Amazzoni Gin Cocktail Competition
Το Amazzoni Gin καλεί όλους τους bartender της Ελλάδος να δημιουργήσουν τη δική τους, original συνταγή cocktail, με βάση το Amazzoni Gin.
Deadline Συμμετοχών: 18/11 23:59 EET
21/11/2022 Ανακοίνωση
Η εταιρεία Trinity Wines, διοργανώτρια του διαγωνισμού "Amazzoni Gin Cocktail Competition", ανακοινώνει:
1) Στη διαδικασία του Τελικού Διαγωνισμού, προκρίνονται όλες (17) έγκυρες συμμετοχές που υπεβλήθησαν έως τις 23:59 στις 18/11/2022.
2) Ο Τελικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ 12:00-17:30 (ώρα προσέλευσης διαγωνιζομένων 11:30).
3) Ο χώρος διεξαγωγής του Τελικού Διαγωνισμού είναι στον 1ο όροφο της Bar Academy Αθήνας - Λάμπρου Κατσώνη 36α, 114 71, Αμπελόκηποι Αθήνας.
Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε το έπαθλο της πρώτης θέσης:
Ταξίδι 5 ημερών στο Rio de Janeiro με όλα τα έξοδα πληρωμένα
- 1) αντλήστε έμπνευση από τις αξίες του brand για τη δημιουργία της συνταγής σας
- 2) εφαρμόστε αρχές του Sustainability . Zero Waste . Eco-friendly
- 3) Δηλώστε συμμετοχή έως τις 18/11 23:59 EET
- 4) Αναρτήστε τη συνταγή σας στο instagram profile σας και διαδώστε την ιστορία της έμπνευσης σας
Ποιο είναι το ζητούμενο του διαγωνισμού;
Δημιουργήστε ένα classic twist, καινοτόμο κοκτέιλ βασιζόμενοι σε 3 πυλώνες:
Sustainability - Zero Waste - Eco-friendly.
-
-
Οι 3 αυτοί πυλώνες απασχολούν πολύ την κοινωνία μας, όπως επίσης κρύβονται πίσω από τη φιλοσοφία του AMAZZONI GIN.
-
Χρησιμοποιώντας σαν γνώμονα το AMAZZONI GIN δημιουργήστε μια παραλλαγή ενός κλασικού κοκτέιλ το οποίο να βασίζεται στους πυλώνες αυτούς και να συνδέεται με τη φιλοσοφία του AMAZZONI GIN ενώ εντάσσεται στους κανόνες του διαγωνισμού.
Το ταξίδι στη Βραζιλία - ο μεγάλος τελικός
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βραζιλία, οι εθνικοί νικητές και άλλοι καλεσμένοι θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, τα έθιμα της, τις συνήθειες και τα τοπικά συστατικά (και ίσως εμπνευστείτε για ένα νέο κοκτέιλ…) και να επισκεφθείτε το περίφημο αποστακτήριο Amázzoni, το σπίτι μας!
Πληροφορίες για το Amazzoni Gin.
Δείτε εδώ που μπορείτε να βρείτε το Amazzoni Gin
Όσοι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο προϊόν να επικοινωνήσουν με την Trinity Wines στα:
email: info@trinitywines.gr | τηλ: 22990 040630
Ο διαγωνισμός στοχεύει να υποστηρίξει το Vem do Xingu, το οποίο είναι ένα δίκτυο ιθαγενών και παραποτάμιων τοπικών ενώσεων από τη Middle Land, Xingu στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου που εργάζεται για να ενισχύσει τη συμμαχία μεταξύ των κοινοτήτων και να διατηρήσει 9 εκατομμύρια εκτάρια δασών με πλούσια βιοποικιλότητα και πολιτισμό.
Τρόπος Συμμετοχής στον διαγωνισμό
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν έως τις 18/11 23:59 EET στη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ (www.baracademy.gr).
