Το οραμά μας

Ένα επαγγελματικό οικοσύστημα χώρων φιλοξενίας που προσφερει εξαιρετικές εμπειρίες και ποιότητα ζωής για ολους.

 

Πιστεύουμε οτι θα το πετύχουμε δημιουργώντας εκπαιδευτικά προϊόντα, υπηρεσίες και θεσμούς με κίνητρο το όραμα και τις αξίες μας.

 


Οι ιδρυτικές αξίες και η εταιρική ηθική περιγράφεται από τα έξι Α των αξιών μας.

Αξιοπρέπεια

Πρώτη και σημαντικότερη για εμάς είναι η αξία της αξιοπρέπειας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον σεβασμό, την ευγένεια, την ειλικρίνεια και την αμεροληψία, την εντιμότητα και την αλληλοκατανόηση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Αξιοπιστία

Με τη συνέπεια, υπευθυνότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια δημιουργούμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Αποτελεσματικότητα

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η προετοιμασία, η προσαρμοστικότητα και η αίσθηση ιδιοκτησίας χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας. Μας κινητοποιεί η αύξηση της αποδοτικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, με την καινοτομία και την τεχνολογία να κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη.

Αυτοπεποίθηση

Διαθέτουμε τεχνογνωσία και θετική στάση σε όσα κάνουμε ή βρίσκουμε συνεργάτες που τις διαθέτουν. Θέλουμε να «κινούμαστε» με υψηλή ταχύτητα όταν μπορούμε και είναι εφικτό. Αναδεικνύουμε και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειες που βοηθούν στην πραγματοποίηση τους οράματος μας ανεξάρτητους προέλευσης. Συνεργαζόμαστε και παίζουμε ομαδικά όταν εκτιμούμε τις αξίες και το όραμα των άλλων

Αφέλεια

Θέλουμε να είμαστε αφελείς, γιατί πιστεύουμε ότι τίποτα δεν εννοείται και δεν είναι δεδομένο. Κάποιος μπορεί να ξέρει κάτι που αγνοούμε εμείς. Έχουμε αστείρευτη δίψα για γνώση και μάθηση, κάνουμε την έρευνά μας και προσπαθούμε να τεκμηριώνουμε τις θέσεις μας, λέμε την αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι προς το όφελός μας.

Αειφορία

Πιστεύουμε ότι αειφορία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενσυναίσθηση, την οικολογική συνείδηση και την ισορροπία ιδιωτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. Για εμάς είναι ο μόνος επιλέξιμος δρόμος για την ευεξία και την ευζωία θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας. Προσπαθούμε να προωθήσουμε την εξοικονόμηση πόρων, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συσκευασιών και προϊόντων αλλά οτιδήποτε άλλο έχει νόημα προς αυτή τη κατεύθυνση. 

 


 

Νομική Οντότητα 

Κέντρο δια βιου Μαθησης αδειοδοτημένο από το Υπουργείου Παιδείας. Το εμπορικό σήμα Bar Academy και Athens Bar Show είναι καταχωρημένα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

 


 

Το Σύστημα Εκπαίδευσης της Bar Academy

Το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίζεται σε επίπεδα ανάλογα με της εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία του σπουδαστή. Τα προγράμματα εκπαίδευσης αναδιαρθρώνονται, ανανεώνονται ή αναβαθμίζονται όποτε κριθεί απαραίτητο ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις του επαγγελματικού οικοσυστήματος της εστίασης και της φιλοξενίας. 

 

Επίπεδο 1: είναι το πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις της θέσης εργασίας, η θέση μας είναι ότι πρέπει όλοι να ξεκινάνε αυτό το προγραμμα. Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που έχουν λίγη (έως 3 χρόνια) εμπειρία στη εστίαση χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή καθόλου εργασιακή εμπειρία. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες assistant και junior ή senior σε αυτό το επίπεδο.  

 

Επίπεδο 2: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 3ετή εμπειρία στην θέση και έχοντας παρακολουθήσει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αντίστοιχο επάγγελμα στο παρελθόν ή έχοντας κάνει το Επίπεδο 1 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

 

Επίπεδο 3: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στην θέση και έχοντας κάνει το Επίπεδο 2 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν στο τμήμα. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

 

Επίπεδο 4: απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με τουλάχιστον 5ετή εμπειρία στην θέση ή έχουν ολοκληρώσει το Επίπεδο 3 της ακαδημίας μας. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα περάσουν από αξιολόγηση για να ενταχθούν σε αυτό το επίπεδο εάν θέλουν να κάνουν προγράμματα αυτού του επιπέδου. Η ακαδημία μας για αυτό το επίπεδο διαθέτει προγράμματα που απευθύνονται σε Bartenders, Baristi, Bar Managers/επιχειρηματίες σε assistant και junior ή senior θέσεις σε αυτό το επίπεδο.


