάτο (Πανελλήνιος Πρωταθλητής Aeropress 2018).
“Defects, Freshness and Roast Degree Workshop”
Ανακαλύψτε & συγκρίνετε τα ελαττώματα που μπορεί να βρίσκονται στους καφέδες σας. Πόσο μεγάλη σημασία έχει η φρεσκάδα για το γευστικό αποτέλεσμα στην κούπα σας, καθώς και ο βαθμός στον οποίο τον καβουρδίζετε; Αυτές και πολλές ακόμα απορίες θα σας λύσει ο Παναγιώτης Βιτάλης μέσω γευστικών δοκιμών.
“Bean to Cup”
Γνώρισε τα είδη του καφεόδεντρου, τις ποικιλίες του, την ανατομία του κερασιού (coffee cherry) και τις απαιτούμενες συνθήκες καλλιέργειας στη φάρμα. Ανακάλυψε τη διαδρομή του καφέ από τη συγκομιδή των καρπών, την επεξεργασία, το καβούρντισμα και τέλος τα γευστικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται μέσα στο φλιτζάνι σου.
“Η καθαριότητα και υγιεινή των μηχανών καφέ”
Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο αυτό που έχει να σας δώσει ο καφές σας και προσφέρετε καφέ υψηλής ποιότητας και φρεσκάδας στους πελάτες σας, διατηρώντας καθαρό και σωστά συντηρημένο τον εξοπλισμό σας. Mάθετε έξυπνους τρόπους που συμβάλλουν σε αυτό, μιας και δεν αρκεί μόνο ένα ετήσιο ή τακτικό σέρβις του εξοπλισμού σας.
“Speciality Coffee & Cezve/Ibrik”
Η αρχαιότερη μέθοδος παρασκευής καφέ συναντά τον speciality coffee. Η εξέλιξη, τεχνικές & μέθοδοι παρασκευής.
“Latin & Central American”
Οι χώρες παραγωγής καφέ της Λατινικής & Κεντρικής Αμερικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας προσφέρουν μια ποικιλία από εκπληκτικές κούπες καφέ. Ανακαλύψτε την ενοποιημένη διαφορετικότητα, αφού κάθε περιοχή, μεσοκλίμα και παραγωγός ή συνεταιρισμός έχει να σας πει τη δική του ιστορία, from seed to cup.
“Αfter Sales Services: H υποστήριξη που χρειάζεσαι για να υπερέχεις”
Έχεις αναρωτηθεί πόσο μπορεί να σου κοστίσει μακροπρόθεσμα ένα κακοσυντηρημένο μηχάνημα ή κατά πόσο αλλοιώνει την ποιότητα του καφέ ένα κακό φίλτρο νερού; Πόσο κερδίζει ο χώρος της εστίασης από την υιοθέτηση υπηρεσιών υποστήριξης;
Στο σεμινάριο της Έφης Κογιάννη (Communications Officer Eurogat A.E.) θα σας δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που οδηγούν σε διαφορετικό τρόπο σκέψης, αξιολόγησης, απόφασης και δράσης. Μια διαφορετική προσέγγιση για να κερδίσουμε τον πελάτη, να αυξήσουμε τα έσοδα μας και να αξιοποιήσουμε αποδοτικά τον εξοπλισμό μας.
“How you can become a CHAMPION”
Μάθε λοιπόν, από τρεις πρωταθλητές της ίδιας ομάδας, πώς κατάφεραν σε 3 διαφορετικές χρονιές ο καθένας, να κατακτήσουν την πρώτη θέση!
“Τα στάδια καβουρδίσματος καφέ”
Η τέχνη του καβουρδίσματος και ο καθοριστικός της ρόλος στην ποιοτική εξέλιξη του καφέ. Τα στάδια καβουρδίσματος του καφέ θα ξετυλιχθούν μπροστά σας στο σεμινάριο του Γιώργου Σπιθάκη. Ποια η σημασία του κάθε σταδίου και τι προσδίδει αυτό στην τελική γεύση; Ανακαλύψτε το πλάνο που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά, αλλά και τα σημεία ελέγχου και παρατήρησης που πρέπει να καταγράφετε και να μελετάτε.
