






















HOMEMADE ΥΛΙΚΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ BARTENDING
Οι κορυφαίοι bartenders παγκοσμίως αποδίδουν σημαντικό μέρος της επιτυχίας τους στη δημιουργία δικών τους υλικών. Σήμερα, τα homemade προϊόντα αποτελούν βασική δεξιότητα για κάθε σύγχρονο bartender. Αλλά ποιες είναι οι τεχνικές και οι γνώσεις που κάνουν πραγματικά τη διαφορά;
Το σεμινάριο αυτό προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη δημιουργία σπιτικών υλικών, εγχύσεων και γαρνιτούρων, αξιοποιώντας στο μέγιστο κάθε προϊόν που χρησιμοποιείται πίσω από το μπαρ — εξασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.
ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε:
Το πενθήμερο πρόγραμμα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εφαρμογή, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τις τεχνικές στο χώρο εργασίας τους. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με πραγματικές εφαρμογές, εστιάζοντας στη δημιουργία συνταγών, την παρουσίαση κοκτέιλ και την επαγγελματική εκτέλεση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ
Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται στη διατήρηση των υλικών με στόχο την ενίσχυση της γεύσης και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης πίσω από το μπαρ. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές δημιουργίας και συντήρησης σπιτικών υλικών, όπως μαρμελάδα πορτοκάλι, citrus cordial, citrus oleo-saccharum, σιρόπι φρέσκων βοτάνων και πουρέ φρούτων. Αυτές οι βασικές δεξιότητες βοηθούν τους bartenders να αναβαθμίσουν τα κοκτέιλ τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση υλικών.
ΕΓΧΥΣΕΙΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται σε τεχνικές εξαγωγής γεύσης για την ενίσχυση των υλικών των κοκτέιλ. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν θερμές και ψυχρές εγχύσεις, blend infusions και μεθόδους fat-washing, μαθαίνοντας πώς να εξάγουν βάθος και πολυπλοκότητα στα αποστάγματα. Μέσα από πρακτική άσκηση θα μάθουν τόσο το cold όσο και το hot fat-washing, δημιουργώντας μοναδικές υφές και πολυεπίπεδες γεύσεις στα κοκτέιλ τους.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Αυτή η ενότητα εμβαθύνει σε σύγχρονες μεθόδους bartending που ενισχύουν την υφή, την παρουσίαση και τη γεύση. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τεχνικές όπως δημιουργία gel και veil, διαύγαση, ανθράκωση, παρασκευή mousse, σφαιροποίηση, καθώς και χρήση foams, airs και espumas. Μέσα από πρακτική εκπαίδευση θα μάθουν πώς να ενσωματώνουν αυτές τις προχωρημένες μεθόδους στα κοκτέιλ τους, προσθέτοντας καινοτομία και sophistication στη δουλειά τους.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ZERO-WASTE
Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται σε βιώσιμες πρακτικές bartending, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των υλικών και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές όπως παρασκευή chips, εξαγωγή powder, καραμελοποίηση, αφυδάτωση και αξιοποίηση πολτού. Μέσα από τη μετατροπή των παραπροϊόντων σε πολύτιμα συστατικά για κοκτέιλ, θα ενισχύσουν τόσο τη βιωσιμότητα όσο και τη δημιουργικότητά τους.
ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ



.avif)