 

Η ιστορία μας

H Bar Academy δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην οδό Ευπατορίας 14 στην περιοχή κοντά στον σταθμό Αμπελόκηποι στην Αθήνα. Παρακάτω είναι μερικές λίγες σημαντικές στιγμές στην εξέλιξη μας έως σήμερα. Τα πρώτα προγράμματα της ακαδημίας ήταν τα Bartending, Barista, Flair Bartending & Bar Management Seminar. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνταν από μια αίθουσα για όλα τα παραπάνω προγράμματα. Στην κλαδική κουλτούρα της εποχής η εκπαίδευση θεωρούνταν πολυτέλεια και σε κάποιες περιπτώσεις περιττή. 

Τον Οκτώβριο του 2008 διοργανώνεται το Winter Whisky Cocktail Workshop με θέμα τα cocktail με whisky και στόχο την ανάδειξη των whisky cocktail. Ακολούθησαν αντίστοιχα προγράμματα με ρούμι, τεκίλα, τζιν και βότκα. 

Το 2009 η Bar Academy διοργανώνει το πρώτο International Masterclass της με τίτλο “The Rum Experience” από τον Ian Burrell. Τέλη του χρόνου η ακαδημία μεταφέρετε σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Βελεστίνου 28 στους Αμπελόκηπους και τις εγκαινιάζεται με ένα International Masterclass με θέμα την Ιαπωνική κουλτούρα Bartending από τον Stanislav Vadrna και λανσάρει το Advanced Bartender Seminar, το Homemade Seminar, το Molecular Mixology Seminar, τα σεμινάρια αυτά τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθούν στα Intermediate Bartending Seminar και Bartending Seminar 2, το Bartending Seminar Level 3 και το Zero Waste Creative Techniques και ανακοινώνει το Latte Art Seminar.

Το 2010 η σειρά των International Masterclass συνεχίζεται με καλεσμένους τους Angus Winchester, Philip Duff, Salvatore Calabrese. Αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πρώτου Angostura Global Cocktail Challenge και του διαγωνισμού του Disaronno, The Mixing Star. Παράλληλα ξεκινά την προετοιμασία του The Bar Academy Show με μοτο “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στην διάρκεια της έκθεσης Xenia που λαμβάνει τον Νοέμβριο εκείνου του έτους.

To 2011 μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα αλλά και για την ακαδημία καθώς προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα αλλά δε σταματάει να καλεί διεθνείς ειδήμονες όπως οι Tomas Aske, Tristan Stephenson, Anistatia Miller, Jared Brown, Leonardo Leuci & Tomas Estes, προς τα τέλη Νοεμβρίου διοργανώνει το 2ο “The Bar Academy Show”.

Το 2012 αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση, την επικοινωνία, τη διεξαγωγή και την εκτέλεση του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge.  Μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 36Α στην Αθήνα και λανσάρεται το Intermediate Bartender Seminar που θα εξελιχθεί στο Bartending Seminar Level 2. Αλλάζει όνομα στο “The Bar Academy Show” και το μετονομάζει σε “Athens Bar Show” καθώς πολλοί επισκέπτες και διεθνείς καλεσμένοι αναφερόντουσαν σε αυτό με αυτό τον τίτλο. ‘Επίσης αλλάζει η τοποθεσία του θεσμού, μεταφέροντας το στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Πετραλώνων (πολυχώρος “The Hub Events”) και αλλάζει το μότο από “Η Ελλάδα στην χρυσή εποχή του cocktail” στο “Αναδεύοντας το μέλλον των bars”.

Το 2013 ανακοινώνει το Bar Talks μια πλατφόρμα που σκοπό είχε την ανάδειξη ιδεών που πάνε μπροστά το κλάδο της εστίασης και πιο συγκεκριμένα των bars. Το Bar Talks έλαβε χώρα στη διάρκεια του Athens Bar Show και τα βίντεο των ομιλιών αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και το website της πλατφόρμα. Μέσα στα επόμενα χρόνια η πλατφόρμα απορροφήθηκε από το Athens Bar Show και το Bar Academy TV που δημιουργήθηκε το 2016.