“DEBORAH - MORGAN - GESHA VILLAGE - NUGUO: Cupping these great coffees”
Δοκιμάστε και συγκρίνετε μερικές από τις καλύτερες Gesha που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλον τον κόσμο.
“Cold brew possibilities and Signature drinks”
Οι δυνατότητες του cold brew και η δημιουργία signature drinks. Εμφιαλωμένα signature ροφήματα και cocktail, με βάση τον cold brew, σύμφωνα με την τελευταία τάση.
“Introduction to Coffee”
Fan αυτού του μοναδικού ροφήματος ή “New-Entry” στη βιομηχανία του καφέ; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, μπορείς να χαρτογραφήσεις το ταξίδι του καφέ από τη γενέτειρά του, την Αιθιοπία, έως και σήμερα που αποτελεί βασικό καταναλωτικό αγαθό και το απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Ανακάλυψε σε βάθος τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες του, καθώς και όλα τα στάδια που μεσολαβούν από τη φάρμα ως το φλιτζάνι του καταναλωτή.
“Aromas & Flavors”
Περιγραφή και ανάλυση των όρων "Aromas & Flavors", πώς συνδέονται με το κάθε στάδιο από το οποίο περνάει ο καφές, από τον κόκκο έως το τελικό φλιτζάνι.
“Single origin or single variety?”
Τι κερδίζετε από έναν μονοποικιλιακό καφέ και τι από ένα blend; Ποιες είναι οι ειδοποιοί διαφορές τους; Στο σεμινάριο θα κατανοήσετε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε διαφορετικούς καφέδες, ενώ παράλληλα θα αναπτύξετε μια συζήτηση γύρω από τη σωστή πολιτική προώθησης του εκάστοτε κωδικού στο πελατολόγιο σας.
“Speciality Coffee VS Commercial Coffee”
Θεωρητική ανάλυση των διαφορών μεταξύ καφέδων commercial grade και speciality grade. Γευστική δοκιμή καφέδων διαφορετικών ποιοτήτων.
“Νερό και καφές, μια σχέση αγάπης και μίσους”
H Eurogat και o Σανοζίδης Αλέξανδρος (Συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής Eurogat A.E. σχεδίασαν ένα διαδραστικό workshop για τη φίλτρανση του νερού και τη σπουδαιότητά της στο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και την προστασία του εξοπλισμού σας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκωδικοποιήσουν την επιρροή του νερού και να εξελίξουν τις γνώσεις διαχείρισης του, ώστε να είναι σύμμαχος τους στην εξασφάλιση του επιθυμητού αποτελέσματος.
“Introduction στο διαγωνιστικό Cup Tasting”
ΜΟΝΟ με δήλωση συμμετοχής εδώ (θέσεις συμμετοχής 8-10 - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Αναγνώρισε τη διαφορετικότητα ανάμεσα σε τριάδες καφέ, χρησιμοποιώντας το κουτάλι σου και τη γευστική σου παλέτα. Σε αυτό τον μίνι διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο The coffee show εκείνος/η που θα καταφέρει να αναγνωρίσει τα περισσότερα, θα κερδίσει ένα βραβείο έκπληξη.
“Το διάσημο χαρμάνι εσπρέσο ‘’80-20’’: Αλήθειες και ψέματα”
Μία χαλαρή και ενημερωτική κουβέντα γύρω από το περιβόητο χαρμάνι εσπρέσο ‘’80-20’’ (arabica-robusta).
“Η ιδανική εκχύλιση”
Αναζητάτε την ισορροπία γεύσης σε κάθε γουλιά καφέ; Ο Γιώργος Σπιθάκης θα σας εξηγήσει τη σημασία της συνέπειας και ομοιομορφίας στις εκχυλίσεις και θα συζητήσουμε μαζί του για τη σπουδαιότητα του να παρατηρούμε και να «μετράμε» κάθε φορά που εκχυλίζουμε καφέ.