Η κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει την καινοτομία, τον τρόπο που θα αιτιολογήσει ο bartender την ιδέα πίσω από τη συνταγή, τη γεύση, το άρωμα και την εμφάνισή.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από:
- Γιώργος Φλουδάς (Trinity Wines
- Χάρης Γεωργόπουλος (Matsuhisa)
- Πάνος Δελληγιάννης (FNL Guide)
Οι 10 καλύτερες συνταγές που θα προκριθούν στον τελικό, θα ανακοινωθούν έως τις 22/11/22 από το Instagram της Bar Academy (@baracademy_ )και ο Ελληνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου 2022, στον 1ο όροφο της Bar Academy Αθήνας.
Κανόνες διαγωνισμού:
-
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους και μπορούν να λάβουν μέρος με μία (1) συνταγή εκφρασμένη σε ml (50ml, 25ml κτλ).
-
Οι συμμετέχοντες πρέπει να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη συνταγή cocktail χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 30ml AMAZZONI GIN.
-
Δεν επιτρέπονται μεταποιήσεις στο ΑΜΑΖΖΟΝΙ Gin, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο.
-
Επιτρέπονται τα homemade υλικά και η συνταγή τους θα πρέπει να δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής λεπτομερώς. Πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη επαρκής ποσότητα από αυτά τα homemade υλικά για γευσιγνωσία των κριτών αν θελήσουν.
-
Τα κοκτέιλ θα πρέπει να παρασκευαστούν μπροστά στους κριτές και να μην είναι προπαρασκευασμένα.
-
Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους οι bartenders για να παρουσιάσουν το cocktail στον τελικό είναι 7 λεπτά. Όποιοι συμμετέχοντες ξεπερνούν το χρόνο θα έχουν βαθμούς ποινής (δείτε τον αντίστοιχο πίνακα παρακάτω).
-
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν δέκα (10) λεπτά στον χώρο προετοιμασίας πριν διαγωνιστούν και πέντε (5) λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους στο μπαρ πριν διαγωνιστούν.
-
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά και τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν το Cocktail τους στον τελικό εκτός από το AMAZZONI GIN.
-
Ποτήρια και εργαλεία οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους. Θα υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία από την οργάνωση (Shaker, Bar Spoon, Muddler & Blender, καλαμάκια, μαχαίρια και επιφάνειες κοπής) και ποτήρια (Collins 400ml, Martini 240ml, Double Old Fashioned 360ml).
-
Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο www.baracademy.gr
-
Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει πέρα από όσα αναφέρονται στους κανονισμούς αρμόδια είναι η διοργανώτρια εταιρεία και κάθε απόφασή της θα είναι τελική.
-
Σε περίπτωση ισοβαθμίας καλύτερη βαθμολογία θεωρείται αυτή με το μεγαλύτερο σύνολο στο άθροισμα των βαθμών στη γεύση, το άρωμα και την εμφάνιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία το άθροισμα στη δημιουργικότητα και την τεχνική κατάρτιση, αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία τότε οι κριτές θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νικητής.
-
Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Instagram φωτογραφία του ποτού, το όνομα και την ιστορία και έμπνευση τους για τη δημιουργία, την πλήρη συνταγή, και σε περίπτωση χρήσης homemade συστατικών, τη διαδικασία παραγωγής τους).
Το post πρέπει να συμπεριλαμβάνει:
-
tag το instagram της Trinity Wines @trinitywines.gr
-
τα hashtag: #amazzonicontestgreece, #amazzonigin #brazilcalling, #saveourforest
-
-
Στη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να συναινέσουν στο ειδικό πεδίο για τη χρήση δεδομένων του διαγωνιζόμενου (όνομα και συστατικά συνταγής, φωτογραφία του ποτού, κτλ)
Τελικός:
Ο τελικός θα διεξαχθεί στον 1ο όροφο της Bar Academy Αθήνας - Λάμπρου Κατσώνη 36α, 11471, Αμπελόκηποι Αθήνας
Οι 17 φιναλίστ που προκρίθηκαν θα ανακοινωθούν στο Instagram Bar Academy (@baracademy_ ) έως τις 22/11/22
Οι 17 φιναλίστ που θα προκριθούν τον τελικό θα πρέπει να φτιάξουν 4 ίδια cocktail, 3 για τους κριτές και ένα για φωτογράφιση τους.