Το 2014 μεταφέρει το Athens Bar Show στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και εκπαιδεύει για πρώτη φορά περισσότερους από 500 ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο.

Το 2015 αναλαμβάνει της διοργάνωση και την εκτέλεση σεμιναρίων Bartending για λογαριασμό του InSETE (ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Δημιουργεί εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωαννίνων 7-9 κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το 2016 δημιουργεί την #BarAcademyTV, ένα μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οικοσυστήματος της φιλοξενίας. Η πρώτη εκπομπή είναι το Bar Academy News, μια ειδησεογραφική εκπομπή με περιεχόμενο που απευθύνεται στο επαγγελματικό μας οικοσύστημα. Οι εκπομπές δημοσιεύονται μέσα από τις πλατφόρμες Facebook, YouTube και Instagram. Ανανεώνει το Bar Management Seminar και το μετατρέπει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επιχειρηματίες ή μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη. Τον Οκτώβριο διοργανώνει το “The Coffee Show” μια εκπαιδευτική έκθεση με θέμα τον καφέ που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αφιερώνει το κτίριο Innovathens (Κτίριο 8) στη διάρκεια του Athens Bar Show προσφέροντας χώρους σε νέες, πρωτοπόρες και καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Το 2018 ανοίγει τις εγκαταστάσεις της στη Λευκωσίας της  Κύπρου και παράλληλα διοργανώνει το 2ο The Coffee Show. Στηρίζει το Difford's Guide Greece συν διοργανώνοντας την εκδήλωση Aegean Cocktail and Spirits Festival στο 360 Cocktail Bar. Αφιερώνει μέρος του προγράμματος παρουσιάσεων του Athens Bar Show στο Bar Management και καλεί ειδήμονες από όλο τον κόσμο να μιλήσουμε για πρακτικές και αντικείμενα μελέτης.

Το 2019 αναλαμβάνει την δημιουργία, οργάνωση και εκτέλεση των σεμιναρίων με θέμα την οικονομική διαχείριση (financial management) και τις νέες τάσεις(trends) στα bars στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και στα Χανιά. Διοργανώνει το 10ο Athens Bar Show προσελκύοντας περισσότερους από 10000 επισκέπτες της Ελλάδα και από 51 χώρες από 4 διαφορετικές ηπείρους. 

Το 2020 κλείνει τις εγκαταστάσεις στην Λευκωσίας της Κύπρου και διατηρεί τη εκπαιδευτική και συμβουλευτική δραστηριότητα της. Ανασυντάσσεται και αναδιαρθρώνει την δομή της εταιρείας και των υπηρεσιών της στην Ελλάδα. Διοργανώνει δωρεάν εξ αποστάσεως σεμινάρια για τον κλάδο πριν την άρση του lockdown και καλεί Ambassadors εταιρειών να μοιραστούν τις γνώσεις τους μέσα από τις πλατφόρμες της ακαδημίας. Ανακοινώνει το Bar Management Webinar το Ιούλιο στημένο χωρίς εκπτώσεις σε σχέση με τη δια ζώσης μορφή. Μεταφέρει την ακαδημία της στη Θεσσαλονίκη σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Βενιζέλου 74 λίγα μέτρα από την ρωμαϊκή αγορά. Καταργεί το σεμινάριο 3ο επίπεδο Bartending Seminar με σκοπό της αλλαγή όλου του 3 επιπέδου Bartending σύμφωνα με τις τάσεις και ανάγκες του κλάδου. Αναλαμβάνει την οργάνωση και εκτέλεση της εξ αποστάσεως εκδήλωσης “World Class Studios” της παγκόσμιας πλατφόρμας World Class.

Το 2021 λανσάρει τα σεμινάρια, εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών, το Juniper Expert, το Rhum Agricole Tasting Forum, το Budget for Hospitality Business, το Strategy for Hospitality Business, το Ηγεσία και Αποτελεσματικότητα σε ομάδες, με στόχο να λαμβάνουν χώρα και σε διά ζώσης μορφή όταν επιτρέπεται. Αναλαμβάνει της οργάνωση, επικοινωνία και εκτέλεση του τελικού του World Class Greece στις εγκαταστάσεις της. 


