Advanced extraction techniques - Espresso making
ΕΠΙΠΕΔΟ 2

Advanced extraction techniques - Espresso making - ΕΠΙΠΕΔΟ 2
Εμβάθυνση σε τεχνικές και παράγοντες που θα αναβαθμίσουν την παρασκευή των Espresso σας.
Όσο κανείς ασχολείται με τη μέθοδο παρασκευής του Espresso, τόσο ξεδιπλώνονται μπροστά του παράγοντες και μεταβλητές που επηρεάζουν το τελικό του αποτέλεσμα. Βεβαίως, το να κατανοήσετε και να δαμάσετε αυτές τις μεταβλητές, είναι κάτι που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε επαγγελματικά και θα σας γεμίσει με σιγουριά και ικανοποίηση. Παρόλα αυτά, έχουμε βιώσει, πως η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει από κουραστική έως και χαοτική.
Σε αυτό το masterclass θα προσεγγίσουμε και θα εμβαθύνουμε στις βασικές αρχές εκχύλισης του καφέ ύπο πίεση (Espresso). Θέτουμε ως στόχο την, όσο το δυνατόν, καλύτερη κατανόηση αυτού του πραγματικά πολυ-παραγοντικού τρόπου παρασκευής καφέ, που πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των ροφημάτων που σερβίρουμε καθημερινά ως Barista.
Θα εφαρμόσουμε, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο WDT needle distribution, μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο κατανομής καφέ στο filter basket και θα μάθουμε πώς να επιθεωρούμε τις εκχυλίσεις μας με τη χρήση του κομμένου (bottomless) porta-filter.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση καθώς και χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις. Στο πρακτικό κομμάτι, η μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί στην προετοιμασία της δόσης του espresso και στην εκχύλισή του και κατόπιν, θα προχωρήσουμε στη γευστική δοκιμή, την καταγραφή των δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
-
Ημερομηνία: 30 Μαΐου 2023
Διάρκεια σεμιναρίου: 1.5 ώρα
Ώρες: 17:00 - 18:30
Κοστος: 25 ευρώ για αποφοίτους, 50 ευρώ για νέους συμμετέχοντες/σπουδαστές - Εισηγητής: Παναγιώτης Βιτάλης
ΑΤΖΕΝΤΑ
Θεωρία:
- ♦ Τι είναι ο espresso;
- ♦ Αναφορά και ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν έναν espresso.
- ♦ Ανάλυση του σημαντικότερου εξοπλισμού ενός Barista (Μύλος, μηχανή, filter basket, tamper, κλπ.).
- ♦ Εμβάθυνση στις τεχνικές του Barista κατά την διάρκεια της παρασκευής ενός espresso.
Πρακτική:
- ♦ Εφαρμογή της νέας διδαχθείσας ύλης φτιάχνοντας espresso.
- ♦ Γευστική δοκιμή, καταγραφή, εξαγωγή συμπερασμάτων.
Τιμή Σεμιναρίου:
50€