Βαθμολόγηση
Η βαθμολόγηση των συμμετεχόντων θα γίνεται με βάση τις παρακάτω κατηγορίες, από τη συνολική βαθμολογία θα αφαιρούνται οι πόντοι ποινής που αναλύονται παρακάτω.
Θεματική (15 πόντοι)
Το θέμα του διαγωνισμού είναι “Δημιουργήστε ένα twist classic, καινοτόμο κοκτέιλ βασιζόμενοι σε 3 βασικούς πυλώνες (sustainability, zero waste, eco-friendly).” Σε αυτή την κατηγορία θα βαθμολογηθείτε για το πόσο καλά τεκμηριώσατε τη χρήση των συστατικών και το τελικό cocktail με σχέση με το θέμα του διαγωνισμού.
Εμφάνιση (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η εμφάνιση του cocktail. Η γαρνιτούρα, το ποτήρι και οποιουδήποτε είδους συνοδευτικό ή ειδικό σερβίρισμα.
Γεύση (30 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται η ισορροπία των συστατικών και πόσο αυτά διακρίνονται ("φαίνονται") μέσα στο cocktail. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί 7 συστατικά, θα πρέπει και τα 7 να διακρίνονται.
Αυθεντικότητα και έμπνευση (10 πόντοι)
Στη συγκεκριμένη κατηγορία βαθμολογείται το πόσο πρωτότυποι είναι οι συνδυασμοί που έχει κάνει ο/η Bartender, αν έχουμε ξαναδεί τους αντίστοιχους συνδυασμούς υλικών ή αν απλά έχει κάνει μια παραλλαγή ενός cocktail, καθώς και το storytelling πίσω από την έμπνευση του cocktail.
Τεχνική Κατάρτιση (10 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογείται το πόσο καλά και σωστά χειρίζεται ο/η bartender τα εργαλεία του, πόσο καλά και σωστά χρησιμοποιεί τις μεθόδους ανάμιξης, ποσό σταθερός και σίγουρος για αυτά που κάνει είναι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.
Επικοινωνία (15 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζει ο bartender το cocktail. Προσπαθήστε να “πουλήσετε” τη δημιουργία σας έτσι όπως θα το κάνατε στο Bar που εργάζεστε.
Παρουσίαση (20 πόντοι)
Στην κατηγορία αυτή βαθμολογούμε τη συνολική εντύπωση που μας άφησε η παρουσίαση του/της bartender, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είπε, το πόσο περιεκτικά και ουσιώδη ήταν όσα έκανε, αν είχε ροή και συνοχή η παρουσίασή του. Και το πόσο καλά έχει προετοιμαστεί.
Πόντοι ποινής
Τελικός χρόνος |
Πόντοι ποινής από κάθε κριτή |
7:01-7:20 |
1 |
7:21-7:40 |
2 |
7:41-8:00 |
5 |
8:01-9:00 |
10 |
8:01-8:30 |
25 |
8:31 και πάνω |
Ακύρωση διαγωνιζόμενου |
Έπαθλο νικητή:
Οι 17 φιναλίστ θα λάβουν σαν δώρο από μια φιάλη AMAZZONI GIN.
Ο μεγάλος νικητής θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για 5 ημέρες όπου θα επισκεφτεί το αποστακτήριο Amazzoni και θα παρευρεθεί στον παγκόσμιο τελικό.
Ο νικητής θα πρέπει να έχει διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την είσοδο στη χώρα της Βραζιλίας καθώς να τηρούνται και όποιο περιορισμοί- κανονισμοί σε υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν κάποια από τα παραπάνω δεν τηρηθούν τότε το έπαθλο πάει στον δεύτερο νικητή.
Για ερωτήσεις και απορίες επικοινωνήστε με την Bar Academy
τηλ. Κέντρο: 210 6400 540
email: info@baracademy.gr
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Trinity Wines σε συνεργασία με τη Bar Academy Hellas