#BarAcademyHellas #BarAcademyofGreece #BarAcademySKG #BarAcademyThessaloniki #BarAcademyCyprus

#AthensBarShow

#BarAcademyTV #BarAcademyNews

 

Our Team

Speakers

Babis Kaidalidis FOUNDER / MANAGING DIRECTOR GREECE AND CYPRUS He has been active in the hospitality industry since the early 90s. He began to study computer science, but the hospitality industry, and specifically the bar, won him over. Since 2000 he has worked as a bartender, a staff trainer, and head of training development in american restaurants.

Having loved bartending and education, he took part in national and European competitions and attended courses in Greece and abroad to improve himself as a professional. In 2007 he created Bar Academy and set up the first seminars. In 2010 he launched the Athens Bar Show and in 2016 The Coffee Show.

During his career he has organized hundreds of educational programs for bartenders and baristi, cocktail competitions and events. Currently, he is the managing director of Bar Academy in Greece and Cyprus, a trainer for several Bartending & Bar Management seminars and the producer of Athens Bar Show & The Coffee Show.

Χρύσα Τσάμπου ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
Η Χρύσα Τσάμπου είναι απόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων. Από το 2003 εργαζόταν στον Ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, αλλά συνειδητοποίησε ότι ο προορισμός της ήταν η καριέρα στο Bartending. Ξεκίνησε μια σειρά από σεμινάρια στην Bar Academy ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξελιχθεί.
Έχει λάβει μέρος σε Cocktail διαγωνισμούς και από το 2017 έχει αναλάβει τον τίτλο της Brand Ambassador για το Disaronno σε όλη την Ελλάδα.
Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Κωνσταντίνος είναι συνιδιοκτήτης και Bartender στο 9Β Home Bar στο Χαλάνδρι. Brand ambassador για το European group του Saint James Agricole Rhum, Rum Ambassador για την εταιρεία Drinks & Co. και μέλος του παγκόσμιου guild, Agricole Rhum Defenders.
Έχει κάνει εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και παρουσιάσεις σε μεγάλα show σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αγαπά να ταξιδεύει στην Καραϊβική ώστε να μαθαίνει περισσότερα για την κουλτούρα των ανθρώπων και το ρούμι.
Τρέφει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για τα agricole Rhums και λίγο περισσότερο για αυτά που "κατάγονται" από την Μαρτινίκα.
Κώστας Λύτρας ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Κώστας Λύτρας ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον χώρο της εστίασης το 2004 ως μπαρίστα σε μεγάλη αλυσίδα καφέ. Η αγάπη του για τον χώρο τον ώθησε να ασχοληθεί με το χώρο του αλκοόλ και μετά από ένα πέρασμα από Αμερικανικό εστιατόριο ξεκίνησε στο Φάλτσο Μπαρ στο Μαρούσι. Ακολούθησε για 4 χρόνια σαν συνιδιοκτήτης σε Cocktail Bar και πέρασμα από γνωστά Bar είτε ως bartender είτε ως Bar Manager( h.o.s.t. , 9Bita Home Bar, Paliatsos All Day, Juan Rodriguez) . Απόφοιτος της Bar Academy, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ( Tahona Society, Diplomatico WT, Beefeater Lndn) και έχει παρακολουθήσει πλήθος  σεμιναρίων.

Πλέον έχει «κρεμάσει σεικερ» και από το 2018 εργάζεται σαν Key account manager στην εταιρεία Μέλι Αγγελικής.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως Εισηγητής στην Bar Academy, προσπαθώντας να εκπαιδεύσει σωστά τους νέους επαγγελματίες.

Petros Pali ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Το ταξίδι στων χώρο της φιλοξενίας άρχισε  το 2005 στην Άφυτο Χαλκιδικής από βοηθός σερβιτόρος έως Bar Manager. Σταθμοί ήταν το Fortuna Bar, Sani Resort, και Café Balkan Thessaloniki. Στην συνέχεια ακολούθησε o Scorpios στη Μύκονο για 6 χρονιά ξεκινώντας από Head Bartender έως Beverage & Floor Manager και Bar Operation στο Soho Roc House. 
Πλέον Beach Club Manager στο Amanzoe Resort. 
Η παρακίνηση και διαχείριση ομάδων αποτελούν το πάθος και τον πυλώνα στις συνεργασίες  μου. 

