Advanced extraction techniques - Espresso making
LEVEL 2

Advanced extraction techniques - Espresso making - LEVEL 2
Εμβάθυνση σε τεχνικές και παράγοντες που θα αναβαθμίσουν την παρασκευή των Espresso σας.
Όσο κανείς ασχολείται με τη μέθοδο παρασκευής του Espresso, τόσο ξεδιπλώνονται μπροστά του παράγοντες και μεταβλητές που επηρεάζουν το τελικό του αποτέλεσμα. Βεβαίως, το να κατανοήσετε και να ''δαμάσετε'' αυτές τις μεταβλητές, είναι κάτι που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε επαγγελματικά και θα σας γεμίσει με σιγουριά και ικανοποίηση.
Σε αυτό το masterclass προσεγγίζουμε και εμβαθύνουμε στις βασικές αρχές εκχύλισης του καφέ υπό πίεση (Espresso). Θέτουμε ως στόχο την, όσο το δυνατόν, καλύτερη κατανόηση αυτού του πραγματικά πολυ-παραγοντικού τρόπου παρασκευής καφέ, που πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των ροφημάτων που σερβίρουμε καθημερινά ως Barista.
Εφαρμόζουμε, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο WDT needle distribution, μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο κατανομής καφέ στο filter basket και μαθαίνουμε πώς να επιθεωρούμε τις εκχυλίσεις μας με τη χρήση του κομμένου (bottomless) porta-filter.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση καθώς και χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις. Στο πρακτικό κομμάτι, η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στην προετοιμασία της δόσης του espresso και στην εκχύλισή του και κατόπιν προχωράμε στη γευστική δοκιμή, την καταγραφή των δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Εισηγητής: Παναγιώτης Βιτάλης
ΑΤΖΕΝΤΑ
Θεωρία:
- ♦ Τι είναι ο espresso;
- ♦ Αναφορά και ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν έναν espresso.
- ♦ Ανάλυση του σημαντικότερου εξοπλισμού ενός Barista (Μύλος, μηχανή, filter basket, tamper, κλπ.).
- ♦ Εμβάθυνση στις τεχνικές του Barista κατά την διάρκεια της παρασκευής ενός espresso.
Πρακτική:
- ♦ Εφαρμογή της νέας διδαχθείσας ύλης φτιάχνοντας espresso.
- ♦ Γευστική δοκιμή, καταγραφή, εξαγωγή συμπερασμάτων.
Seminar Price:
50€