Σπουδές

  • 2019 – 2021 MSc International Hospitality Management.
  • WSET Award in Wines Levels 1,2,3. 
  • WSET Award in Spirits 1,2.
  • Bar Academy Bar Management. 
  • European Bartender School Barcelona, Advanced Bartending. 
  • Aristotle University of Thessaloniki, bachelor’s in physical education & Sports Science.
     
Yannis Simantiras CFO & MARKETING DIRECTOR/ BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR
Since 1996 he has been working in the restaurant sector to support his studies and gain working experience in Greece and Great Britain, where he graduated from BA (Hons) European Business Studies at Anglia Ruskin University Cambridge.
Returning to Greece, he is now convinced that his future is in the F&B sector and continues as a bartender at an international bar-restaurant chain (T.G.I. Friday`s).
He will soon be promoted to Bar Manager for approximately one and a half years, then to a Food Quality Manager (in-store) and one and a half years later he is promoted as Store General Manager, responsible for budgeting, financial management and acquiring, maintaining and developing human resources.
Efficiency, attention to detail and his love for education becomes an opportunity to work with Carlson Restaurants Worldwide as an instructor / trainer at GM`s Seminar (Seminar for Branch General Managers).
Since 2011 he has been a shareholder in Bar Academy, where he is CFO and Marketing Director.
He has attended numerous conferences and seminars on a variety of topics, such as HACCP, food and beverage safety (EFET), online marketing & advertising, social media marketing and project management.

George Papadogoulas BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR / WHISKY EXPERT George Papadogoulas is a graduate of the Tourism Department of Technological Educational Institute of Athens and holds an MBA in Tourism from the University of Piraeus. Since 1988 he has been working in the hotel and restaurant sectors, reaching the position of Director in both sectors. He works professionally with the tasting of Whiskey and other alcoholic products. He owns a consultancy company for HO.RE.CA. businesses, specializing in F&B. He collaborates with magazines by writing articles on alcohol and responsible consumption. He was a member of the writing team that created for OEEK the IVT`s specialization in Barmen education. Since 1998 he has been teaching in public and private educational institutions, including TEI, IVT, VTC.,  and has also been a course material inspector for I.S.T. College.

He has presented in 4 National Tourism Conferences in subjects relating to F&B Management.

Spyros Patsialos BARTENDING INSTRUCTOR/ GIN EXPERT (ATHENS)
Spyros Patsialos has been involved in cocktail since he worked as a waiter in his pre-university years.
Until he obtained his degree as Automation Engineer from the Technological Educational Institute of Piraeus, he was working as a bartender, and his travels to Germany for Robotic Seminars gave him the opportunity to visit the local bars and admire bartenders` techniques. 
In 2006 and for the next three years he worked as a bartender on behalf of large beverage companies, thus having a period in which he was given the opportunity to work behind dozens of different bars, serving a wide variety of consumers with different requirements. Since 2009 he has been a bar trainer educating new employees in the cocktail catering sector.
In 2010 he was one of the world`s 12 bartenders who participated in the G`Vine Connoisseur Program and won the 6th place. That same year he won the second place in the nationwide competition of Angostura and 1st place in Bartender`s Challenge during “The Bar Academy Show”. In 2011 he took 4th place in the global competition of the Skinos Mediterranean Cocktail Challenge and was selected to participate in the international project of ouzo "Plomari".
He has been a judge in national competitions: "Disaronno Mixing Star 2010", "The Angostura Cocktail Challenge 2011", "The Bartenders Challenge 2011".
He is also a judge at the Institute for Cocktail Excellence Society (ICE). In 2012 he was awarded as "MVP of the Bar Industry". He holds the ipBartenders Certificate and BarSmarts USA and has acquired WSET Professional in Spirits and WSET Intermediate Certificate in Wines.
Stelios Papadopoulos BARTENDING INSTRUCTOR/TEQUILA EXPERT
Papadopoulos Stelios is Brand Ambassador of Tequila Jose Cuervo, but also a man who has spent most of his professional life exploring the magical world of agave. Acquiring an in-depth knowledge of this category he was recently recognized by the National Chamber of the Tequila Industry as the first non-Mexican Tequila Connoisseur.
Panagiotis Fragkos BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)
Panagiotis aims to acquire and improve his knowledge, skills, and abilities in Bartending and cocktails.
He has attended Bar Academy’s seminars and many other seminars & workshops by world-class bartenders.
Since 2009 he has been working as a bartender, head bartender and has been creating cocktail lists for many bars and restaurants while he is an active member of the team with Chef Athenagoras Costakos GASTRONOMY PROJECT BILL & COO.
He has excelled in competitions he has taken part. In 2011 he won 1st Place General Work Shop Belvedere Vodka with the cocktail: Chamomile Grapefruit Martini and the 4th General World Class Athens Place with the cocktail: Triangle Drink. In 2010 he won the 1st Tasting Place - Young Bar Tender Hellas with the cocktail: Apple Pie Cocktail.
Panagiotis works at the Michelin Star restaurant-bar, Hytra and has collaborated with beverage companies and magazines for cocktail presentations and proposals.
Alexandros Kontinis BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)
Alex had his first contact with spirits at the age of 17, in his homeland Corfu, where he started working as a bartender.
He moved to Athens and studied Food & Beverage Management and Marketing.
He has attended seminars by Greek and foreign renowned professionals on spirits, beer, wine, and mixing techniques.
He has undertaken several menu creation projects for bars, cocktail bars, bar restaurants as well as staff training.
He has successfully completed all seminars of Bar Academy, has worked at events organized by our academy as well as at the Athens Bar Show.

Sakis Stoilis BARTENDING INSTRUCTOR (THESSALONIKI)
Sakis` passion for Bartending is probably in his DNA, since he started working from a very young age, in his father ’s restaurant in Thessaloniki. 
Since 1990 and for the next 15 years, Sakis has made a professional "journey" of the most famous bars, clubs, and restaurants of the city, discovering all positions and thus gaining an overview of the ultimate experience of the bar. In September 2009, he decides to go deeper into what he loves, investing academically now, in professional bartending. On the other side of the Atlantic, in Toronto, Canada, he attends a series of "Master Class & Bar Chef" seminars, and after returning to Greece, he continues training through seminars by professionals.
His professionalism and expertise have shined through many competitions, such as Sauza Tequila - "Dare to live it" 2015 and Appleton Rum competition 2010.
Significant moments in Sakis` career are his collaboration with Menheim’s Flic Flac bar in Germany -  the cocktail list design and implementation project and staff training, as well as his work as a bar manager at the Finix Casino & Hotel in 2013. Dozens of other bar and bar-restaurant partnerships in northern Greece, as a bar consultant, make-up the puzzle of his significant bartending experience.
For over 3 years, Sakis has taken on the title of Brand Ambassador of Ocean Spray Cranberry and Britvic mixers and is a permanent partner of World Beverage in the promotion of Gins Boodles and Brokers. 
Today, he is a brand ambassador of Concepts’ products. 
If you want to taste some of his signature cocktails, you will find it at Olympico bar in Thessaloniki.
Theodore Anagnostou BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)

"I think I got excited with the hospitality industry and specifically bars sometime between the ages 14 and 15 when I spent a month with my grandfather in Munich where he owned a beer house.That atmosphere amazed me and I immediately asked him to jump behind the bar!!

Later and while I was already studying in the department of biology in the National University of Athens (since 2001) I worked in several positions in the hospitality business, and I acquired knowledge and experience that I still use in my work.

It soon became obvious that my destination would be the bar industry and once I started working in bars, the next step would be to evolve within my chosen profession, so I attended several seminars in Bar Academy!

There my excitement about the bar industry grew bigger, and I am still, always looking for every way that will help me get more knowledgeable and more skillful in my profession.

During the last seven years I`ve worked for two, in my opinion, great bars in the center of Athens; "A for Athens" and "CV Distiller" and I still hold the position of "head bartender" in the latter.

I love great spirits and while I always love and get excited for any information about spirits and constant personal evolution, as a human being I do have preferences and in my case my love for whisky is very big."

Nick Delivorias BARTENDING INSTRUCTOR (ATHENS)
At the age of 18, he found himself working incidentally behind the bar and immediately felt that Bartending was his “professional destiny."
Having a high desire to offer cocktails that activate vision, scent, and taste, he began attending Bar Academy`s bartending seminars where he got introduced to Molecular Mixology which intrigued him.
He attended a series of specialized seminars on molecular gastronomy and creative arts by Greek and foreign trainers.
He collaborated with "ASTRA" in Mykonos, and he has undertaken a pioneering project, where cocktails are prepared in the kitchen with applications of molecular gastronomy and mixology.
He has worked in prestigious Cocktail Bars, Bar Restaurants has created Signature Cocktails lists in hotels, restaurants, and bars of Athens and has also been training their staff.
Thanasis Nikolis BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)

Thanasis Nikolis has been working in specialty coffee industry for 15 years as a Barista, head barista ,barista trainer ,roaster as well as personnel manager and coffee consultant.

For the last four years he is the Head Roaster and Barista Trainer Supervisor for Kudu Coffee Roasters.

He has taken courses in Management & Administration of Tourism Enterprises and over the years he has successfully competed in barista competitions and achieved the following rankings:

- 2nd in the National Barista Championship of 2012           

- 1st in the National Barista Championship of 2013  

- 11th in the World Barista Championship of 2013  

- 2nd in the National Barista Championship of 2016

- 2nd in the National Roasting Championship of 2017  

He has been awarded the Coffee Diploma system and is an active member of the SCA since 2011. 

For the last two years he is also an active member of the SCA Hellas council, elected as Communication Coordinator.

Kiki Agriti BAR MANAGEMENT INSTRUCTOR - FOOD SCIENTIST She is a graduate of the Department of Food Technology of the Athens University of Applied Sciences and holds a Master of Science in Food Science and Technology specializing in Food Quality Management.
During her studies, she attended seminars on hygiene and safety of food, and she has been awarded the Level 3 Award in HACCP for Food Manufacturing from the Royal Society for Public Health of England.
She was working at restaurants until her internship at a food analysis laboratory.
She began her career as a Quality Assurance Manager in a fish importing company.
Subsequently, she worked as a Food Company Consultant on safety and quality of food.
She is currently working as a Production Manager at a company which produces liquids for electronic cigarettes.

George Delichristos BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)
George Delichristos took his first steps in coffee at the young age of 19 in the first micro-roastery in Greece. 
For the last 3 years, he works as a barista. In addition, for the past year, he is also a roaster at the award-winning company The Underdog. 
He holds an SCA Coffee Diploma and he is an active member of SCA since 2013.
His passion for specialty coffee led him to coffee-producing countries like Panama to see the methods of coffee growing and processing.
Achievements for which he is very proud:
1st place at the National Coffee Roasting Championship 2018
2nd place at the National Latte Art Championship 2013 
2nd place at the National Aeropress Championship 2018
3rd place at the National Brewers Championship 2018
3rd place at the National Aeropress Championship 2017
4th place at the National Cup Tasters Championship 2018
5th place at the National Brewers Championship 2017
Michalis Karagiannis BARISTA INSTRUCTOR (ATHENS)
Michalis Karagiannis began his journey in 2011 when Christos Kavrakos urged him to attend his first coffee seminar. After a lot of practice with coffee, the first big step came along when he started working at Tailor Made. This was a milestone for his career path. 
When he started making his first “tulips”, he came to the point of falling in love with Latte Art and dedicating himself to it! 
His goal was to attend even more seminars in order to perfect his techniques. He devoted himself to this and took part in several competitions. 
Greek Latte Art Champion 2016, 2017 & 2018
2nd in World Latte Art Championship 2017 & 2018
8th World Latte Art Championship 2016
Final 16 World Latte Art Battle 2016
In 2016 his passion led him to a competition in Korea, at the ‘source’ of Latte Art, where he studied for 15 days next to the best Latte Artists.
Γιώργος Τσαλικίδης ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Γιώργος Τσαλικίδης άρχισε την ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης στα 15 του. Πιο ενεργά όμως ασχολήθηκε από τα 18 και μετά, σπουδάζοντας παράλληλα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σιγά σιγά, τον κέρδισε ο υπέροχος κόσμος του καφέ, παρακολούθησε ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έγινε μέλος της SCA. 

Δουλεύοντας σε επιλεγμένα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, άρχισε συγχρόνως να παίρνει μέρος σε project οργάνωσης και σχεδιασμού bar ξενοδοχείων, garden bar, κτλ. Φιλοσοφία που ασπάζεται είναι ότι καφές και αλκοόλ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία για έναν χώρο εστίασης.

Ήταν μέρος της ομάδας " B&W Spirit Evolution" και άρχισε παράλληλα να διδάσκει την τέχνη του barista σε ΙΕΚ της πόλης.

Είναι barista trainer και quality control manager για την Βόρεια Ελλάδα στην εταιρία καφέ ‘’Vergnano’’ από το 2018 και συνεχίζει την διδασκαλία ως εισηγητής της Bar Academy.